CM Geminii II - oficiální thread

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Pampelisek__
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pampelisek__ »

Holda píše:
Pampelisek__ píše:Dík nádhera! :-D
Doslechl jsem se o CoolerMaster GeminII ten není dobrej??
nejlepsi vzduchovej chladic na 775, kdyz sezenes back-plate
Ta fotka, co jsem sem daval, to je on, jen s jednim fanem

Co to je to "back-plate" ??
Dejme tomu že si chci koupit CoolerMaster GeminII a 2 Noctuy .... a to back-plate je jako k cemu??
:stupid2:
CPU_C2D E6850 @ 3Ghz - BOX
Gigabite_8800GTS-512Mb
RAM_DDR2-2GB 1066Mhz 5-5-5-15 Kingston
Gigabyte P35-DS4_rev1.1
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

kovevej plech co se dá zezadu desky aby se neprohýbala když hodně utáhneš šrouby na chladiči, prodává se samostatně a stojí cca 150,-
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

hledej smudlo...je to tu popsano dost a dost
.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Gr8 Vivec píše:kovevej plech co se dá zezadu desky aby se neprohýbala když hodně utáhneš šrouby na chladiči, prodává se samostatně a stojí cca 150,-
A teda když vemu Gemin a ty šroubky dotáhnu tak nějak aby chladič dosedal, dá se takhle použít, nebo je ten back-plate nutností?
O prohyb desky mi tolik nejde, preci jen kdyz se zasrobuje do case, tak se srovna, ale spis o ten dosed...

Ale jak sem psal - zajímalo by mě jak se vám povedlo narvat backplate pod gemini? Nechapu jak ste to tam prisroubovali :?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jde to bez nej, mam to tak, sroubky jsou dotahly jen tak slabe, pak uz to bylo horsi. Ono kdyz se to prohne, tak je potom problem s tim, sice bude vetsi pritlak, ale na prohlou desky, nebude to sedet poradne. Nebo se to dotahne min, pekne sedne, ale bude mensi pritlak. Vim o cem mluvim. Nejaky back-plate chci taky casem poridit. Ale nemam zase zapotrebi honit kazdej °C k dobru. Jinak jak ho namontovat. Nebude to asi tezky, ty srouby na spone jsou dost dlouhy, takze projdou backplatem a zbyde i kus pro matice
.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Jojo, díky, aspoň vím na čem sem... i mně to trochu odradilo, přeci jen si říkám jestli by nebylo jednodušší koupit dražší Zalman CNPS9500 a tohle neřešit...

Bohužel za "exkluzivitu" se platí, zde ne penězi, ale práci s back-platem...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jaka prace proboha? Backplate hodis do objednavky a behem instalace ho tam strcis. Konec prace
.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Holda píše:...
Mno to se uvidi, sem hlavne zvedavej jak zašroubuju ty šroubky do backplatu. Když se tam šroubovakem nedostanu...
Ale asi řešim hovadiny, ono se to dycky nějak pořeší....

//Woyta Strasnej problem vyndat desku a namontovat to na stole.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

SpeedyGT píše:
Holda píše:...
Mno to se uvidi, sem hlavne zvedavej jak zašroubuju ty šroubky do backplatu. Když se tam šroubovakem nedostanu...
Ale asi řešim hovadiny, ono se to dycky nějak pořeší....
Woyta píše:Strasnej problem vyndat desku a namontovat to na stole.
Ne asi, budu to montovat v casu, ještě za provozu ne? :roll:

Pokud si určitě všimnul tak k některejm šroubkům se těžko přes pasiv Gemin shora dostat - jak je teda zašrobovat?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jednoduse...nijak, jsou napevno a sroubuje se z druhy strany desky matka
.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Holda píše:jednoduse...nijak, jsou napevno a sroubuje se z druhy strany desky matka
Takze do back-platu budu muset vyvrtat díry namísto závitů?
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

CM GeminII 2*120mm AC @ 800 rpm & AM2 X2 3800+ 65 nm @ 2500MHz*1.35V klid kolem 28°C, zátěž 2x Prime 95 Max. Heat po hodině 46°C samozřejmě Core Temp. Pasta AC Silver5. Nestěžuju si :)
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

pokud mas misto tak vem geminII za ty penize super volba
Damianus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damianus »

jak poznam ze se tam gemini vleze?Proste merit? :oops:
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Damianus píše:jak poznam ze se tam gemini vleze?Proste merit? :oops:
Prostě si vem pravítko a odměř si 24cm na délku. Na výšku není moc velkej. Do klasickýho middletoweru se vejde bez problémů...
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Damianus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damianus »

No a kdyz se nevleze tak mam vzit co? :?
arcturus47
Nováček
Nováček

Příspěvek od arcturus47 »

Tak mě teda Gemin II zklamal.Mám s ním stejné teploty jako s Freezerem 64 :sad: Mám na něm 2x Coolermaster 120mm fan, pasta Arctic silver 5
Cpu opteron 165 @2250MHz.
Při testu 2x prime 95 mi jedno jádro vyletí až na 58°C druhé má kolem 50°C- TcaseMax 57°C.Teplotu jsem měřil Everestem,Speedfanem i Coretempem.
Naposledy upravil(a) arcturus47 dne sob 8. pro 2007, 14:39, celkem upraveno 1 x.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

máš backplate? chce si to pohrát s dotažením, jakmile to hodně utáhneš tak teploty vyletí nahoru
arcturus47
Nováček
Nováček

Backplate mám to co bylo u gemina.
Je pravda že jsem to dotáhnul fest, skoro co to šlo.
Zkusím si teda pohrát.
Díky , že by to mohlo být přílišným utažením by mně nenapadlo.
arcturus47
Nováček
Nováček

Tak jsem to několikrát zkoušel , chladič jsem sundal a znova nasadil a je to pořád stejné.Přitahování a utahování se nijak na teplotě neprojevilo.
Nechápu to.Asi jsem měl štěstí na topivého opterona :(
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“