ICQ - problém s kontakty

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ICQ - problém s kontakty

Příspěvek od Adamsquare »

Funguje všem normálně ICQ?

Mně se od včerejška drtivá většina lidí v seznamu zobrazuje jako offline. Odhaduji to na dobrých 80% kontaktů :huh:

Miranda 0.5 Unicode
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

A mě bylo divný, proč mám online cca jenom 10 lidí :lol:

AOL se v tom zase rýpe a zřejmě změnil něco v protokolu, protože teď to vyžaduje oboustranou autorizaci.
Goldnoob team proud member!
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

To jsem celkem rád, dle osobního průzkumu jsem byl zatím jedinný s tímto problémem :roll: (mám ted online 9 lidí z cca 50 :evil: )

Co máš za icq? Zajímavé je, že viditelné mám jen lidi co maj (qip, mirandu a 2003b)

náhoda?
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Je o tom info i na netu. AOL zřejmě už napořád vypnul jakési staré servery a nové vyžadují oboustranou autorizaci, jinak se kontakty nevidí. Což bude u lidí s Miradnou problém, protože tam se to do teď neřešilo a vesele se přidávalo bez autorizace. Od teď jsou neautorizované kontakty vidět jako off (u mě invis, když je přidám nově).

K vypnutí došlo zřejmě 27.11. 10:06, protože v té době mi šlo hodně lidí u kterých mám v submenu položku "Request aut..." offline.

Vyřešit se to dá tak, že požádáš všechny neautorizované kont. o autorizaci :)

EDIT - jinak jakási Miranda 0.7.0 alpha build no.33 unicode
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

AOL opravilo diru, ktera umoznovala neautorizovanym uzivatelum videt jejich stav (vyuzivala toho napr Miranda)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
tst
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tst »

doslo k vypnuti protokolu TOC a icq dal jede jen s novejsim OSCAR .. tzn jen kontakty na serveru a musite je mit autorizovany
just me
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

přesně jak píše tst:

viz http://www.root.cz/clanky/protokol-icq- ... nefunguji/

řešení je jednoduché, požádej o autorizaci :)
Francie ... sladká Francie
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Částečně opravdu pomohlo nahrání kontaktu na server list

viz. http://www.miranda.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=15

Těch pár zbylých dodělám, určitě to je lepší než celý kontakt list žádat pojednom ručně.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tahle změna pro mě měla jednu velkou výhodu. Mohl jsem udělat brutální promaz CL o osoby, se kterýma někomunikuju a měl jsem je tam jen tak. Takže cca půlka všech kontaktů šla do pryč :)

A teď by mohl být zase aspoň na půl roku pokoj od AOL a jejich snahy vyřadit neoriginální klienty ...
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheriff.wiggum »

Spíš bych toho půl roku investoval do něčeho lepšího, třeba do přetahování lidí někam jinam 8)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nerad bych tady z toho threadu dělal zase místo pro flejm ICQ vs. další protokoly, na to tu jsou jiná témata :roll:

Přeloženo do srozumitelné formy -> strčte si svoje MSN někam, za celou tu dobu co jsem si ho nahodil do Mirandy jsem tam měl 4 MSN kontakty a vyjimečně používal jeden. Mě ICQ vyhovuje, až mi odstřihnou Mirandu totálně, tak začnu uvažovat.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

ono se deji mnohem horsi veci pri pouzivani alternativnich klientu. treba jeden kamarad me nevidi proste vubec ani kdyz se navzajem odeberem, pridame , autorizujem. icq je defacto pouzivano jen v cechach hlavne jelikoz lidi maj origo klienty a hraji "ovce" (toto mi reklo nekolik lidi proc ma vlastne icq)

me je to stejne jedno mam tri klienty co stridam a mam v nich protokoly lidi se kterymi komunikuji. jiste nekde mam treba jen jeden kontakt ale noaco.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheriff.wiggum »

Přeloženo do srozumitelné formy -> strčte si svoje MSN někam, za celou tu dobu co jsem si ho nahodil do Mirandy jsem tam měl 4 MSN kontakty a vyjimečně používal jeden. Mě ICQ vyhovuje, až mi odstřihnou Mirandu totálně, tak začnu uvažovat.
Kdo tu mluví o MSN? :) Jakožto BFU IM používam a proto nepřemýšlím co do něj píši = chci šifrovat. K tomu mám wifi, v UK ještě debilně zabezpečené... neříkej, že jsi přes ICQ žádné heslo neposlal a ani nepošleš.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“