Jak se nejlepe presvedcit EAX efekty?
Moderátor: CageJ
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Jak se nejlepe presvedcit EAX efekty?
Mam X-Fi Game zvukovku pripojenou na receiver a stereo bedny Focal Chorus 706S. Rad bych si nyni vychutnal EAX efekty, poradite nejake volne stazitelne demo, nebo nejakou hru, kterou sami hrajete, pripadne bych i zakoupil. Mam treba Far Cry, to asi EAX ma a Guild Wars - zakladni verzi, pry je bez EAX. Diky moc. Jde EAX dohromady se stereem, nebo to chce 5.1 system?
Notebook Acer 1810T, PC: Intel® CoreTM 2 Duo E6300, NVIDIA® GeForce™ 7650 GS 256 MB DDR2, 2GB DDR2-533 MHz, Creative X-Fi Gamer, M-Audio Transit, Logitech G15/G5, report M-Audio BX5A Deluxe, sluchatka Sennheiser HD 600, lcd Acer Ferrari F20, Windows XP a Linux Ubuntu
- Maxtor
- Začátečník

-
Re: Jak se nejlepe presvedcit EAX efekty?
Jak by jsi chtel delat na stereu prostorove efekty..?Jan.Valdman píše:Jde EAX dohromady se stereem, nebo to chce 5.1 system?
Jinak na vyzkouseni asi nejlepe poslouzi dema dodana na instalacnich discich tehle zvukovek.. tedy nevim jak u X-Fi, ale i Live! rady bylo vzdy i demo pro testy EAX..
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Creative nabizi i prostorovou emulaci do sluchatek (CMSS 3D Headphone, koukam na bednu od karty
) , potom by to melo byt i ve stereu slysitelne, ne? Prave jsem koukal na recenze na amazon.de, vetsina tam tvrdi, ze 5.1 neni ani treba, prave pres obycejna sluchatka vsechno super funguje.
Na ty dema kouknu, zatim jsem je na tom CD nenasel. Zajimala by me nejaka i super hra, na ktere je prinost EAX prakticky nekym z Vas odzkousen.
Na ty dema kouknu, zatim jsem je na tom CD nenasel. Zajimala by me nejaka i super hra, na ktere je prinost EAX prakticky nekym z Vas odzkousen.
Naposledy upravil(a) Jan.Valdman dne pát 30. lis 2007, 09:00, celkem upraveno 1 x.
Notebook Acer 1810T, PC: Intel® CoreTM 2 Duo E6300, NVIDIA® GeForce™ 7650 GS 256 MB DDR2, 2GB DDR2-533 MHz, Creative X-Fi Gamer, M-Audio Transit, Logitech G15/G5, report M-Audio BX5A Deluxe, sluchatka Sennheiser HD 600, lcd Acer Ferrari F20, Windows XP a Linux Ubuntu
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Tyhle emulece jsou naprostá dergradace zvuku, konkrétně CMSS 3D Headphone jsem zkoušel a je to naJan.Valdman píše:Creative nabizi i prostorovou emulaci do sluchatek (CMSS 3D Headphone, koukam na bednu od karty) , potom by to melo byt i ve stereu slysitelne, ne?
Pokud chceš EAX efekty musíš mít min 5.0 .
Jen další blázen, v bláznivém království.
- Jan.Valdman
- Nováček

-
A zkousel si to na cem, na jake hre/demu? Ja jakem 5.0 systemu je to slysitelne, Uvazuji samozrejme pripadne o koupi, abych si EAX uzil!Raoul Duke píše:Tyhle emulece jsou naprostá dergradace zvuku, konkrétně CMSS 3D Headphone jsem zkoušel a je to na![]()
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Film do sluchátek, podle mě se to ale bude chovat u všeho stejně. Pokud máš receiver připojený před dig. musí to umět dekódovat a pak to bude slišitelné na každé sestavě 5.0/5.1 , pokud to receiver nebere tak ho spoj přes analog (ale uplně jistý si s tim nejsem pač jsem to ještě neřešil).Jan.Valdman píše:A zkousel si to na cem, na jake hre/demu?
Naposledy upravil(a) Raoul Duke dne pát 30. lis 2007, 09:10, celkem upraveno 1 x.
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Takze jsi to zkousel jenom na filmu, zadna hra nebo specialni demo? U filmu to uprimne receno ani necekam, jde hlavne o hry.Raoul Duke píše:Film do sluchátek, podle mě se to ale bude chovat u všeho stejně.
Zatim digitalne pripojeno nemam, ale samozrejme to u Harmana receiveru jde. To je pravda, ze analogove jenom na stereo to asi do beden neprojde. To asi bude chtit optickej kabel, ne? Obycejna sluchatka by ale melo jit pichnout do zvukovky a musi to bezet,
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Tam je spíš problém v tom že prostor nikdy do sluchátek nedostaneš, jedině těmahle pochybnejma emulacema... zkus to a uvidí (a pak se na to budeš koukat stejně).Jan.Valdman píše:Takze jsi to zkousel jenom na filmu, zadna hra nebo specialni demo? U filmu to uprimne receno ani necekam, jde hlavne o hry.
Já to mam zatím taky přes analog. 3x kabel jack 3,5 - 2x cinch (přední, zadní, střed/sub. ), není to zrovna nejlepší řešení ale ještě jsem se nedostal k tomu stím něco dělat... Při tomhle zapojení funguje receiver jen jako zesilovač a o dekódování všech věcí se stará zvukovka.Jan.Valdman píše:Zatim digitalne pripojeno nemam, ale samozrejme to u Harmana receiveru jde. To je pravda, ze analogove jenom na stereo to asi do beden neprojde.
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Prave jsem koukal zase na nemecke stranky, zda se prave to Tvoje analogove reseni je jedine mozne, digitalne projde do receiveru jenom stereo, nebo nejaky mix. Takze to mas prave asi nejlepe, jak to jde. Do toho take pujdu, potom by to samozrejme chtelo 5.1 system.Raoul Duke píše:Já to mam zatím taky přes analog. 3x kabel jack 3,5 - 2x cinch (přední, zadní, střed/sub. ), není to zrovna nejlepší řešení
Takze EAX pro Tebe konkretne nic neprinesl?
- PetrB
- Začátečník

- Jan.Valdman
- Nováček

-
Takze si poridim FEAR a budu hrat do sluchatek, to jsem chtel vedet (VavrochuPetrB píše:myslim že takový FEAR má skvělé ozvučení,dokonce s EAX 5.0 a rozdil s a bez je znat
- Fifi
- Středně pokročilý

Creative X-Fi
EAX jsem ocenil třeba v Medievalu II. Velká výhoda na 5.1 a více sestavě pro multiplayer hraní. Přesně vím kde se daná jednotka nachází a co se dějě. Zkoušel jsem to naládovat (digitálně) do Recieveru Yamaha + 7.1 reproduktory Magnat a teda nic moc. Mnohem lépe se mi orientovalo v prostoru s klasickou 5.1. Samozdřejmě ve všem ostatním je 7.1 lepší. Zkoušel jsem i přes starší reciever Sony + 2.0, ale to už jsou lepší sluchátka.
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Více kanálovej přenos zvuku se dá řešit tak že přeneseš každej kanál zvlášť (to moje řešení) nebo se zakóduje do dig. přenosu DD EX, DTS ES... a pak stačí jeden kolax/optika. Trochu problém je v tom že pokud používáš tohle kódování musí ho umět karta zakódovat a reciever dekódovat - to by neměl být problém ale... některá hra používá jeden systém, druhá jiný, dvd se zase může přepnout na něco jinýho a pak je v tom zmatek, a ten se mi nechce řešit. Spojení každej kanál zvlášť je mnohem jednoduší pač zvukovka rozhodí jakejkoliv formát automaticky do všech kanálů a ty už potom reciever jen zesílí.Jan.Valdman píše:Prave jsem koukal zase na nemecke stranky, zda se prave to Tvoje analogove reseni je jedine mozne, digitalne projde do receiveru jenom stereo, nebo nejaky mix. Takze to mas prave asi nejlepe, jak to jde. Do toho take pujdu, potom by to samozrejme chtelo 5.1 system.
Takze EAX pro Tebe konkretne nic neprinesl?
Přímo EAX je vlastně (pokud to dobře chápu) taky jen efekt případně způsob kódování. Pro mě je lepší ve hře nastavit klasickej prostorovej zvuk a není co řešit.
- Jan.Valdman
- Nováček

-
EAX samozrejme koduje po svem a pridava predefinovane zvuky, ktere prave nektere hry vyuzivaji a nemusi zatezovat CPU, tim se mu take muze odlehcit.
V tom je prave sila X-Fi a karet od Creative (i jejich monopol), proto jsem si ji take kupoval. Na filmy a stereo jsou jine karty jiste lepsi (M-AUDIO, dokonce sam jednu externi mam, ktera DTS dovede, nebo treba JULIE a jine, samozrejme).
Proto me zajimaji hry/dema, ktera jsou odzkousena, ted pujdu do toho FEARu
, prave kvuli EAXu. Diky za diskusi.
V tom je prave sila X-Fi a karet od Creative (i jejich monopol), proto jsem si ji take kupoval. Na filmy a stereo jsou jine karty jiste lepsi (M-AUDIO, dokonce sam jednu externi mam, ktera DTS dovede, nebo treba JULIE a jine, samozrejme).
Proto me zajimaji hry/dema, ktera jsou odzkousena, ted pujdu do toho FEARu
- F1l1p
- Středně pokročilý

Podporu pro EAX 5.0 by měli mít tyto hry:
Doom 3
Doom 3: Resurrection of Evil
Quake 4
Prey
Battlefield 2
Battlefield 2: Special Forces
Battelfied 2142
Full Spectrum Warriors: Ten Hammers
F.E.A.R.
Titan Quest
Unreal Tournament 2k4 (with Xfi patch)
Jinak seznam her s podporou EAX je na stránkách creative (jen nejsou rozlišené, kterou verzi podporují) : http://www.soundblaster.com/eax/gaming/gamelist.asp
Doom 3
Doom 3: Resurrection of Evil
Quake 4
Prey
Battlefield 2
Battlefield 2: Special Forces
Battelfied 2142
Full Spectrum Warriors: Ten Hammers
F.E.A.R.
Titan Quest
Unreal Tournament 2k4 (with Xfi patch)
Jinak seznam her s podporou EAX je na stránkách creative (jen nejsou rozlišené, kterou verzi podporují) : http://www.soundblaster.com/eax/gaming/gamelist.asp
- Jan.Valdman
- Nováček

-
Ten FEAR jsem si prave stahnul demo, je to tedy pekelne, az me hruza jima, priste zkusim ty HD efekty vypnout a srovnam.
- Maxtor
- Začátečník

-
Ono v podstate staci vlastnit 4.0, pac EAX nepracuje na principech jako napr. filmove Dolby kodeky, ale urcuje konkretni pozici objektu v prostoru..
Tzn.. moje jednoduche doporuceni pro test - Auta.. jakykoli auta.. uz stary NFS3 krasne zvukove vykresloval predjizdejici auta apod..
Pro zaklad tedy bohate staci 4.0 sestava a hura na to..
Jinak k tem sluchatkovym efektum.. je to jen klasicky hall a spatializer, ktere jen rozsiri stereo bazi, coz je zvuku spise na skodu..
Tzn.. moje jednoduche doporuceni pro test - Auta.. jakykoli auta.. uz stary NFS3 krasne zvukove vykresloval predjizdejici auta apod..
Pro zaklad tedy bohate staci 4.0 sestava a hura na to..
Jinak k tem sluchatkovym efektum.. je to jen klasicky hall a spatializer, ktere jen rozsiri stereo bazi, coz je zvuku spise na skodu..