Gigabyte MA69G-S3H (AM2, 690G+SB600)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

anthAn
Nováček
Nováček

Příspěvek od anthAn »

Chtěl bych se zeptat jaký má výkon integr. grafika Radeon x1250 oproti Radeon 9600 AGP 8x 256MB 128BIT
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

anthAn píše:Chtěl bych se zeptat jaký má výkon integr. grafika Radeon x1250 oproti Radeon 9600 AGP 8x 256MB 128BIT
Hrozný :(
Je horší dokonce jak radeon 9200 128bit
Na hry opravdu nepoužitelné :sad:
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
Mach4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mach4 »

tahle deska je uplně ideální do HTPC, nechci Vám tady spamovat takže pokud to zajímá někoho více podívejte se na http://www.mach4.cz/
na ww najdete vše o HTPC na jednom místě. Media Center PC
shurin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shurin »

Ja sem presel z GF4200Ti a výkon bude asi tak srovnatelný, akorat u nekterých her je videt narust vykonu díky vetsí RAM
armina
Nováček
Nováček

Příspěvek od armina »

Prosím o radu jaký mám k desce koupit zdroj,nebo stačí můj Euroase ATX 450- JSP.Doporučují mi Fortron 400W, Gembird 500W CCC-PSU6X aktivní PFC/P4. V počítači mám paměti ADATA DDR II 800 2GB,2x SATA HD 200GB, SATA vypalovačku Samsung SH-S203D,DVD Asus,procesor Athlon 64X2 400+.
Mach4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mach4 »

500 by měla bohatě stačit
na ww najdete vše o HTPC na jednom místě. Media Center PC
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Tuto desku důrazně NEDOPORUČUJI

Příspěvek od ElCondor »

Tahle deska je skutečně výsměch. Některé z problémů jsem sice už po přečtení recenzí čekal, ale realita překonala moje nejhorší očekávání. Teplota northbridge je přes 80C, pokud použiju IGP, ještě stoupne! Ten pasiv co na tom je, je naprosto směšný! Při bootu se ozývá praskání z PC Speakru. Deska nespolupracuje se samostatnou grafickou kartou od nVidie. Je to vůbec jedna z nejhorších desek, co jsem kdy viděl. :down:
shurin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shurin »

A co jako že má 80 stupnů ? kolik mají asi samostatný grafický karty...
No a že pískaj cívky, to je pravda, mě taky pískaj, ale to byste chteli za 1700kč zality ?
ElCondor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ElCondor »

A co jako že má 80 stupnů ? kolik mají asi samostatný grafický karty...
No a že pískaj cívky, to je pravda, mě taky pískaj, ale to byste chteli za 1700kč zality ?

No nevím,. Já mám desku za 1600,- a mám všechny cívky zalité (a nepískají) a všechny kondenzátory mám japonské s pevným dielektrikem. Jinak graficé karty bych sem nepletl. Při vysokých teplotách můžou být chipsety pěkně nestabilní. A to nemluvím o tom, že už jsem viděl 2 kusy této desky, které si upekl integrovanou grafiku v northbridge. :P
Zdroj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zdroj »

Já ji mám také a chladiče sou sice dost horké, ale do 80ti stupňů mají hodně daleko. PC speaker také nic nědělá a 3 grafiky od NVIDIE co sem v ní měl jely naprosto bez problémů. Jediné co mi vadí je, že občas opravdu trochu píská.
Kevin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kevin »

ja používám vga 1950 GT a pri MOH airborne nebo Pro Street mi po chvíli hraní začne přerušovaně pískat (pípat) deska. Zkoušel jsem jinou vga a to samé. Po výměne pasty na procesoru se to trochu zlepšilo. měl sem 42 st. místo 46 st. že by to bylo chladičem?? diky
||22.05.2007|| AMD AthlonXP 1.47@2.40GHz (12 x 200), 1.75V| Arctic cooling copper silent 2-TC rev 2| Epox 8RDA+ nForce2 rev 1.1| ATI Radeon X1600pro 256MB| Kingston Hyper X 2 x 256MB + 512MB PC 2700 DDR333@400 CL2 | Hitachi (HDS722580VLAT 20) 80GB / 2MB cache | 3dMark01SE ....b |
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

mám taky tuhle desku a také mě píská na reklamaci mě řekli že nic neslyšeli :x
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
Zdroj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zdroj »

No poslední dobou je to pískání u Gigabyte docela častým jevem :/.
Kevin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kevin »

...zaleží, jak to na reklamaci zkoušeli :) v zátěži při hraní .... to člověk neví .... jen pořád nevím, zda je to čistě deskou nebo jen na něco (co?) upozornuje .... třeba na teplotu chladiče ... mám totiž box, pasta vyměněna
||22.05.2007|| AMD AthlonXP 1.47@2.40GHz (12 x 200), 1.75V| Arctic cooling copper silent 2-TC rev 2| Epox 8RDA+ nForce2 rev 1.1| ATI Radeon X1600pro 256MB| Kingston Hyper X 2 x 256MB + 512MB PC 2700 DDR333@400 CL2 | Hitachi (HDS722580VLAT 20) 80GB / 2MB cache | 3dMark01SE ....b |
shurin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shurin »

Mě to píská jen když je to studený, když se zahřejou tak už to přestane...
mates_
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mates_ »

Ahoj, potreboval bych poradit. koupil jsem si tuhle desku, v pohode jsem pc postavil nainstaloval Xp a ovladace, nastavil jsem sitovku, pripojim kabel, ale ve win mi porad naskakovalo-sitovy kabel odpojen, rikam si fajn, jdu spat rano se na to podivam.

Rano zapnu pc, kabel byl najednou pripojenej a internet funguje, rikam si fajn-mam to spraveny.

Pocitac bezel asi 5 hodin potom jsem ho vypnul a odjizdim pryc. za 2 hodiny se vratim, zapnu pc a zase ten samej problem, zkousim preinstalovat ovladace-nic, Xpcka-nic. tak vyhrabu starou sitovku do pci slotu, zapojim, zapnu pc a taky to nejde, zkusim jeste druhou sitovku a ta taky nejde, porad-sitovy kabel odpojen(v jine desce fungujou).
Zkousel sem uz vsechno mozny, nevim si rady, je chyba nekde ve me, nebo v desce? pokud vite cim by to mohlo byt, tak prosim poradte, diky moc!!

edit: Vyřešeno. Vadná síťovka, deska vyměněna za novou :wink:
Aillas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Aillas »

Mám takový dotaz. Zkoušel jste někdo na téhle desce provozovat 2 monitory? Je potřeba někde něco přepínat, aby šel z hdmi obrazový výstup? Zapojil jsem druhý monitor do hdmi přes redukci hdmi/dvi-d, a v ní byla ještě redukce dvi-d/d-sub, ale systém mi ten druhý monitor vůbec nenajde. Nevíte v čem může být háček?
LITE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LITE »

Tak jsem tuhle desku daval do jednoho PCka a docela problem nainstalovat ovladace zvuku. Divim se, ze s tim tady nikdo nemel problem. Nastesti na zahranicnich forech jsem reseni nasel 8) . Jinak to pripojeni monitoru s DVI pres redukci do HDMI je nanic, kabel je tezkej a svoji vahou se z HDMI vytahuje.
Xeon 5460@3,8GHz,ASUS P5Q Turbo PRO,4x2GB, MSI 1060 6GB,, SSD S850Evo 250GB , Lenovo L220x
Jaruna007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jaruna007 »

Aillas píše:Mám takový dotaz. Zkoušel jste někdo na téhle desce provozovat 2 monitory? Je potřeba někde něco přepínat, aby šel z hdmi obrazový výstup? Zapojil jsem druhý monitor do hdmi přes redukci hdmi/dvi-d, a v ní byla ještě redukce dvi-d/d-sub, ale systém mi ten druhý monitor vůbec nenajde. Nevíte v čem může být háček?

Sám mám na téhle desce připojené 2 zobrazovací zařízeni a naprosto bez problémů. Zatím využívám integrovanou grafiku na desce a mám to tedy takto: V analogovém DVI mám LCD BenQ FP93G P (MVA) a v HDMI mám zapojený projektor BenQ W100. Vše už pak je věcí ovladačů a jejich nastavení. Momentálně používám prosincové Catalysty v7-12.
Gigabyte GA-MA69G-S3H (F6), AMD Athlon X2 3800+ EE (35W) 1,075V, AC Alpine64, Geil 2GB/667Mhz 3-4-4-8_2,1V, Hitachi Deskstar T7K500 320GB, Samsung SH-182D (SB06), Fortron FSP400W-60HLN 80% PFC, 19" BenQ FP93G P (P-MVA), BenQ W100.
Jaruna007
Nováček
Nováček

Re: Tuto desku důrazně NEDOPORUČUJI

Příspěvek od Jaruna007 »

ElCondor píše:Tahle deska je skutečně výsměch. Některé z problémů jsem sice už po přečtení recenzí čekal, ale realita překonala moje nejhorší očekávání. Teplota northbridge je přes 80C, pokud použiju IGP, ještě stoupne! Ten pasiv co na tom je, je naprosto směšný! Při bootu se ozývá praskání z PC Speakru. Deska nespolupracuje se samostatnou grafickou kartou od nVidie. Je to vůbec jedna z nejhorších desek, co jsem kdy viděl. :down:
Nemel hlouposti prosím tě! To žes trefil na špatný kus ještě neznamená, že je to špatná deska. Sám mám zkušenosti se dvěma a ani jedna mi nepíská. Nevím jaké máš teploty ve skříní, já tam mám docela průvan a cívky nepískají. A co se týká northbridge? Stačí úplná maličkost. Sundat z něj chladič, seškrábnout tuhou původní pastu, nanést novou a vrátit zpátky chladič. Teplota rapidně klesne dolů. A pro škarohlídy tu mam jednu radu než budou psát něco ve smyslu teplot chladičů ATI čipsetů. Sáhněte si (opatrně) na chladič čipsetu třeba na desce MSI K9N Ultra-2F nForce 570Ultra.
Gigabyte GA-MA69G-S3H (F6), AMD Athlon X2 3800+ EE (35W) 1,075V, AC Alpine64, Geil 2GB/667Mhz 3-4-4-8_2,1V, Hitachi Deskstar T7K500 320GB, Samsung SH-182D (SB06), Fortron FSP400W-60HLN 80% PFC, 19" BenQ FP93G P (P-MVA), BenQ W100.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“