[b]Taktování Q6600 za poplatek[/b]
- Xnovic
- Začátečník

[b]Taktování Q6600 za poplatek[/b]
Ahoj, mam takový "problem"..Koupil jsem si před 3. měsíci nové PC s CPU C2Q Q6600, zkoušel jsem se ho nataktovat pomocí utilitek k základní desce, ale bezvýsledně (Max o 5 procent)..Proto jsem se chtěl touto cestou zeptat, jestli by se nenašel člověk, který se taktováním zabývá (Okolí Plzně) a za rozumný poplatek moje CPU natakoval alespoň na 3GHz(Pokud pujde) Opravdu v tomhle nejsem zběhlý a netroufam si na to..PC samozřejmě přivezu..2,4 GHz je málo..Revize procesoru je G0..Díky za odpovědi..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Xnovic
- Začátečník

Až CPU nataktuju, mam pak všechny ty featury zase pozapínat?Nějaká idealní voltáž?Co když se mi pc nerozběhne?
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
si v tom trochu zbehly? pokud ne, tak je zakladni problem, ze nestihaji pameti, snizit delicku a pres fsb se zpatky dostanes na puvodni frekvenci (+-). voltaz bych nejprve nemenil, z vlastni zkusenosti to casto ani nepomuze, jen vic zere, mozna pro xtreme-oc. pokud je pc stabilni, tak na zakladni voltazi muzes jit az na 25% puvodniho (vzhledem k tomuto jadru)
fce zapni a otestuj stabilitu, vlastni zkusenost rika ze je vypinat nemusis, ale asi s jakou deskou a cpu, pametmi atd.
fce zapni a otestuj stabilitu, vlastni zkusenost rika ze je vypinat nemusis, ale asi s jakou deskou a cpu, pametmi atd.
- Blue Storm
- Odborník PCT

2Xnovic:a víš o tom,že se ještě těch 2,4GHz násobí 4x?takže máš prakticky 9,6GHz,ale v klidu třeba jedou jenom 2 nebo jedno jádro,podle zátěže a 2,4GHz u čtyřjádra není málo
jinak sry za menší OT,ale chci se jen ujistit,jestli OC toho Q6600 vůbec využije,ať se tím zbytečně nezatěžuje
jinak sry za menší OT,ale chci se jen ujistit,jestli OC toho Q6600 vůbec využije,ať se tím zbytečně nezatěžuje
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Xnovic
- Začátečník

Ono to vlastně neni 4x2,4GHz..Pokud se nepletu, tak je to vlastně jeden procesor rozdělen na 4 jádra..Navíc hry využijou maximálně 2 jádra (snad jen kromě UT3)..Dokonce i Crysis je nevyužije..
pozn.: Jistě nějaký admin namítne, že je to tady už zbytečné téma, ale rád bych měl pohromadě všechny informace, než se pustim do OC..Díky
pozn2.: Zkoušel jsem nataktovat, pomocí ASUS AI suite a dostal jsem se maximálně tak na 10% a to ještě nebylo ono(naznatelný a někdy nestabilita) a při 15% to bylo solině nestabilní a při 20% mi pc naběhlo jen do biosu, vždyť revize G0 by měla jít taktovat celkem dobře, ne?
pozn.: Jistě nějaký admin namítne, že je to tady už zbytečné téma, ale rád bych měl pohromadě všechny informace, než se pustim do OC..Díky
pozn2.: Zkoušel jsem nataktovat, pomocí ASUS AI suite a dostal jsem se maximálně tak na 10% a to ještě nebylo ono(naznatelný a někdy nestabilita) a při 15% to bylo solině nestabilní a při 20% mi pc naběhlo jen do biosu, vždyť revize G0 by měla jít taktovat celkem dobře, ne?
- Blue Storm
- Odborník PCT

no však ale to co se udává jako frekvence,tak je frekvence jednoho jádra
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Blue Storm by si měl ujastnit dojmy a pojmy. Čtyřjádrový procesor je stále stejně rychlý jako dvoujádro na stejné frekvenci. Výkon je u QC vyšší v aplikacích, kde využije počítání více threadů zároveň. V žádném případě neplatí, že součet frekvencí všech jader = výsledný takt (9.6 GHz) ~ rychlost procesoru.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Blue Storm
- Odborník PCT

já vím,že to neplatí,protože se to obyčejně ani nepoužije,tak jedou např dvě jádra,ale mám pravdu s tím,že frekvence u cpu se uvádí jako frekvence jednoho jádra,ne?
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no lol, to jsi viděl nekde napsany v letaku od hypermarketu ne ?Blue Storm píše:2Xnovic:a víš o tom,že se ještě těch 2,4GHz násobí 4x?takže máš prakticky 9,6GHz,ale v klidu třeba jedou jenom 2 nebo jedno jádro,podle zátěže a 2,4GHz u čtyřjádra není málo
- Blue Storm
- Odborník PCT

nebviděl,já to beru teoreticky a ne prakticky,protože tak by to teoreticky mělo být,jinak mi vysvětli jiný princip tohoto
a rád se taky nechám poučit,protože zas tak dlouho se o HW nezajímám 
- myom
- Středně pokročilý

tak teoreticky: frekvence udava jak rychle jsou schopny se tranzistory spinat tj. jak rychle dokazi pracovat s jednickama a nulama, takze pokud by jsi mel frekvenci 9,6GHz, tak procesor 4x rychleji tohle umi oproti 2,4. jeze mas 4 jadra po 2,4GHz kazde dokaze zpracovavat jen 1 vlakno v jednu chvili. pokud by vsechny jadra pracovala na 1 vlakne, pak by se rychlost rovnala 9,6GHz, ale to jaksik nejde
. takze to jsou bobosti tak jako tak. 
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Cimmi
- Začátečník

Re: [b]Taktování Q6600 za poplatek[/b]
Čau, tak koukám, že se tu lidi více dohadují než radí, má rada je jednoduchá a asi nejkomplexnější a to tento odkaz: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0Xnovic píše:Ahoj, mam takový "problem"..Koupil jsem si před 3. měsíci nové PC s CPU C2Q Q6600, zkoušel jsem se ho nataktovat pomocí utilitek k základní desce, ale bezvýsledně (Max o 5 procent)..Proto jsem se chtěl touto cestou zeptat, jestli by se nenašel člověk, který se taktováním zabývá (Okolí Plzně) a za rozumný poplatek moje CPU natakoval alespoň na 3GHz(Pokud pujde) Opravdu v tomhle nejsem zběhlý a netroufam si na to..PC samozřejmě přivezu..2,4 GHz je málo..Revize procesoru je G0..Díky za odpovědi..
Kukni na to, je tam taktování celkem dobře popsáno, jen si to musíš lehounce upravit na svůj procesor, je to skoro to samý.
MB: ASUS P8P67 B3, CPU: Intel 2500K 3,3GHz, MEM: 2x4GB GEIL 1600MHz 1,5V, GK: AMD MSI R9 280x,HDD: WD Caviar Blue 3.5" 1000GB + SSD Samsung EVO 250GB, DVD-RW: LITE-ON iHAS 124B, LCD: Benq BL 2410, PS: Corsair RM650X, Genius 2.1 SW-HF2.1 1250, Rate: A4tech X7, Key: Logitech Wave Corded, Wheel: Logitec MOMO.
- Weetek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
4 jádra nepracuji seriove ani paralelne smarja pano... Kazdy jadro pracuje na svoji pracovni frekvenci (v konkretni pripade u Q6600 to je 2400mhz), Kazdy jadro je v podstate nezavislé...podle aplikací se závislost muže ruzne menit, muze spolupracovat s druhym jádrem a muzou provadet ruzny vypocetni kombinace mezi sebou.Weetek píše:ja sem to pochopil jakoze 4 jadra nepracuji seriove ale paralelne takze vysledna hodnota mi vysla 3.45GHz
- Xnovic
- Začátečník

Jo tak takhle funguje Core Quad
A nevěděl by někdo, jak ho pořádně nataktovat? 
- oskar
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
pocuj ja ten procak mam a pretaktoval som ho na 3.0GHz a v pohode to slape aj teplota je v pohode a da sa to pretaktovaj aj cez ten asus program co si o nom pisal cez polozku Al booster a tam si daj manualne nastavenie ..... 
CPU> Intel Core Quad Q6600 momentalne 3.2Ghz, MB>Asus P5K3 DELUXE WIFI, VGA> N8600GT 256 Asus ,RAM>1GB DDR3 ,HDD WD 160GB sataII 2x , CASE YY-cetus 5602 , Zelman 600W .......
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: