Orientace Freezer7

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Boomer
Začátečník
Začátečník

Orientace Freezer7

Příspěvek od Boomer »

Zdravím všechny. Na své desce chladím procák Freezerem7 je orientovaný tak, že ze předu nasáva vzduch a dozadu na 120ku vyfukuje. Dneska jsem viděl ale zajimavou věc, tento chladič byl otočený o 90stupňu tak, že nasával horký vzduch od vga a vyfukoval nahoru. Nemáte s tím někdo zkušenosti, pomáhá to nějak teplotám ať už na vga či uvnitř skříně? Můj názor je že to není zrovna ideální řešení a jen to rozhází airflow ve skříni. Ale viděl jsem to ve značkové sestavě, tak proto se ptám...
Díky za odpovědi
CPU: Intel C2D 6750 2,66@3,2 MB: Gigabyte P35-DS4 RAM: Kingstone HyperX Kit2x1GB 800MHz HDD: Samsung HD501LJ 500GBVGA: MSI 8800GTS 320MB DVD-RW: Samsung SH-203B Zdroj: Enermax Liberty 500W LCD: Samsung 206BW
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Pokud by ta grafika byla s pasivem na horní straně, tak by to nebylo špatné řešení. Klasická orientace je ale určitě lepší, nejen kvůli airflow, ale i proto, že chladí paměti a nezvyšuje teplotu ve zdroji teplem z CPU (nebude to nijak závratné, ale malý nárůst bych očekával).
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“