problem s mysou

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
mao7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problem s mysou

Příspěvek od mao7 »

Ahoj mam taky problem ked vypnem pc tak mi mys stale svieti az pokial nevypnem zdroj v pc potom zhasne.Mysou to nebude lebo ked som ju mal na starsom pc tak mi to nerobilo myslim ze je to doskou Mam Asrock AliveXfire eSata 2, a mys microsoft, alebo ze by to bolo zdrojom ATX 400W ale ten som mal aj v minulosti ale mysky mi nesvieteli ked som vypol pc Neviete mi poradit
Anarki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anarki »

Je to vec dosky, stále si na USB zariadeniach udržuje 5V tzv stand by napätie a preto ti myška aj po vypnutí bude svietiť.

Riešením je zdroj s vypínačom alebo ešte lepšie zapojiť si predlžovačku s vypínačom a po vypnutí PC všetko vypnúť.

Myslím, že tento problém sa tu už niekde riešil.
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Anarki píše:Riešením je zdroj s vypínačom alebo ešte lepšie zapojiť si predlžovačku s vypínačom a po vypnutí PC všetko vypnúť.
jo....delej to takle nonstop a jednou udela zdroj prásk :stupid:

opravdovym resenim je porejt se v BIOSu a nastavit napajeni USB, ale ne vsechny desky to umi... :)
mao7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mao7 »

no ja to tam skusim pozret ale neviem ake napatie by som tam mal nastavit ked teraz tam je 5V ako sa pise hore vyssie
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

napeti v USB nastavit nemuzes, ale u nekterych desek muzes nastavit vypinani/nevypinani USB a PS2 :)

koukni do manualu k desce, treba tam o tom neco bude(mam dojem ze se to znaci S1,S3,atd)

tohle je spis zalezitost desky nez zdroje, vsechny zdroje davaj nonstop +5VSB, je na desce, zda ho pousti do USB nebo ne
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ked ti ta mys bude svietit roky, nic sa jej nestane. Mne tak mys svietila asi 3 roky neustale, funguje furt.
Ale ked budes vypinat PC zo zasuvky kazdy den - tam nejaky problem vznikne skor, ako pri tej myske.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
degus
Nováček
Nováček

Příspěvek od degus »

Ale ked budes vypinat PC zo zasuvky kazdy den - tam nejaky problem vznikne skor, ako pri tej myske.
jo....delej to takle nonstop a jednou udela zdroj prásk
A proč by měl tahle odejít. Dělám to tahle řadu let a žádnej zdroj mi neodešel. Já mám vyzkoušeno že pokud jej nevypínáš tak udělá bác.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

chjo....to je dany vnitrni konstrukci impulsnich zdroju, doporucuju nacist (ale chce to nejaky znalosti z eletriky)

pri kazdym zapnuti/vypnuti nastane proudovej naraz, kterej je schopnej neco poslat do kopru

kazdopadne je jednodussi nastavit rezim napajeni na desce nez vypinat zdroj, pokud ta svitici mys tak moc vadi
degus
Nováček
Nováček

Příspěvek od degus »

No za svou desetiletou praxi v PC mám naprosto opačné zkušenosti.
Anarki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anarki »

To srna: S proudovým nárazem souhlasím ale myslím, že dnes už každý co jen trochu kvalitnější zdroj má na to nějakou ochranu. Asi by ty velký kondenzátory na přimární straně explodovali :D
Nedovedu si představit co by to udělalo uživateli kdyby v stand by režimu dva tři krát krátce po sobě vypadla a znovu naskočila elektřina ?
Poslední zdroje kterým to vadilo co jsem znal byly 350W Delux a Mercury (a to jsou naprostý lowendy).
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“