Taky mi to nejde To je tema zkur*enyma Vistama, v commanderu v XP-čkách najdeš ten sdilenej disk, ale ve Vistach sdileny soubory z Xp nenajdes.
Taky bych rad vedel jak to ochcat nebo neco....
Jinak sem na zadnej jinej problem nenarazil, internet jde sdilet atd.
Zkus jednou klepnout v Total commanderu na lištu, kde je uvedena cesta (nad lištou, kde je pojmenování sloupců panelu - název, přípona, velikost...).
Například je na té liště napsáno C:\ (v panelu je výpis kořene disku C). Jakmile na to jednou klepneš, změní se to k editaci a pak tam napiš toto:
\\název_druhého_PC\Název_sdílené_složky
Čili pokud se druhý PC jmenuje "KOCOUR" a je na něm nasdílený adresář "TLAPKA", tak tam napíšeš
\\KOCOUR\TLAPKA
Pokud ti jede ping, měl by ses do té složky dostat (a ještě si zkontroluj práva ke sdílené složce - pro jistotu nastav pro everyone úplné řízení).
no ja uz jsem je parkrat spojil a je to o nervy. jednou to vyjde, podruhy ne... ve vistach se musi spustit nejaky pruvodce, pak kdyz das sdileni v xp, tak visty nejprve celej disk prelouskaj a zjistej co tam je a az potom ti ho nabidnou. takze pokud tam hodis slozku o cca 50gb a kabel mas 100mbps, tak si pockas cca 10 minut nechapu tu logiku, vypnout to nejde, je to fakt a nekdy se to ani nepovede
já mám tenhle problém a nevím kde jsem udělal chybu:
propojil jsem PC (Vista) s notebookem (XP), nasdílel jsem soubory.
Na PC jede všechno v pohodě, ale na notebooku se nemůžu dostat do nasdílených adresářů z PC, přestože je vidím. Hlásí mi to odepřený přístup ale přitom jsem žádný hesla nikam nezadával, va Vistách mám chránění heslem vypnuto. Dík za radu