Větší výkon grafiky

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Thux
Nováček
Nováček

Větší výkon grafiky

Příspěvek od Thux »

Zdravim,
takze hned k veci... moje konfigurace je:

-MB P4VM900-SATA2 (socket 478)
-CPU Celeron 2.7Ghz
-integ. grafika VIA Delta Chrome Graphics (VIA Chrome9 HC IGP) s nastavenym (max.) sharem 256MB, Pixel Shader 2.0, DirectX 9.0 VGA
-RAM - dual-2x512MB - 400Mhz (256MB z toho bere grafarna takze z fyz. 1024MB mam tedy 768MB RAM) + pouzivam SWAP na jinem disku nez kde mam widle, o velikosti 1.5x768MB
-integ. zvukovka (Realtek)
-integ. sitovka - VIA PHY VT6103, 10/100eth., WoL
-zdroj - 300W - LC-B300ATX (PREMIER)
-HDD WD 120GB
-Sony CD RW CRX225E
-Sony DVD RW DW-Q28A
-Microcom InPorte Home modem
-Philips TVTuner SAA7134
-LCD 19' Hyundai ImageQuest B91D analog. (1280x1024x32@60/75Hz)
-Win XP SP2
-support: PCI Express, RAID.....
snad jsem na neco duleziteho nezapomnel

Problem je v tom ze jsem (kvuli vyzkratovanym USBecek) koupil novou zakl. desku, ktera uz ma integ. grafiku s ctvrt giga pameti, jenze pomerne horsim (?) hernim vykonem (myslim tim predevsim FPS) a svoji GeForce 4 128MB se zbavil - stejne uz by tam nesla zasadit...
Na me predchozi GF4 jsem mel kuprikladu ve WoWu(detaily mam na minimum, rozliseni taky-800x600) prumerne kolem 35FPS, dneska pustim a mam cca 10FPS=> nehratelne (min. porebuju alespon 25FPS), tak jsem si rek ze to bude nejspis RAMkou a k me 512(resp. 256MB, protoze v te dobe jsem uz dal 256MB grafice) dokoupil druhou pul gigovku do dualu. Beze zmeny.
Koukal jsem na nejake ty testy tehle integ. grafiky..ale nevim jestli bude herni vykon jeji silnou strankou. Tak bych moc prosil o radu co s tim... jak zvysit herni vykon. Stahnul jsem si PowerStrip na pretaktovani grafiky nicmene s tim nemam takove zkusenosti abych si na to zatim sam troufnul. Takze poradte pls... :( jestli mam treba vypnout swap, zvysit frekvenci v biosu nebo co s tim...... :o/
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

integrovane grafiky niesu na hranie.pokial chces hrat nieco ine ako stary counter-strike,kup si pod stromcek nejaku realnu grafiku..inej cesty niet.
Thux
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Thux »

jo to me taky napadlo... :-D ale to si nechavam az jako posledni reseni
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Problém je, že to poslední řešení je taky jediné řešení které má smysl, protože taktování toho co máš, je naprosto zbytečné :roll:
Goldnoob team proud member!
Thux
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Thux »

hmm to jste me moc nepotesili :/
myslel jsem ze mi treba poradite jak to trochu zvednout pres PowerStrip.. urcite by to slo aspon o par fps nahoru.

..a jakou byste mi tak do tehle konfigurace doporucili, tak okolo 1500,- ?
a ma cenu nechavat zaple swapovani u 768MB ramky nebo uz je to lepsi vypnout kvuli zrychleni her...?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Při OC toho co máš, by i 1FPS byl hodně, taktováním by jsi výkon skoro nezvýšil.

Co se týče výběru nové GK, tak pokračuj prosím v sekci Rady a doporučení, nahoře je rozcestník s odkazy na thready s výběrem grafik, tak najdi vhodný pro tebe a tam se ptej.

Swap nech zaplej, na to, aby jsi ho vypínal máš moc malou Ram, krom toho, že se nedoporučuje ho vypínat úplně (ale někdo jinej by se mnou třeba nesouhlasil) :)
Goldnoob team proud member!
Thux
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Thux »

Ok, hodil jsem to tam, dik.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Zde jsou testy této grafiky v notebooku UMAX a ve výsledku nejde říci nic jiného než že je to v dnešní době jen parodie na 3D kartu.
http://www.cdr.cz/a/21250/4
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Thux
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Thux »

no tak na hrani to teda fakt neni :(
no vedle mi poradili napr. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39817 co na ni rikate? bylo by to v te moji sestave se vsim kompatibilni? a utahne mi to ten 300W zdroj?

+kolik by tak cca dosahovala tahle grafika heriho vykonu resp. fps v nake narocnejsi hre - s detaily min./max.(WoW, CoD2...) odhadem s moji sestavou...?

dik za odpoved
novou chci objednat co nejdriv
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Desku máš s PCI-E (ASRock MB P4VM900?) takže grafika tě tam pojede ale s tím zdrojem 300W - LC-B300ATX (PREMIER) to asi bude špatné, podle toho co jsem koukal ta je to jeden z nejlevnějších zdrojů a svojí kvalitou bude možná horší než Eurocase.
Podle Celeronu 2,7GHz máš ještě starý celeron s jádrem Northwood a to taky není zrovna moc ideální procesor na hraní.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Thux
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Thux »

nj ja vim, ale s procakem ani ramkou problem nebyl... napr. CoD2 mi tam jelo (na puvodni GeForce4 128MB jen s 512MB RAM) s cca 50fps v prumeru.

ted mi jde hlavne o to jestli mam jit konkretne do tehle grafiky http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39817 ... aniz bych musel kupovat novy zdroj a dosahl podstatne lepsiho vykonu.... ?

btw jaky je tvuj osobni nazor na Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 256MB, PCI-E ? jela by mi s moji stavajici konfiguraci?
Naposledy upravil(a) Thux dne stř 21. lis 2007, 13:59, celkem upraveno 1 x.
Thux
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thux »

takze nakonec asi dneska jeste objednam Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 256MB, PCI-E :)
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Ja mam X1650Pro od ASUSu s DDR2 a vubec si nestezuju - na me sestave to ma opravdu vysoky vykon:
CoD2 - 1024x768, max detaily, vsechno pozapinany, AA 2x, FPS nevim ale nikde se to necuka.
HL2 - 1024x768, vsude max/on/full (vc. HDR), jen color correction vypnuty, 2xanizo a 2xMSAA a taky se to nikde necuka.

// ty karty jsou prakticky identicky, akorat ta tvoje je do PCIe a je od Sapphire.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Thux
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Thux »

Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 256MB, PCI-E objednano :) ale jeste k tomu asi vemu naky lepsi zdroj. nechcu riskovat ze mi to zas odrovna zakl. desku xD

btw jsem konecne nasel prikon.. vyrobce uvadi min. 350W zdroj http://ati.amd.com/products/radeonx1650 ... specs.html
Thux
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Thux »

Tak Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 256MB, PCI-E jsem uz zapojil. Spokojenost. Muzu jen doporucit :)

Dik vsem za pomoc.
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

niet za co,my ti dakujeme ze si si nechal bez odporu poradit (uzivatelia so slabymi/integrovanymi grafikami to obvykle nemaju vo zvyku) :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“