Propojení HTPC s LCD TV - která kombinace vstupů a výstupů

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Radeq
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Propojení HTPC s LCD TV - která kombinace vstupů a výstupů

Příspěvek od Radeq »

Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu, jak nejlépe propojit můj HTPC s mou novou LCD televizí.
Můj HTPC obsahuje základní desku Asus M2NPV-VM, která má tyto výstupy: D-SUB (VGA), DVI, AV (kompozitní video), s-video, RGB (resp. komponentní signál Y/Pb/Pr).
Má televize Samsung LE37M87BD (jestli jsem něco nepřehlédl) obsahuje tyto vstupy: HDMI, D-SUB (VGA) a RGB (resp. komponentní signál Y/Pb/Pr).
Zajímalo by mě, která kombinace vstupů a výstupů (pomocí různých propojovacích kabelů nebo redukcí - např. DVI-HDMI) je nejoptimálnější z hlediská kvality video signálu a funkcí podporovaných televizí.
Děkuji mockrát
"Spěch je nepozorný a slepý." LIVIUS, Titus
"Bezstarostnost zve zloděje. Marnivost otevírá dveře smyslnosti. Spěch nevede k moudrosti." Čínské přísloví
"In Python, how do you create a string of random characters?" -- "Read a Perl file!"
"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
"Matematika je věčný boj - dopoledne s hladem, odpoledne s únavou." Nejmenovaný profesor z MatFyzu během přednášky
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

to hdmi pres redukci na dvi a nebo potom komponentni signal.

fce podporovane televizi vyuzijes hlavne pri dvi, jedine omezeni vim ve scalovani obrazu, ze napr pri komponentnim vstupu muzes jen 4:3 a 16:9 (beru obecne a ze skusenosti)

btw to je jen 720p ne? (to lcd)
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: Propojení HTPC s LCD TV - která kombinace vstupů a výstu

Příspěvek od faugusztin »

Radeq píše:Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu, jak nejlépe propojit můj HTPC s mou novou LCD televizí.
Můj HTPC obsahuje základní desku Asus M2NPV-VM, která má tyto výstupy: D-SUB (VGA), DVI, AV (kompozitní video), s-video, RGB (resp. komponentní signál Y/Pb/Pr).
Má televize Samsung LE37M87BD (jestli jsem něco nepřehlédl) obsahuje tyto vstupy: HDMI, D-SUB (VGA) a RGB (resp. komponentní signál Y/Pb/Pr).
Zajímalo by mě, která kombinace vstupů a výstupů (pomocí různých propojovacích kabelů nebo redukcí - např. DVI-HDMI) je nejoptimálnější z hlediská kvality video signálu a funkcí podporovaných televizí.
Děkuji mockrát
Kvalita obrazu DVI, nizsie VGA, zhruba na rovnakej urovni ako VGA je RGB (kedze princip prenosu je rovnaky) a uplne vzadu by bolo S-video.

Co sa tyka funkcii pri danych vstupoch - nie je nic jednoduchsie ako stiahnutie manualu k TV a prezretiu obmedzeni jednotlivych vstupov.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Nejkvalitnější bude dle mého názoru D-Sub, sice se asi bude na větších plochách stejné barvy objevovat mírné rušení, ale zobrazení bude 1:1 (pokud to nastaví), tedy 1360x768 na 1366x768 (těch 6 pixelů lze vyrovnat nastavením fáze a hodin čipu)

DVI nebo HDMI bude zobrazovat 1280x720pixelů, dojde tedy k přepočtu na 1366x768 a obraz nebude ostrý.

Y/Pb/Pr je kombinací horších vlastností D-Sub a DVI, do TV půjde rozlišení 1280x720 a analogově.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Caderom píše:DVI nebo HDMI bude zobrazovat 1280x720pixelů, dojde tedy k přepočtu na 1366x768 a obraz nebude ostrý.
Zavisi to od TV, moj LG napriklad nema s DVI ziadny problem a funguje v rozliseni 1360x768 (a tych 1360 je iba kvoli obmedzeniam grafickych kariet, ktore potrebuju rozlisenia delitelne 8 ). Takze prosim nezovseobecnuj.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

To DVI nemusí být pravda, to mi ulítlo, ale pokud je to připojené na HDMI, tak si s tím TV nejspíš neporadí. Chce to vyzkoušet ... ale lepší je určitě držet se rozlišení, a pak pokud to půjde zapojit digitálně (samozřejmě je nutné použít u analogu kvalitnější a kratší stíněné kabely).
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Caderom píše:To DVI nemusí být pravda, to mi ulítlo, ale pokud je to připojené na HDMI, tak si s tím TV nejspíš neporadí. Chce to vyzkoušet ... ale lepší je určitě držet se rozlišení, a pak pokud to půjde zapojit digitálně (samozřejmě je nutné použít u analogu kvalitnější a kratší stíněné kabely).
Ja to mam cez DVI->HDMI prepojenie :-). Nie je to o sposobe prepojenia, ale o tom, ako dane TV s danym signalom pracuje. Napriklad moja LG ma 2 HDMI vstupy, pricom prvy je nie nahodou nazvany HDMI (DVI). Druhy uz tento privlastok nema a tam samozrejme TV caka iba standardne rozlisenia ako 720i, 720p, 1080i a podobne. Jedinym a spravnym sposobom je prestudovanie manualu TV ohladne HDMI pripojenia a jeho vyuzitia ako monitor PC.
Radeq
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radeq »

IkE Blaster píše:btw to je jen 720p ne? (to lcd)
melo by to byt full HD...
"Spěch je nepozorný a slepý." LIVIUS, Titus
"Bezstarostnost zve zloděje. Marnivost otevírá dveře smyslnosti. Spěch nevede k moudrosti." Čínské přísloví
"In Python, how do you create a string of random characters?" -- "Read a Perl file!"
"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
"Matematika je věčný boj - dopoledne s hladem, odpoledne s únavou." Nejmenovaný profesor z MatFyzu během přednášky
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Radeq píše:
IkE Blaster píše:btw to je jen 720p ne? (to lcd)
melo by to byt full HD...
JJ, je to FullHD :

Rozlišení obrazu: 1920*1080
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Aha, já myslel, že je to klasika 1366x768 :oops:, to mění situaci

Přes D-Sub takové rozlišení (1920x1080) nejspíš nedostaneš (u monitorů samozřejmě ano, ale TV takové obvody nemívají, každopádně by to mělo být v manuálu)

Naopak rozlišení 1920x1080 přímo odpovídá specifikacím HDTV 1080, takže by měl být obraz ostrý, pokud to připojíš přes HDMI.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

nj ja videl podle popisku 37'' a nejak sem omylem ubral 10, 27'' jsou 720p.

potom teda dvi. jinak nvidia vubec nema problem s rozlisenim 1366x768 :wink:
faugusztin
Začátečník
Začátečník

IkE Blaster píše:nj ja videl podle popisku 37'' a nejak sem omylem ubral 10, 27'' jsou 720p.

potom teda dvi. jinak nvidia vubec nema problem s rozlisenim 1366x768 :wink:
Ja som pouzival kombinaciu 7300LE s LG HD Ready displejom pod Linuxom. Je pravda, ze som nechal driver na automaticke zistenie rozlisenia, a on vybral rozlisenie 1360x768. je mozne, ze by sa to dalo rozchodit, +/-6 bodov ale nie je problem.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“