nefunkční síťové karty

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
zip(mp)
Nováček
Nováček

nefunkční síťové karty

Příspěvek od zip(mp) »

Můžete mě někdo poradit ?? Už sem se svýma vědomostma v koncích :( Skládám kamarádovi sestavu a nemožu zprovoznit síťové karty. Jedná se o základní desku ASUS M2N SLI deluxe , proc. AMD x2 5200+ , ram 2*512 ddrII GEIL 800 mhz cl4. Když sem nainstaloval win XP home a drivery z dodavaného cd a nastavil v tcp ip veskeré adresy (ip adresu,masku,branu i dns) tak si nemůžu pingnout ani na bránu :( Zkoušel sem i stáhnout a nainstalovat nejnovější ovladače od nvidie k tomuto chipsetu a pořád nic. Jako kdyby tam byl nějaký firewal a nepouštěl nic ven ani dovnitř ale žádný kromě toho ve windows sem nenašel a ten sem vypnul . Ví někdo čím by to mohlo být ?? Plíííííís
zip(mp)
Nováček
Nováček

Příspěvek od zip(mp) »

Tak už nevím :( Zkusil sem tam dát externí síťovou kartu a problém se opakoval. Když se potom zkusmo nainstaloval windows vista ultimate bez jakýchkoliv driveru pouze sem nastavil protokol tcp/ip tak to najednou vsechno jelo jak ma. Take to bude xpčkama nějakýma divnýma driverama nebo už nevím :(
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

muzes napsat udaje ktere zadavas? (na obou pc) potom jeste zkontroluj delku nazvu pc a pracovni skupiny :wink:
zip(mp)
Nováček
Nováček

Příspěvek od zip(mp) »

na ip adresách mám rozsah adres od 192.168.xxx.1 až 192.168.xxx.200 , maska 255.255.255.0 , a brána a dns servr na obou je stejná jako ip adresa ale koncové je 254. Tím to ale nebude protože s tím samým nastavením mě tady už jelo hromada komplů a všechny v pohodě.
zip(mp)
Nováček
Nováček

Příspěvek od zip(mp) »

No tak sem to záhadným způsobem rozjel :) Provedl jsem čistou instalačku Wip XP , nainstaloval poslední ovladače nforce ale bez těch utilit na správu síťových karet, nastavil na každé síťové jinou ip adresu jinak zbytek stejný. Kabel sem měl stále zapojený v jedné z těch síťovek ale karta nereagovala(ani ping na bránu ani net nešel) a tak sem ho pouze přepíchl do té druhé integrované síťovky a po načtení adres se naráz všechno rozjelo :/ Proč to ale nechtělo jet předtím nechápu.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“