Vodní chlazení - obecná diskuze
Moderátor: morke
- miskoboss
- Začátečník
pridavam zkusenost s instalaci Thermalright XWB-1
dneska jsem diky Highlanderovi presel z Nexxose na Thermalright XWB-1 a nandat ten blok na CPU je teda prace jak svina
vubec, ale vubec se me neporadilo zasroubovat uchyceni, na kazde strane chybelo tak 2mm, sroubky sice maji pruzinku, ale tu silu, co jsem mel vyvynout me prisla strasne velka
taky je mozny, ze moje deska uz je prohnuta protoze jsem backplate nikdy nemel
nakonec jsem se nastval, protoze po 15min jsem videl, ze to jinak nepujde a poradne jsem zatlacil, sroubky jsem zasrouboval, ale jenom tak, aby drzely a fakt jsem byl stastnej, kdyz se PC rozjelo
ten tlak je fakt silenej, ale diky backplate je deska krasne rovna
myslim, ze ale CPU a desku budu muset prodat dohromady, protoze to CPU od tam nikdo nedostane
z toho plyne:
KDO NEMA BACKPLATE, KUPTE SI TO
NEUVERITELNE TO POMAHA!!!
teplota me klesla radove o 3°C v IDLE
vetsi rozdil teplot ale cekam v LOADu
dneska jsem diky Highlanderovi presel z Nexxose na Thermalright XWB-1 a nandat ten blok na CPU je teda prace jak svina
vubec, ale vubec se me neporadilo zasroubovat uchyceni, na kazde strane chybelo tak 2mm, sroubky sice maji pruzinku, ale tu silu, co jsem mel vyvynout me prisla strasne velka
taky je mozny, ze moje deska uz je prohnuta protoze jsem backplate nikdy nemel
nakonec jsem se nastval, protoze po 15min jsem videl, ze to jinak nepujde a poradne jsem zatlacil, sroubky jsem zasrouboval, ale jenom tak, aby drzely a fakt jsem byl stastnej, kdyz se PC rozjelo
ten tlak je fakt silenej, ale diky backplate je deska krasne rovna
myslim, ze ale CPU a desku budu muset prodat dohromady, protoze to CPU od tam nikdo nedostane
z toho plyne:
teplota me klesla radove o 3°C v IDLE
vetsi rozdil teplot ale cekam v LOADu
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby jsi mě napsal, že jsi nikdy nepoužíval Backplate, tak bych ti donesl navíc jeden předvratanej backplate s dlouhýma M4 sroubama...takže by jsi to montoval obráceně...Možná bych to ještě předělal, ale to záleží na tobě.miskoboss píše:pridavam zkusenost s instalaci Thermalright XWB-1
dneska jsem diky Highlanderovi presel z Nexxose na Thermalright XWB-1
miskoboss píše: z toho plyne:
Asi příště do svých článků napíšu něco ve smyslu. "Kupte si backplate, pac bez toho nejde žít"Test 13 CPU bloků vodního chlazení - 1/2 popis bloků píše: Jenom bych doporučil, jako u všech ostatních bloků v tomhle testu, aby při montáži byl použit tzv. "backplate“ neboli kovová destička, která je našroubována ze spodu základní desky. Díky tomuhle "backplatu“ se při dotahování bloku, deska tak moc neprohýbá a vyvíjí se daleko vetší síla na samotné CPU, která vytlačí přebytečnou pastu a tím dosáhnete daleko lepšího styku, se samotným povrchem bloku a procesoru.
- miskoboss
- Začátečník
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
stacit bude , pokud na tom DDC budes mít top. Jakej odpor ten blok má ti nikdo nerekne.Flegy píše:panove, je mi jasny ze moc lidi v republice jeste EK Supreme nema, ale co myslite, staci na nej Laing DDC nebo radsi DDC+ ? Zbytek vody je swiftech MCW30, 2x120mm rad blackice a planuju jeste 1x120mm blackice a 4x120mm magicool nebo neco takovyho a blok na gpu (HD3870). dik
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- myom
- Středně pokročilý
odpor nema brutalni podle toho co psali na XS, kazdopadne ten vykon je opravdu vetsi jak u apogee. pristi tyden by mi taky mel prijit, tak udelam nejaky mensi review .
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Woyta
- Středně pokročilý
Budeme se tesit. Ja hlavne na ty fitinky. Jak to vypada s testem kapalin? Inhicor uz mas.
Ja ted furt hledam duvod proc je moje ddc uvnitr case tak hlucne.
Toci s svejch 3800ot a rve jak vysavac.
okruh je expa-ddc-silver xp-galaxi-extreme ii-expa
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- miskoboss
- Začátečník
tak to musis mit spatne odvzdusnenyWoyta píše:Budeme se tesit. Ja hlavne na ty fitinky. Jak to vypada s testem kapalin? Inhicor uz mas.
fakt tam nemas bublinky?
ale zda se me, ze jak jsem zapojil vodni blok hned za cerpadlo, tak ze to cerpadlo je slyset vic jak kdyz jsem predtim jel z cerpadla do radiatoru a pak na bloky
tak to budu muset jeste vyzkouset
- Woyta
- Středně pokročilý
Me vrci motor. Ne bubliny.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- dymONE
- Začátečník
Ide fakt o to, ze ake mas bloky, z coho vypliva aj ich restriktivita. Ale myslim ze ak to nebu TR alebo nieco podobne restriktivne tak to utiahne vpohode. Nebudes mat sice neviem aky prietok, ale ten ti s vyslednou teplotou o viac ako 1-3C nepohne, takze by som sa toho zas tak nebal.
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- AlesShi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Vzít Zalman bloky je hovadina, vem od Alphacoolu nebo od EK. A o ple¨xi se rozhodně bát nemusíšSicco2 píše:Nad blokama zatim přemyšlim,nechci nic extremniho,přemyšlel sem o těch modrych od zalmanu,aorat jsou až na CPU blok z hliniku ten neni tak dobry jak měd.
Nebo od AlphaCool bloky.Ale nevim jestli se da spolehnout na bloky s plexi,aby nepraskaly časem.
- miskoboss
- Začátečník
ale je tichyAlesShi píše:tak takWoyta píše:
sem na tom stejne
ddc tak tichy, jak vsichni vychvalujou, neni
chlapi to fakt neni mozny, pokud vam vrci, prisroubujte ho na nejakej pasiv od CPU a polozte ho na nejakou podlozku-pruznou
kdyby chtel nekdo fotky, tak mam udelany
o cerpadle absolutne nevim
taky me zajima, jestli mate TOPy na tech DDC
jinak to snad asi bude spatna serie, nebo si to nedokazu vysvetlit
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Black Ice Extreme 360, kvalita a výkon , ale už jsme trošku OT, pokračuj tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=480
- AlesShi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: