Bezproblemova IDE DVD-RW mechanika?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- likc
- Začátečník

-
Bezproblemova IDE DVD-RW mechanika?
Je momentalne na trhu nejaka vicemene "bezproblemova" mechanika? Potrebuju IDE rozhrani a aby umela veci, ktere jsou nyni standardni. Nejde mi o nejake ms v pristupovych dobach a 20x rychlost zapisu atd. Jde me o to, aby kdyz pouziju jednou LightScribe, aby dal fungovala - viz problemy poslednich 2 verzi ASUSu a podobne veci. Pak jsem myslel na Sony/opt/NEC, ale taky s nima ma dost lidi trable. Proste abych ji nemusel porat reklamovat. Nemate ted nejake dobre osobni zkusenosti? Diky.
- Jackal
- Mírně pokročilý

Několik let používám mechaniky od LG a nemám problémy. Doporučuji tuto mechaniku LG GSA-H54L černá, OEM - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... U09J1XRETG
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
- likc
- Začátečník

-
- Maddogg
- Čestný člen

Nevím jak tyhle nové LG, ale u starších typu jsem zaslechl stížnosti na nečitelné dvd vypálené na LG. Ovšem na druhou stranu měl jsem LG GSA H-10 tuším a neměl jsem sebemenší problém.Jackal píše:Několik let používám mechaniky od LG a nemám problémy. Doporučuji tuto mechaniku LG GSA-H54L černá, OEM - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... U09J1XRETG
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Jackal
- Mírně pokročilý

Také jsem to četl a bylo to napsáno jen na www.cdr.cz a psali to u každé LG mechaniky, ale nevím jak a na čem a s čím testovaly. Já vypálil ostatní četly. Žádný problém.
V hodnoceních vždy mechaniky od LG dopadli dobře, ale každý výrobce a samotná mechanika má své mouchy. Žádná není dokonalá, ale LG nato kolik se jí prodá, si drží svůj dobrý standart.
V hodnoceních vždy mechaniky od LG dopadli dobře, ale každý výrobce a samotná mechanika má své mouchy. Žádná není dokonalá, ale LG nato kolik se jí prodá, si drží svůj dobrý standart.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pokud vezmu v úvahu reklamace při testování mechanik (více než 40 recenzí) u nás na cdrhard.cz, jednoznačně převládá LG... jeden model jsem vracel dokonce 2x a u poslední recenze GSA-H62N mi mechanika odešla taky. Hned po LG je Lite-On... u ostatních výrobců jsem (pokud si pamatuji) během testů nic nereklamoval.Jackal píše:V hodnoceních vždy mechaniky od LG dopadli dobře, ale každý výrobce a samotná mechanika má své mouchy. Žádná není dokonalá, ale LG nato kolik se jí prodá, si drží svůj dobrý standart.
Bathory
- Jackal
- Mírně pokročilý

To je možné, ale v tom kvantu co se prodá, je to snad i normální jev.Bathory píše:Pokud vezmu v úvahu reklamace při testování mechanik (více než 40 recenzí) u nás na cdrhard.cz, jednoznačně převládá LG... jeden model jsem vracel dokonce 2x a u poslední recenze GSA-H62N mi mechanika odešla taky. Hned po LG je Lite-On... u ostatních výrobců jsem (pokud si pamatuji) během testů nic nereklamoval.Jackal píše:V hodnoceních vždy mechaniky od LG dopadli dobře, ale každý výrobce a samotná mechanika má své mouchy. Žádná není dokonalá, ale LG nato kolik se jí prodá, si drží svůj dobrý standart.
- likc
- Začátečník

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuji. Vypalena DVD na H-10N byla citelelna i na jinych mechanikach. Ovsem prepisovatelne medium smazane na teto LG, uz mi bylo v jinych mechanikach k nicemuMaddogg píše:Nevím jak tyhle nové LG, ale u starších typu jsem zaslechl stížnosti na nečitelné dvd vypálené na LG. Ovšem na druhou stranu měl jsem LG GSA H-10 tuším a neměl jsem sebemenší problém.Jackal píše:Několik let používám mechaniky od LG a nemám problémy. Doporučuji tuto mechaniku LG GSA-H54L černá, OEM - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... U09J1XRETG
Osobne mam NEC a s zadnymi problemy jsem se nesetkal. Jsem opravdu spokojeny.
Jednu dobu bylo hodne slyset o Samsung vypalovackach, tak treba zkusti tu??