Zvukovka do notebooku do cca 1600,-

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
centos
Nováček
Nováček

Zvukovka do notebooku do cca 1600,-

Příspěvek od centos »

Zdravím, chci si ke sluchátkům Sennheiser PX 100 dokoupit nějaký lepší zdroj zvuku, než je integrované řešení. V úvahu připadá buď Creative SB X-Fi Xtreme Audio Notebook, nebo něco externího do USB, např BEHRINGER UCA 202. Problém je cena, víc jak těch 1600 za to dávat nechcu. Co byste brali vy?
ASUS F3Ka - Turion X2 2GHz, 2GB RAM 667MHz, 160GB 5400, Radeon HD 2600, VHP
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Já bych sáhl po té X-Fi 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Nevýhoda použití SB X-Fi Xtreme Audio Notebook je že se připravíš o možnost používat PCMCIA karty (třeba bezdrát modem). BEHRINGER UCA 202 zase nemá mikrofoní vstup. V téhle cenová kategorii bych bral Creative X-Fi Xmod http://www.alza.cz/externi-zvukova-kart ... d67855.htm , nebo pokud PCMCIA karty nepotřebuješ tak SB X-Fi Xtreme Audio Notebook.
Jen další blázen, v bláznivém království.
centos
Nováček
Nováček

Příspěvek od centos »

PCMCIA nemám, jen ExpressCard, jinak co se týče mikrofonního vstupu, ten zas tak často nevyužívám. O té X-fi jsem zas slyšel, že to není tak úplně X-fi..
Na Xmod mrknu, dík
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ExpressCard je vlastně novější než PCMCIA, X-Fi Xtreme Audio Notebook patří do ExpressCard. Mikrofoní vstup je nutnej na Skype.
Ale jak jsem psal, pokud ten ExpressCard nepoužíváš třeba na wi-fi modem od T-Mobile tak bych šel do toho X-Fi Xtreme Audio Notebook.
centos
Nováček
Nováček

Příspěvek od centos »

Čili se dá asi čekat, že zvukově na tom bude Xtreme Audio stejně jako Xmod? Jestli jo, tak bych asi bral tu externí, ovládání hlasitosti se hodí.. pokud se nenajde lepší alternativa, samozřejmě. Leč asi těžko seženu někoho, kdo by tyhle x-fi karty srovnal třeba s tím Behringerem z vlastní zkušenosti..
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Myslím že zvukově na tom budou podobně, obje jsou X-Fi. Funkce X-Fi CMSS-3D (naprostej nesmysl) a X-Fi Crystalizer (u mizernejch Mp3 to není k zahození) mají také obě.
Srovnání s tím Behringerem by mě taky docela zajímalo, ale z vlastní zkušenosti můžu říct že tem Xmod (mam u notebooku) nehraje vůbec špatně.
Takže bych volil podle priorit. Osobně, kdybych nepužíval ExpressCard slot na jiné věci, beru tu X-Fi Xtreme Audio Notebook. 7.1 sice u notebooku nepotřebuju a ovládání hlasitost u Xmodu taky není k zahození, ale ta Xtreme Audio je zase mobilnější a nemá otravý usb kabel.
centos
Nováček
Nováček

Příspěvek od centos »

To jo, ty dvě funkce mi k ničemu nebudou.
Ještě jsem se díval na Creative Labs Sound Blaster Surround 5.1, ta je o dost levnější a ovládání hlasitosti má taky.. Nevím, nemůžu se rozhodnout, ale zatím asi vede tahle 5.1. Kabel mi vadit nebude, nb mám 95% času na stole (a taky jsem četl, že se komusi nalomila ta vyčnívající část karty do slotu).
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

centos píše:To jo, ty dvě funkce mi k ničemu nebudou.
Ještě jsem se díval na Creative Labs Sound Blaster Surround 5.1, ta je o dost levnější a ovládání hlasitosti má taky..
O tomhle jsem přemejšlel taky ale Xmod u mě vyhrál pač já mobilitu potřebuju. X-Fi je přecejen modernější, ale jsetli to bude na zvuku opravdu tolik znát... u Sennheiser PX 100 nebude.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“