vyplatí se koupit zvukovou kartu na poslech MP3?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Sandow
Nováček
Nováček

vyplatí se koupit zvukovou kartu na poslech MP3?

Příspěvek od Sandow »

Ahoj,
Dost poslouchám hudbu, hlavně ve formátu MP3, a tak mě napadlo poohlédnout se po nějaké ZK. Používám integrovanou Realtek ALC660 a nevím, jestli bych si nějakou zvukovkou pomohl. Zatím jsem rozhodnutý pro Audigy SE (cena cca 520,-) protože jakákoliv ZK je asi lepší než to co mám teď. Má ale smysl přemýšlet o koupi něčeho dražšího jako je třeba M-Audio?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: vyplatí se koupit zvukovou kartu na poslech MP3?

Příspěvek od Dzin »

Sandow píše:Ahoj,
Dost poslouchám hudbu, hlavně ve formátu MP3, a tak mě napadlo poohlédnout se po nějaké ZK. Používám integrovanou Realtek ALC660 a nevím, jestli bych si nějakou zvukovkou pomohl. Zatím jsem rozhodnutý pro Audigy SE (cena cca 520,-) protože jakákoliv ZK je asi lepší než to co mám teď. Má ale smysl přemýšlet o koupi něčeho dražšího jako je třeba M-Audio?
Tak záleží jaký bitrate maji mp3 a hlavne na kvalitě repro....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Pokud máš kvalitní sluchátka nebo bedny, tak se samostatná zvukovka vyplatí určitě. I ta Audigy SE bude hrát o poznání líp. Já měl tu svoji měsíc na reklamaci, takže jsem byl donucenej používat integrovanou a bylo to fakt hrozný. K repráčkům za 500 je to samozřejmě zbytečnost.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Sandow
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sandow »

bitrate nejčastěji 128, pak 192 a v malém nožství 320. Bedny mám Logitech x530.
Montoya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Montoya »

taky bych se chtel zeptat jestli se vyplati zkukovka za 5000 ? v cem je to lepsi nez zkukovky za 1000-1500 ? do budoucnosti uvazuju o z-5500, tak jakou zvukovku k tomu
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Montoya píše:taky bych se chtel zeptat jestli se vyplati zkukovka za 5000 ? v cem je to lepsi nez zkukovky za 1000-1500 ? do budoucnosti uvazuju o z-5500, tak jakou zvukovku k tomu
laicky receno drazsi zvukovky mivaji podstatne kvalitnejsi analogovou cast (kvalitnejsi soucastky, lepsi odruseni --> kvalitnejsi analogovy zvukovy vystup)

celkem levnou cestou jak dostat z PC kvalitni zvuk je digitalni vystup, kvalita analogove casti karty pak nehraje roli a staci tedy i levnejsi zvukove karty

ty tvy repraky maji digitalni vstup takze by to bylo elegantni reseni, jediny zadrhel spociva v tom ze karta musi umet zakodovat vsechny kanaly ve formatu ktery potrebujes

no a samozrejme se jednotlive karty lisi podle urceni, herni zvukovky maji podporu EAX a to bud softwarove (horsi pripad) nebo hardwarove (posledni verzi EAX maji pouze karty od Creative resp. vyrobci kterym Creative dodava X-Fi cipy.. napr. Auzentech X-Fi Prelude), alternativy od jinych firem napr. M-Audio, Audiotrack mivaji lepsi analogovou cast a tedy o chloupek kvalitnejsi zvuk a jsou tedy vhodnejsi tam kde se na hry prilis nehledi, no a poloprofi karty urcene na recording oplyvaji krom podstatne kvalitnejsi analogove casti i vetsim mnozstvim vstupu a vystupu a softwarovym vybavenim... takze nemuzes porovnavat karty pouze podle ceny
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“