-!- Radeon X1600 / X1650PRO - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
MatNi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

X1600XT Ultimate-přetaktování

Příspěvek od MatNi »

snad newa, že to pišu do tohodle topicu...:
mam Sapphire ATI X1600XT Ultimate a mám problém s přetaktováním-kdykoliv, když ji přetaktuju a pustim třeba CS, tak je vše ok až na "zákysy"..:př. jdu třeba dopředu, psutim klavesu, ale ve hře jdu stale dal, nebo prostě jakkoliv se hybu, naraz si všimnu že chodim uplně jinak nž co mačkam-všechno je jak kdybych to držel třeba 2x déle....ani na myš PC v tu chvíli neraguje...všechny další pohyby a zmáčknutí se ukládaji do "bufferu" a až se PC dostane do normalu, tak všechny příkazy v bufferu "přehraje" 5x tak rychleji a naraz už se zas mužu hybat....dělá mit ať už pře/podtaktuju....prostě jakkoliv hybnu s taktem, tak to začne dělat...Používám ATItool...588/694 MHz@648/760MHz...při tomto taktu ve hrách ok (krom "kyksu"), ale když v ATItool otevřu "3D view" (tu chlupatou kostku), tak při taktu, ktery používám se takt restartuje (diky VPU Recovery-když sem vypl tak komp zatuhl...."nečekaně"..) tak za 2 min..poradite co s tim?
S taktem bych šel výš-uchladím, ale ty "kyksy"+ "stabilita"....nevite jak ji mužu otestovat?
Poslední věc...když jsem zkoušel TRIXXX tak při spuštění napíše, že funguje jenom na ATI Sapphire video cards..............přitom ja ji mam od Sapphire...
Díky MOC za odpovědi :)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: X1600XT Ultimate-přetaktování

Příspěvek od [CZ]mike »

MatNi píše:...
pouzij aktualni verzi driveru(oficialnich) a nejnovejsi verzi ATItool.

to ze se ti nechce spustit TRIXXX je divne, jako by na karte nebyl bios s udajem ,ze to je sapphire..
MatNi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MatNi »

hm, tak sem naisntaloval oboje nejnovějších verzí (podlemě jsem je už ale měl)+zkoušel jsem zvíšit v BIOSu "PCIe clock"-ze 100 na 130 MHz- mám ještě přidat nebo......co to vlastně je? takt zběrnice ne?....teď je to lepší,. ale furt se sem tam ten "zákys" objeví...čím déle je PC spuštěné tím častěji a delší zákys.....ten TRIXXX taky nechápu...nevíte costim? je to jediny program co znam ktery zjišťuje max tak jádra a pamětí zároveň->rulezzz :D
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

MatNi píše:hm, tak sem naisntaloval oboje nejnovějších verzí (podlemě jsem je už ale měl)+zkoušel jsem zvíšit v BIOSu "PCIe clock"-ze 100 na 130 MHz- mám ještě přidat nebo......co to vlastně je? takt zběrnice ne?....teď je to lepší,. ale furt se sem tam ten "zákys" objeví...čím déle je PC spuštěné tím častěji a delší zákys.....ten TRIXXX taky nechápu...nevíte costim? je to jediny program co znam ktery zjišťuje max tak jádra a pamětí zároveň->rulezzz :D
PCIe clock mazej nastavit na defaultnich 100, bodejt by ti to nemrzlo :) a pro jistotu resetuj bios do zakladniho nastaveni(jestli si tam menil vic veci stylem, a hele pcie clock, tak tam dame vic mhz, bude to rychlejsi, tak se ani nedivim ,ze ti pc mrzne)
MatNi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MatNi »

:-D až tak moc lamka zas nejsem.....menil sem jedině to, co sem si zjistil co je a tak...krom tohodle....mam Semprona z 1,6 na 2,4 a stabilně + paměti něco malo, ale to je nepodstatne.....řikam...pc mrzne jenom po overclocku grafarny............ach jo.celkem mě to mrzi
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

a co skusit nizsi OC? :)
H@nz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

taktování

Příspěvek od H@nz »

zdravim, mám HIS EXCALIBUR X1650 Silence II Pro GDDR3, vyrobce uvadi takt pameti az 1,4 Ghz, ale ja se nedostal pres 850 Mhz, poradite mi kde delam chybu?? nejakej soft na takt?
ASUS M2N-Sli Deluxe, AMD Athlon 64 X2 4000+, 2 x 1GB A-Data 800 Mhz, HIS Excalibur X1650 Pro
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: taktování

Příspěvek od Grunt »

H@nz píše:zdravim, mám HIS EXCALIBUR X1650 Silence II Pro GDDR3, vyrobce uvadi takt pameti az 1,4 Ghz, ale ja se nedostal pres 850 Mhz, poradite mi kde delam chybu?? nejakej soft na takt?
No ten takt 1,4Ghz je DDR, čili 700x2.takže pokud jsi se dostal na 850Mhz,tzn 1700Mhz efektivně, tak to je skvělý výsledek.Ale pokud jedou efektivně na 850Mhz ,jak uvádíš.To bude v něčem problém.
Nejčastěji se používajá softy jako Ati Tool,Riva tuner a já osobně Ati tray tools.
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
H@nz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H@nz »

a ATItools jsem se prave dostal na tech 850 Mhz, takze tzn. efektivnich 1700 Mhz? Nebo v jakym softu muzu naměřit efektivně?
ASUS M2N-Sli Deluxe, AMD Athlon 64 X2 4000+, 2 x 1GB A-Data 800 Mhz, HIS Excalibur X1650 Pro
H@nz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H@nz »

tak už jsem na to káp, v tom ati tray toolsu, jsem se dostal na 1693 Mhz efektivně... díky :lol:
Andyno
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andyno »

Hello, kupil som Sapphire X1650Pro s 512MB DDR2. Problém mám s OC.
Skúšal som RT 2.05 aj 2.06, ATT priamo s Omega (7.10) aj oficialne Catalisty 7.10.
Problém je v tom, že takt pamätí ukazuje 796MHz. To by bolo fajn, lebo sú to DDR2, ale ono to ukazuje ako nominal a nie efektivne. Teda keď prepnem zobrazenie na efektívne, ukáže takt pamätí 1594MHz.
Takt pamatí sa nedá nastaviť ani o 1MHz hore ani dole. (ostane čierna obrazovka a pomôže už len tvrdý reset PC)
Čo s tým?

Kedže nepomohlo nič, karta išla jednoducho preč.
Naposledy upravil(a) Andyno dne pon 12. lis 2007, 05:53, celkem upraveno 1 x.
Amd A64 X2 4800+ GA-MA69G-S3H
topoko
Nováček
Nováček

Příspěvek od topoko »

Zdravim koupil jsem si gr. kartu excalibur radeon x1650
http://www.agen.cz/produkt/42686/HIS-Ex ... an-AGP.htm
vse jsem nainstaloval nejnovejsi oficialni ovladace (catalysty...atd.) spustil jsem 3dmark a pocitac spadnul to same se delo i ve hrach. Mam desku asus K8V-X SE. V manualu desky bylo nastaveni biosu pro pemet gr. karty jen do 256. Informoval jsem se tedy v krame kde jsem koupil jak desku tak i grafiku tam mi tvrdily ze to s tim nema nic spolecnyho ze je chyba v instalaci,ovladace, atd.... Po domluve jsem jim tam odnesl pocitac a oni upgradejdovali BIOS a nepodarilo se jim tuto kartu rozbehnout a udajne zkouseli ten samy typ karty s 256mb pameti se stejnym vysledkem pocitac mi vratily s tvrzenim ze tyto karty jsou delany do sbernice PCI-E a ze ATIna tam pridava cip ktery umoznuje komunikaci po AGP, a zakladni deska si s tim nevi rady tudis zadna ATI karta tam nebude fungovat (nejspis mysleli novejsi typy protoze jsem normalne fungoval na ATI radeon 9600XT 256DDR). Chtel bych se zeptat jestli je toto vysvetleni mozne?
SWalker
Nováček
Nováček

Příspěvek od SWalker »

Byl jsem odkazan sem, takze muj problem je takovy: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=109356 no a zkusil jsem preinstalovat windows a pak nainstalovat drivery+catalyst 7.7 a stejne mi to nejde. A v tomto vlakne jsem se odpovedi nejak nedopatral :(
AMD 2500+, 80GB HDD, 1.5GB DDR RAM, Sapphire X1650Pro 256MB GDDR3
hippygamer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hippygamer »

SWalker píše:Byl jsem odkazan sem, takze muj problem je takovy: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=109356 no a zkusil jsem preinstalovat windows a pak nainstalovat drivery+catalyst 7.7 a stejne mi to nejde. A v tomto vlakne jsem se odpovedi nejak nedopatral :(
Reseni :wink:

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 33#7444933 :o)
CPU:i5-6600K 3,5Ghz @ 4,2Ghz, MB: , RAM: HyperX 2x8Gb, GK: 1070 GTX 8Gb, HDD: Barracuda 1,5Tb 200 32MB + 2TB Hybrid, Myš: Logitech MX Performance + skleneny Corepad, Monitor: 32'' Samsung UE32H5000 + 24" Samsung Syncmaster P2450H, Audio: Logitech Z-5500, OS:Win7 64-bit,
SWalker
Nováček
Nováček

Příspěvek od SWalker »

Diky-takze jsem si stahl tu verzi 7.8 z uvedeneho linku, a ted staci jen odinstalovat stare ovladace+CCC a nahrat ty nove (v7.8)? Anglicky neumim takze v tom vlakne, ktere jsi mi poslal mi ten navod nic moc nerika...
AMD 2500+, 80GB HDD, 1.5GB DDR RAM, Sapphire X1650Pro 256MB GDDR3
Maggots
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maggots »

Ahoj mam grafiku Ati Radeon X1650 PRO 256 mb ddr3 agp 8x
a kdyz tam dam jakykoliv ovladace (catalysti) a spustim jakoukoliv hru tak mi to jen problikne cerne a vrati se to do oken jediny ovladace ktery mi jdou sou 7.7 nevite prosim co s tim uz opravdu nevim jak na to dekuji.
RomanS
Nováček
Nováček

Příspěvek od RomanS »

EPOX 8RDAE, AMD Barton XP 2500+, Cooler VultureSpin 2300rpm(Cu jadro), teploty idle 53÷55C, full 61÷64C, pri otvorenom Case o -5C, DDRAM 512MB/400 PQI, 80GB Seagate (ATA), Sapphire ATI Radeon 9600Pro, TV Card Aver A2 Studio 303, DVD+-/RW LG 4082, CD-RW SONY CRX-175, Win Xp Prof+SP1, Monitor 17"AOC 7K+
dawca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Sapphire ati radeon X1650 pro

Příspěvek od dawca »

:( dobry den
mam takovy problem ma grafickou kartu X1650pro mam ji asi tak tyden
a obcas nevim proc to dela tak se mi celej pocitac sekne a nabehne tam tabulka pres celej monitor ze grafka uvizla v nekonecne smycce a ze to je nejspis ovladacema ael ovladace mam myslim si ze novy skousel sem vsechno mozny ale nevim jestli to nemuze byt zakladovkou ptz tu mam:AGP8X Serial ATA DDR 400 prosim poradte dystak mejl guma1@seznam.cz dekujju za odpovedi....... 8)
PEKY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PEKY »

zdravim mam problem s ovladacmi 7.11 pri instalacii mi vyhodi toto "instalacnemu programu sa nepodarilo spustit instalaciu (0x80040707)" mam x1600pro do pci-e
MB: Gigabyte EP45 DS3 CPU: Intel C2D E7200 2,5Ghz FAN: AC Freezer 7 PRO RAM: 2x2GB A-Data DDR2 800Mhz GK: ATI Sapphire HD4850 512MB DDR3 625/993 ZK: Creative Audigy SE HDD: Samsung HD322HJ 320GBPSU: Fortron BlueStorm II 500W CASE: Gigabyte Poseidon 310
dawca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Sapphire ati radeon X1650 pro

Příspěvek od dawca »

dawca píše::( dobry den
mam takovy problem ma grafickou kartu X1650pro mam ji asi tak tyden
a obcas nevim proc to dela tak se mi celej pocitac sekne a nabehne tam tabulka pres celej monitor ze grafka uvizla v nekonecne smycce a ze to je nejspis ovladacema ael ovladace mam myslim si ze novy skousel sem vsechno mozny ale nevim jestli to nemuze byt zakladovkou ptz tu mam:AGP8X Serial ATA DDR 400 prosim poradte dystak mejl guma1@seznam.cz dekujju za odpovedi....... 8)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“