Problém s veřejnou IP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Sobosss
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém s veřejnou IP

Příspěvek od Sobosss »

Zdravím, mám takovej problém. Nastavil jsem veřejnou ip na svůj comp, bez problémů. Založím hru (warcraft 3, na Battlenetu), ale compy na lanu se ke mě nepřipojí. Nevíte někdo, jak nastavit router, aby to fungovalo? Mám router xavi x8122r.

Díky za pomoc.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

veřejná IP je používaná pro přístup z internetu, ne po lanu

nepleteš si to s něčím?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jestli si nastavil verejnou na svuj komp, jakou ip pak ma router?

A pokud chces hrat pres lan tak hra na Battlenet je zalozena uplne zbytecne :-)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Sobosss
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sobosss »

Aby nedošlo k omylu... Situace se má takhle:

Já mám nastavenou veřejnou ip na svůj pc (přes NAT na routeru). Můžu založit hru (konkrétně dotu, což je mód do warcraftu 3). Lidi z internetu se v pohodě připojí, ale bratr na LANu ne. Jinak je samozřejmě píchlej na ten samej router a sdílení nám funguje.

Snad jsem to popsal dostatečně pochopitelně :-)
Prince
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Prince »

A sdílí tvůj brácha po lanu i net? Dostane se na Battlenet i on?
Intel i5-4570 ES + Coolermaster Hyper 212 Plus l Gigabyte GA-Z87-HD3 l 2x 4GB DDR3 Crucial Ballistix Tactical CL8 1600Mhz l
MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC l Samsung SSD 850 EVO - 250GB | HDD 250 + 1000 GB SATA II l Seasonic S12II-620 620W l Fractal Design Define R3

Logitech G502 + G413
Styxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Styxx »

aku IP zadava pri pripajani tvoj bracho?
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

no hele ale takhle, jestli to zakládáš na battlenetu, tak to ti na lanu neuvidí, protože musí být na tom battlenetu taky, až potom co se tam připojí, tak to pojede rovnou přes síť
Prince
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Prince »

bubanek píše:no hele ale takhle, jestli to zakládáš na battlenetu, tak to ti na lanu neuvidí, protože musí být na tom battlenetu taky, až potom co se tam připojí, tak to pojede rovnou přes síť
Přesně tak, proto se ptám jeslti se na bnet dokáže připojit i brácha, protože to z jeho výkladu nejde moc poznat :)
Intel i5-4570 ES + Coolermaster Hyper 212 Plus l Gigabyte GA-Z87-HD3 l 2x 4GB DDR3 Crucial Ballistix Tactical CL8 1600Mhz l
MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC l Samsung SSD 850 EVO - 250GB | HDD 250 + 1000 GB SATA II l Seasonic S12II-620 620W l Fractal Design Define R3

Logitech G502 + G413
Sobosss
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sobosss »

Jejda.
Jasně, že se připojí na battlenet. Ale tu mojí založenou hru se nepřipojí, hlásí mu to něco jako error network atd.
Jinak přes router to máme oba na automatickou IP (teď se do toho nechci zamotat, ale myslím, že je to DHCP?).
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

hlásí mu to něco jako error network atd.

to je asi jádro pudla, chtělo by to trochu líp popsat
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“