Pripojenie logitech z-5400, 5.1 repro k x-fi elite pro
Moderátor: CageJ
- ahila
- Nováček

-
Pripojenie logitech z-5400, 5.1 repro k x-fi elite pro
Potrebujem poradiť. Pripojil som repro zostavu logitech z-5400 ku karte sound blaster x-fi elit pro analogovo a cez optický kábel z x-fi boxu. Neviem, či to len tak chcem počuť, ale mám pocit že cez optiku je prehrávaný zvuk plnší a dinamickejší. Pri prehrávaní dolby digital alebo dts mi ale pri pripojení optikou nereaguje zostava na zmenu hlasitosti. Volume musím ovládať ovládačom k logitechom. Poraďte mi niekto pripojenie pri ktorom by som na 100 % využil možnosti zvukovky. Nech maká za tie love. 
- Surgical
- Začátečník

-
Hm...mám taky X-Fi a tydle repráky, moc ti nerozumím.
Pokud chceš použít externí Dolby/DTS dekodér, pak svou zvukovku připojíš digitálně přes optiku nebo koax (fajnšmekři v tom vidí rozdíl, technicky je to nesmysl, nuly a jedničky jsou nuly a jedničky po metalu i po skle vždy stejné) a necháš zvuk dekódovat algoritmy, jak je implementoval Logitech (ale na to nepotřebuješ mít zvukovku X-Fi, na digitální výstup nastavení efektů, mixeru, ekvalizéru atd. nemá význam).
Pokud chceš "naplno využít", jak píšeš, X-Fi, pak ji připojíš Direct a veškeré dekodování necháš jednak na zvukové kartě, jednak na DVD softu, který používáš pro přehrávání. Tam si můžeš hrát s mixerem, efekty atd. a tak ji skutečně využiješ naplno.
Kombinace obého je nesmysl. Prostě si připoj zvukovku digitálně a poslechni, pak analogově a poslechni, porovnej, jaké máš možnosti v obou režimech co se týče nastavení a vyladění....a pak se rozhodni.
Pokud chceš použít externí Dolby/DTS dekodér, pak svou zvukovku připojíš digitálně přes optiku nebo koax (fajnšmekři v tom vidí rozdíl, technicky je to nesmysl, nuly a jedničky jsou nuly a jedničky po metalu i po skle vždy stejné) a necháš zvuk dekódovat algoritmy, jak je implementoval Logitech (ale na to nepotřebuješ mít zvukovku X-Fi, na digitální výstup nastavení efektů, mixeru, ekvalizéru atd. nemá význam).
Pokud chceš "naplno využít", jak píšeš, X-Fi, pak ji připojíš Direct a veškeré dekodování necháš jednak na zvukové kartě, jednak na DVD softu, který používáš pro přehrávání. Tam si můžeš hrát s mixerem, efekty atd. a tak ji skutečně využiješ naplno.
Kombinace obého je nesmysl. Prostě si připoj zvukovku digitálně a poslechni, pak analogově a poslechni, porovnej, jaké máš možnosti v obou režimech co se týče nastavení a vyladění....a pak se rozhodni.
- reifik
- Žlutá karta Bazar

-
- Surgical
- Začátečník

-
Bože můj. Jaký kabel?
Použij obyčejný mini koax cinch-to-cinch, který se dodává třeba ke grafickým kartám s TV-Outem jako Composite kabel, nemyslím, že by zlacené konektory nebo "značka" měly mít jakýkoli vliv na digitální přenos.
Optika - tak dlouhá, aby dosáhla a zbytečně se při tom neohýbala. Taky to nemusí být monovidové vlákno
Vždyť je to přenos na vzdálenost pár decimetrů, no dobrá, metru...
Použij obyčejný mini koax cinch-to-cinch, který se dodává třeba ke grafickým kartám s TV-Outem jako Composite kabel, nemyslím, že by zlacené konektory nebo "značka" měly mít jakýkoli vliv na digitální přenos.
Optika - tak dlouhá, aby dosáhla a zbytečně se při tom neohýbala. Taky to nemusí být monovidové vlákno
- ahila
- Nováček

-
Už mi to došlo. Potreboval som si potvrdiť, či je to naozaj tak ako si myslím. X-fi box je prakticky súčasť karty a cez digitál dostanem neupravený zvuk do ďalšieho zariadenia. Pri prepínaní medzi optikou a direct pripojením som vlastne počul rozdiel v spracovaní zvuku od creative a logitech. U logitech je zvuk viac basový, ale čím to dlhšie porovnávam prichádzam k názoru, že je to až príliš. Dík za radu.