NVIDIA SLI - info a vše okolo
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- xeq
- Začátečník

-
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Ugurundu
- Začátečník

Dotaz na Taktovani?
Hoj lidi, mam takovej dotaz. Mam objednany 8800gt A doufam teda ze nekdy dodou ikdyz obchody slibuji hory doly. Ale o co mi jde. Jak je to se sli a taktovanim grafik? Taktoje obje najednou nebo se se to rozdeli na kazdou vzlast? Ohledne 8800gt jsou totiz vsechny referencni i s referencnim chlazenim az na par kousku. Jde mi o to ze vim ze z ty karty oni tahaji urcite takty s nazvem oc. A tim padem by to melo zvladnout i ty v zaklade. jenomze sli jsem nikdy nemel tak nevim co cekat.
- xeq
- Začátečník

-
Re: Dotaz na Taktovani?
Karty v sli je najlepsie taktovat flashovanim biosu (myslim ze to ani nejde softwarovo)Ugurundu píše:Hoj lidi, mam takovej dotaz. Mam objednany 8800gt A doufam teda ze nekdy dodou ikdyz obchody slibuji hory doly. Ale o co mi jde. Jak je to se sli a taktovanim grafik? Taktoje obje najednou nebo se se to rozdeli na kazdou vzlast? Ohledne 8800gt jsou totiz vsechny referencni i s referencnim chlazenim az na par kousku. Jde mi o to ze vim ze z ty karty oni tahaji urcite takty s nazvem oc. A tim padem by to melo zvladnout i ty v zaklade. jenomze sli jsem nikdy nemel tak nevim co cekat.
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz na Taktovani?
Ntune taktuje obě grafiky narázUgurundu píše:Hoj lidi, mam takovej dotaz. Mam objednany 8800gt A doufam teda ze nekdy dodou ikdyz obchody slibuji hory doly. Ale o co mi jde. Jak je to se sli a taktovanim grafik? Taktoje obje najednou nebo se se to rozdeli na kazdou vzlast? Ohledne 8800gt jsou totiz vsechny referencni i s referencnim chlazenim az na par kousku. Jde mi o to ze vim ze z ty karty oni tahaji urcite takty s nazvem oc. A tim padem by to melo zvladnout i ty v zaklade. jenomze sli jsem nikdy nemel tak nevim co cekat.
Visty jsou pomalejší max tak o pět procent oproti XP, spíš méně, aspoň ve SLI ano.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no nevim ale zde to teda podle tvych slov rozhodne nedopadlo http://www.expreview.com/review/2007-11 ... 55_11.htmlspajdr píše: Zatím jsem na problém nenarazilnarozdíl od Crossfire je SLI nebe a dudy.
nechci vyvolat zadny OT ale proste nesohlasim se Spajdrem ze CROSS je spatnej a nevykonej kazdej si udela zaver sam po precteni teto recenze i grafy spotreby SLI vs CROSS sou urcite zajimavy
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě ani tak nejde o to co je rychlejší, ale co má lepší podporu a to zatím má SLI, Crossfire podpora se zlepšuje, ale co se týče DX10 tak stále ATI pokulhává, v Call of Juarez je ATI rychlejší, ale kolik lidí to hraje? 8800GT má o kousek vyšší spotřebu než ATI 3870, ale taky v tom má slovo čipset od NVIDIA, který žere více než INTEL. Prostě jde o to že NVIDIA se více SLI věnuje a věnovala, než ATI u Crossfire, kde se občas i dnes trapácky musí přejmenovat .exe soubor, aby se zvedla rychlost hry.
S tou ještě spotřebou, jinde to při GT vs 3870 udělalo rozdíl při load 3W
http://www.bit-tech.net/hardware/2007/1 ... hd_3870/10
Crossfire je sice efektivnější využitím, ale stejně ve většině testů oproti SLI prohrává.
S tou ještě spotřebou, jinde to při GT vs 3870 udělalo rozdíl při load 3W
http://www.bit-tech.net/hardware/2007/1 ... hd_3870/10
Crossfire je sice efektivnější využitím, ale stejně ve většině testů oproti SLI prohrává.
- Thellwin
- Administrátor

- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Sem rad ze si uznal ze CROSS je efektivnejsi a nehadas se nesmyslne jako SHITspajdr píše:Mě ani tak nejde o to co je rychlejší,
k tomu prohravani zas tak vyrazne to neni rozdil je par %. az teda na dve hry kde v jedne je o dost horsi SLI (COJ) a v druhe zase o dost horsi CROSS (lost planet).
kdyz se ale kouknem na ceny kdy se HD3870 da sehnat uz za 5tis s DPH je to dobrej pomer cena vykon v tom zapojeni do CROSSU.
- SlaveZer0
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Podivny vykon
Zdravim, mam Geforce 8800GT v SLI na desce ASUS Striker Extreme s procesorem C2D E6750@3,4Ghz co sem koukal tak v 3DMarku 06 bych mel mit neco kolem 14000-15000 bodu ale mam jen 12107 bodu, s jednou kartou mam 11000 bodu a i ve vetsine her mam jen maly narust vykonu oproti jedne karte, proste uplne neco jineho nez to co clovek vidi v testech, pritom kdys sem sli techto karet testoval poprve dosahl sem jeste s netaktovanym procesorem 14900 bodu, nechapu cim to je ovladace sem zkousel jak 169.09 beta tak 169.02 WHQL a je to porad stejne, uz si stim vubec nevim rady nestalo se nekomu neco podobneho? dik.
PS:bios desky 1303 beta a na grafiky sem nahral nejnovejsi bios ze stranek vyrobce.
PS:bios desky 1303 beta a na grafiky sem nahral nejnovejsi bios ze stranek vyrobce.
- 666 Diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Podivny vykon
Hm clovece, tak mam prakticky stejnou konfiguraci jak ty, ale to co rikas se u mne nedeje, v 3D Marku mam 14 a pul tisice. Co mas za OS? Ted si nepamatuju jestli jsem to zkousel pod x64 vistama, ale kazdopadne jestli je mas, tak je smazni a dej tam x86, protoze situace v x64 neni zrovna SLI-ReadySlaveZer0 píše:Zdravim, mam Geforce 8800GT v SLI na desce ASUS Striker Extreme s procesorem C2D E6750@3,4Ghz co sem koukal tak v 3DMarku 06 bych mel mit neco kolem 14000-15000 bodu ale mam jen 12107 bodu, s jednou kartou mam 11000 bodu a i ve vetsine her mam jen maly narust vykonu oproti jedne karte, proste uplne neco jineho nez to co clovek vidi v testech, pritom kdys sem sli techto karet testoval poprve dosahl sem jeste s netaktovanym procesorem 14900 bodu, nechapu cim to je ovladace sem zkousel jak 169.09 beta tak 169.02 WHQL a je to porad stejne, uz si stim vubec nevim rady nestalo se nekomu neco podobneho? dik.
EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM, Intel Core2Quad Q9650 @ 4.0 GHz, ThermalRight IFX-14 + HR-10 + Noctua NF-P12-1300, OCZ DDR3 SLI-Ready Edition OCZ3N1800SR4GK 4x2GB 1800MHz CL8, EVGA GeForce GTX295 + EVGA 9800GT Single Slot (PhysX), WD Raptor WD740ADFD (74GB SATA NCQ), WD Caviar Black WD6401AALS (640GB), WD Caviar WD6400AAKS, SoundBlaster X-Fi Fatal1ty FPS, case Thermaltake Armor+ VH6000BWS, DVD-RW ASUS DRW-1814BLT a DRW-2014L1T, Zalman ZM-MFC2, Thermaltake ToughPower W0106RE 700W, HP w2408 24'' LCD, Logitech G15 Keyboard, Logitech G9 Laser Mouse, Logitech Z-5500 THX Repro, Windows 7 Ultimate x64
- no-X
- Středně pokročilý

Podporu čeho?spajdr píše:Mě ani tak nejde o to co je rychlejší, ale co má lepší podporu a to zatím má SLI
Podle výsledků testu, na který se Stratos odkázal, má HD3870 ve všech DX10 hrách vyšší nárůst nárůst oproti jedné kartě, než GF8800GTspajdr píše:Crossfire podpora se zlepšuje, ale co se týče DX10 tak stále ATI pokulhává
To je ale problém nVidie. Buďto by měla snížit spotřebu u svých čipsetů, nebo oficiálně umožnit běh SLI i na jiné než vlastní platformě.spajdr píše:8800GT má o kousek vyšší spotřebu než ATI 3870, ale taky v tom má slovo čipset od NVIDIA, který žere více než INTEL.
Ve které hře se současnými ovladači konkrétně? Od 7.10 je defaultně pro CrossFire nastaven AFR režim, takže pokud není v profilu hry určeno jinak, jede automaticky přes AFR a nic se přejmenovávat nemusí.spajdr píše:Prostě jde o to že NVIDIA se více SLI věnuje a věnovala, než ATI u Crossfire, kde se občas i dnes trapácky musí přejmenovat .exe soubor, aby se zvedla rychlost hry.
Nějaké konkrétní testy, kde by prohrávalo? Pokud už nevyhrává HD3870CF nad GT-SLI výkonem, tak alespoň poměrem cena výkon. Neviděl jsem jediný test, kde by jako finančně výhodnější řešení vyšlo SLI s GF8800GT.spajdr píše:Crossfire je sice efektivnější využitím, ale stejně ve většině testů oproti SLI prohrává.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli vychází cena poměr/výkon pro ATI, jelikož někdy ty nárůsty SLI vs Crossfire procentuálně se blíží tomu, kolik stojí 8800GT navíc, hlavně když je ještě předražená u nás, tak to se pak porovnáváno-X píše:Podporu čeho?spajdr píše:Mě ani tak nejde o to co je rychlejší, ale co má lepší podporu a to zatím má SLI
Podpora SLI ve hrách je větší než podpora Crossfire u her
viz http://www.driverheaven.net/reviews/3870-XXX/index.php recenze
Podle výsledků testu, na který se Stratos odkázal, má HD3870 ve všech DX10 hrách vyšší nárůst nárůst oproti jedné kartě, než GF8800GTspajdr píše:Crossfire podpora se zlepšuje, ale co se týče DX10 tak stále ATI pokulhává
To sice má ale já hodnotím celkový nárůst ve SLI vs Crossfire a zatím ve většině testů SLI vs Crossfire, SLI vyhrává
Navíc tady
http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... iew-5.html
I kdyby někdy měl Crossfire 100procent nárůst, tak stejně 8800GT sotva překoná v režimu jedné karty, viz World in Conflict DX10
To je ale problém nVidie. Buďto by měla snížit spotřebu u svých čipsetů, nebo oficiálně umožnit běh SLI i na jiné než vlastní platformě.spajdr píše:8800GT má o kousek vyšší spotřebu než ATI 3870, ale taky v tom má slovo čipset od NVIDIA, který žere více než INTEL.
však neříkám, že to není problém Nvidie
Ve které hře se současnými ovladači konkrétně? Od 7.10 je defaultně pro CrossFire nastaven AFR režim, takže pokud není v profilu hry určeno jinak, jede automaticky přes AFR a nic se přejmenovávat nemusí.spajdr píše:Prostě jde o to že NVIDIA se více SLI věnuje a věnovala, než ATI u Crossfire, kde se občas i dnes trapácky musí přejmenovat .exe soubor, aby se zvedla rychlost hry.
To je dnes jedno, že se to přejménovávat nemusí, je to sice plus, ale stejně Crossfire ve všech hrách nefunguje i když se nastaví AFR, SLI má profily pro hry leckdy dříve než hra vůbec vyjde, za to co ATI to musí dodělávat až když hra vyjde.
Nějaké konkrétní testy, kde by prohrávalo? Pokud už nevyhrává HD3870CF nad GT-SLI výkonem, tak alespoň poměrem cena výkon. Neviděl jsem jediný test, kde by jako finančně výhodnější řešení vyšlo SLI s GF8800GT.spajdr píše:Crossfire je sice efektivnější využitím, ale stejně ve většině testů oproti SLI prohrává.
Konkrétní testy ti hledat nebudu, sám víš že ve většině testů (hlavně DX10) jsou dvě 3870CF pomalejší než 8800GT SLI.