To byl doufam jen vtipGouranga píše:tech 9,6GHz je neco jako ze 2 grafiky ve sli/cf maj dvojnasobny fps nez jedna..
[b]Taktování Q6600 za poplatek[/b]
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dithius
- Pokročilý

co se tyče toho přetaktovaná čtyřjadra jak chceš ale nemyslím že by se mělo stát něco špatného jen najdi v BIOU nastavení FSB trošičku ho zviš a v nastavení paměti zhoď děličku paměti o jeden stupeň níž a když tak u voltáže nastav u CPU voltaž zvyš o 1-2 dílky pak paměti taky o 1 -2 dílky a jestli tam máš chipset voltage což asi jo tak tam bych to hodil o 1 dílek a po málých krůčcích skoušej. nejsem žadnej expert jsem rád že se vyznám u 939 socketu a příslušných procesoru jestli říkam něco špatně tak to napište 
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- majko
- Nováček

-
jen bych napsal po krocích ne o 1-2 dílky ale o 0,1voltů poku to jde po menších krocích tak ještě líp. u tvé desky by to mělo jít sna i po 0,05 voltech nebo dokonce 0,025Dithius píše:co se tyče toho přetaktovaná čtyřjadra jak chceš ale nemyslím že by se mělo stát něco špatného jen najdi v BIOU nastavení FSB trošičku ho zviš a v nastavení paměti zhoď děličku paměti o jeden stupeň níž a když tak u voltáže nastav u CPU voltaž zvyš o 1-2 dílky pak paměti taky o 1 -2 dílky a jestli tam máš chipset voltage což asi jo tak tam bych to hodil o 1 dílek a po málých krůčcích skoušej. nejsem žadnej expert jsem rád že se vyznám u 939 socketu a příslušných procesoru jestli říkam něco špatně tak to napište
- Jiří Mrázek
- Začátečník

-
- sarin
- Nováček

-
Q6600 na P5B
Mno mel jsem P5B dlx a Q6600 a musim konstatovat co je zname, i965 neni vhodne na taktovani Quad procesoru, bios neumi nastavit napeti mezi jádry, takze vysledny pretakt se pohybuje kolem 3GHz, ja sem se dostal na 3,3+- s vysokou voltazi kolem 1,5V, ale postupem casu jsem stejne sel dolu, topilo to jak sfine. Ted mam P5E s iX38 a musim rict ze ted jede ten samy proc na 3600 vpohode, vic sem zatim nemel cas zkouset. Takze zaklad taktovani jsem vycetl nekde na netu, P5B nesnasi vysoke napeti NB( musi byt max 1,45V), vubec vsechna napeti je potreba nastavit rucne. Nemam to tady v praci, ale doma by sem to kdyz tak nasel, je to opsane z nejakeho zahranicniho fora, chce to pouzit GOOGLE