to SOBO: a si aj pozeral pri akych taktoch ??? tuto zhovadilost som pozeral aj ja ... a ked uz chces byt mudry ...
1.) E21** maju len 1MB cache ...
2.) vyskusaj na tom istom PC dva rozne CPU (ohladom tej cache), mal som moznost vyskusat E6850 a nevidel som zeby FPS v Crysis, Bioshock, Lost Planet, ... padalo
3.) az potom sud
4.) FPS ma PRIBLIZNE ako ty, kedze ty mas 25-35fps a on ma 24-37fps
ono vplyv cpu by som pri tomto nastaveni uplne vylucil... totiz crysis je celkom slusne optimalizovana pre 2 jadra a ked pozrem historiu vytazenia CPU tak ani na jednom jadre vasinou neprekroci 80%....
ale mozme porovnat... pri 1280x1024 mam v GPU teste priemer 33-34fps pri 3GHZ cpu 750Mhz ram a taktoch 800/1900 nastavenie high.... skusim este hodit vga na takty XT a spravit este raz aj GPU aj CPU test. Zajtra ide karta asi prec tak snad to stihnem
Jakych taktech? Umis vubec anglicky? Asi ne co? Je tam jasne napsano, ze Pentium Dual-Core musi mit o 35% vetsi frekvenci, aby se vyrovnalo procesorum Core 2 Duo E6xxx.
ad 1. Tim hur pro tebe.
ad2. Ze tys nevidel neco padat neznamena, ze to nepadalo. Znam lidi, co nepoznaj rozdil mezi 20 a 60FPS. V Crysis hodne zalezi na nastaveni grafiky tak, aby GPU vubec stihalo a Lost Planet to same co Crysis. Bioshock je absolutne nenarocny, ma to grafiku jak pet let stara hra a na max bezproblemu staci singlecore AMD, to rikal sam OBr. Jinak rozdil mezi 100 a 130FPS asi tezko poznas, ale mezi 30 a 35FPS uz se to poznat da.
ad 4. Ja mam 35FPS skoro furt, nekdy vic, tech 25 jsem mel jako minimum, coz bylo opravdu jen zlomek casu. Krom toho on ma 24-37FPS pri High, ja mam polovinu veci na Very High, navic velice zalezi na tom, z jakeho levelu to vubec bral. Krom toho ma jeste navic urcitou vyhodu v pretaktovane grafice, kterou jsem ja zatim nevyuzil.
Chci rict, ze Pentium Dual-Core NENI herni procesor. Je to procesor na kancelarskou praci(Word, Excel), ale ne na poradne pareni. Samozrejme hrat se na nem da, ale oproti vylozene hernim CPU je to slabsi a jde to misty celkem znat(prave kvuli cache, vlastni zkusenost). Vylozene herni CPU jsou dnes napriklad C2D E6750,E6850,Q6600 atd. Vsichni maji 4MB L2 cache a ne low-end 1MB. Ono kdyz se podivam na Screamovu sestavu, tak je to vylozene low-end budget PC, zalozene na silne grafice, nic vic, nic min. Navic 17" LCD k takove VGA ... (ted ho nechci samozrejme urazit, kazdemu staci neco jineho, ale proste takovym dojmem na me pusobi). Pomerem cena/vykon je to idealni reseni a urcite s tim muze byt clovek spokojen, ale kvuli CPU bych to hernim PC proste nenazval nenazval.
EDIT: Scream: Crysis bych zatim nechal docela chladnym, jelikoz je to evidentne nedodelek, ktery ma v sobe jeste spoustu bugu, Quadcory nevytezuje skoro vubec+ty stastne restarty.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
to Sobo: Skoda ze nemam 8800GTS .. ukazal by som ti ze nataktovany lowend sa vyrovna v pohodke E6850 .... a rozdiel FPS ja neriesim profesionalne ako ty (vyznie to tak trosku ze to riesis odhadom) ale si pustim pekne FRAPS ... a vidiet ze sa riadis hlavne "svojim" nazorom (co povie OBR to je svate) ... Bioshock je velmi pekne graficky spracovany ... anglicky viem neboj sa ... dokonca aj % viem pocitat ... ale ja som sa vzdy cudoval vysledkom z Anandtechu ... konkretne tymto co si tu hodil ty ... v Crysis nebol rozdiel FPS ziadny ... nic ...
Co? Co s tim ma co delat 8800GTS, to jsem nejak nepochopil. E6850 se bezproblemu vyrovnat muze, ale pri jake frekvenci? Na 3Ghz rozhodne ne. FPS resim samozrejme pres Fraps, ale i tak od oka poznam rozdil mezi 75 a 85FPS. Ze OBr je pro me svaty? Ty jsi asi necetl tu diskusi o 8800GT, vid? Jak vypada Bioshock je dost subjektivni pojem, pro me je to treba je oplzly port z konzoly, grafikou snad jeste slabsi, nez 4 roky stary D3, nekomu se to ale libi, je to vec nazoru. Hratelnosti je ovsem vynikajici. On ten Crysis je vubec divny, zatim bych ho neresil, ale nejak nechapu tohle. http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=67 Muzes z toho vycist, ze mezi 2.4Ghz C2D a 3Ghz C2D je celkem slusny rozdil, to same by bylo C2D vs PDC, ovsem zde ma Pentium krome frekvence jeste nevyhodu v cache. Je to sice 800*600 low detail, ale sila procesoru se z toho poznat da.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
no dobre nechcem tu vyvolat flame ... to s tou 8800GTS som myslel ze by sme mohli vyskusat FPS ktore by nam vyslo z nasimi CPU ... ale to neresme .. ale koho zaujimaju rozdiely CPU v rozliseni 800*600 low ?? pri normalnom hrani som nepostrehol ziadny rozdiel vykonu .... ked sme sa dohadovali s kamaratom na tuto istu temu ... a nakoniec som mu ukazal ze cache v hrach je druhorada vec ... a v Crysis obzvlast kedy som este aj ja mal FPS vyssie sem tam ... cize uzavrime to tak ze v niektorych aplikaciach Pentium DC nestaci s cache na C2D ... ale konkretne v Crysis (kedze je to thread o Crysis) nema ziadny vplyv na vykon rozdiel medzi 1MB a 4MB cache ...
S tim mohu souhlasit, kdyz ma CPU zatizeni kolem 60%, tak zdaleka nejede na maximum a tyhle limity se projevi, jakmile CPU dosahne 100% a k tomu se PDC priblizi mnohem drive, nez C2D. Nicmene na Crysis ve stavu, v jakem je, muzes pouzit prakticky cokoliv, co ma frekvenci nad 2,5Ghz K8 anebo Core mikroarchitektury a rozdily nepoznas.
to sobo: a sme pri probleme preco mu to beha tak ako mu to beha ...
to scream: skus nastavit vsetko ako sobo ... mate priblizne rovnake PC ... a posli potom vysledky
Cau, pls poradte ktere jsou nejlepsi ovladace na kartu od Nvidie, mam stare 169.04 a nevim jestli ma cenu prehazet na 169.09. Je tam nejaky narust vykonu pro single kartu? Diky moc za odpoved
pisu ze su lepsie optimalizovane pre Crysis ... za vyskusanie myslim nic nedas ... ja na nich beham teraz a problemy nejake nebadam .. a ani nizsie FPS
Tak jsem zkusil GPU benchmark 1280*800, avg. 41FPS. CPU test avg. 45FPS, ale prijde mi to, ze to nejsou Very High, ale jenom obycejne High detaily. Ten Crysis je nejaky divny.
potesim ta...na XPckach... na viste to ide hrozne.... okrem toho pod xp sa da rozbehat aj very high nastavenie tak nevidim dovod preco prichadzat o cenne fps koli viste
EDIT> dnes som zalozil nove A-DATA eXtreme @940Mhz a oproti 750Mhz da sa povedat ziaden rozdiel... takze uz tu kartu moze fakt limitovat len cpu ale ked tak pozeram na vysledky sobosa tak karta sa uz limituje sama
Tak procesor ji nelimituje urcite, mam ho na 3.4 Ghz a nejsem na tom o nic lip nez vy. Ani vyssi takt ramek nepomaha mam je na 1063 stejny jako kdyz sem je mnel na 850 cl4 takze je zas vratim na puvodni. Spis nez visty to brzdi dx10. Jinak taky bych rad pouzil dx 9 ale kdyz tam ma fakt super textury ...dx9 dx10
a skusal si very high nastavenie pod DX9 alebo len high?
BTW s pamatami na 940 Mhz mi to subjektivne ide lepsie.... niesu az tak velke prepady fps... aj ked v tej jaskyni ked padaly sutre po vybuchu tak som videl aj 16fps
Ahoj, mám problém s Crysisem. Mám 22´´ LCD monitor ASUS, rozlišení klasicky 1680×1050. Snad ve všech hrách kde sem ho zkoušel (mám ho dva dny) tak mi tohle rozlišení hra nabízí, ale v Crysisu 1680×1050 nemám. Mám tam jen 1600×1200 což je samozřejmně rozmázlý a natáhnutý. Nevíte co s tím? Už sem stáhnul nejnověnšjí Catalysty, bezezměny. Klidně mi stačí to nastavit napevno přes ini, jen nevím kde a jak. Takže prosím, poradte..Děkuji za odpovědi.
GK X1950pro
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
wonknu: Tak to opravdu nevim, proc ti tve nativni rozliseni hra nenabizi, nicmene to neni zas az tak velka skoda, protoze X1950pro nema sanci tuhle hru v tomto rozliseni plynule rozhybat. Leda, ze by jsi hral na low detaily, ale to pak hra vypada hnusne. Doporucuju snizit rozliseni, treba 1280*800 a medium pro tvuj system. To by mohlo behat dobre.