Konfigurace routeru SMC Barricade

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Konfigurace routeru SMC Barricade

Příspěvek od ManCZE »

Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně nastavení adsl modemu/routeru SMC Barricade ( SMC7908VoWBRB; na ofic stránkách není přímo tenhle model [!?!], ale tento je podobný: http://www.smc.com/index.cfm?event=view ... 16&pid=289 ; jinak http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... SMC-335440 ).

Pomocí LANky je do něj připojeno mé PC (LAN1) a ještě jedno PC (LAN2), pomocí WiFi se připojuje notes. Tohle funguje :).

Vlastně mi snad vše funguje do doby, dokud nespustím uTorrent a nezačne navazovat spojení. Pak net jakoby přestane fungovat (žádná stránka se nenačte), ale pingy fungujou v pohodě. Trackery se pak tváří offline a rychlost stahování je nula nula nic, ale přeci něco málo ano (do 8 kbps down i up). Vůbec nevím, jakým směrem bych se měl ubírat, je možé, že jsou špatně směrované porty?

Do nastavení NAT -> Virtual Server jsem přidal svoji vnitřní IP - ta je přidělena fixně (192.168.1.33), LAN port 5800-5900 a public to samé. Pomocí kontroly portů v uTorrentu se port jeví nastaven v pořádku. I když ale směrování portů vypnu (pak se používá UDP spojení), situace je stejná.

Co jsem vypozoroval je, že v nabídce NAT -> Nat mapping table se mi při zapnutém torrentu množí enormně spojení, i když mám globální počet spojení v uTorrentu nastaven na 170. Ze začátku stoupá počet hodně rychle, pak se to zpomaluje, potvrzené číslo je přes 440 spojení, pak už se nedostanu ani na stránku s tímhle výpisem. Kdyby se net zpomaloval plynule s rostoucím počtem spojení, tak neřeknu; jenže problém je, že k "výpadku" dojde ihned, co uTorrent začne torrenty zpracovávat.

Po vypnutí uTorrentu stačí pár minutek počkat a net pak zase jede.

OS je Vista 64-bit. Ještě drobnost (ta s tím pravděpodobně nesouvisí, ale kdo ví...; stejně bych ji chtěl vyřešit :)) - pokud v prohlížeči Opera zadám adresu localhost, vše funguje OK. Ale v IE ani FF localhost nefunguje a musím používat 127.0.0.1... V etc/hosts mám přidán řádek "localhost 127.0.0.1".

Heh, jo, málem bych zapomněl - mám nainstalovaný Apache2.2 jako službu, teď mne to trklo, že by to mohlo být tím. Bohužel, pokud Apache zastavím přes Service Managera a pustím uTorrent, problém přetrvává...

Dík za případné rady a návrhy :).
CPU: AMD Athlon 64 X2 (Windsor) 3800MHz+ @ 2000MHz | CPU cooler: box | RAM: 2048MB Geil DDR2 @ 800MHz (5-5-5-15) | MB: MSI K9T SLI-2F | GPU: Zotac 8800GT OC 512MB GDDR3 @ "def" | HDD: Seagate Barracuda 320GB 7200.10 | Mechaniky: Lite-on SHM-165P6S black | case: Thermaltake Matrix VX | zdroj: Fortron Blue Storm 500W
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

tipnul bych si na problem s SPI firewallem.. velke mnozstvi navazanych spojeni proste firewall vyhodnoti jako utok a zakazuje dalsi komunikaci. Zkus si pohrat s jeho nastavenim (obecne jakekoliv casove udaje sniz a jakekoliv pocty sessions zvys) nebo ho zkus vypnout.
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“