Podvadeni Nvidie
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- no-X
- Středně pokročilý

A co dokázala nVidia u současné generace?mokrejbandita píše:Vztahl jsem to na současnou situaci na poli GK(cca rok zpět) o sedmičkové řadě jsem nenapsal ani řádku.Nvidia Rulezz
GeForce 8800 GTX - výborná karta, ovšem poněkud přestárlá - za rok od jejího vydání nVidia nevydala nic výkonnějšího, výroba ukončena...
GeForce 8800 Ultra - nepatrně přetaktovaná GTX s cenou (v době vydání) o 10 tisíc vyšší (za 10% výkonu navíc) - nádherná ukázka monopolismu
GeForce 8800 GTS-640MB - konkurent Radeonu HD2900XT, odpovídající cena i výkon, bohužel se nVidii moc nevyplácel, takže se již nevyrábí. Dočasná náhrada má přijít v podobě GTS-640MB 112SPs (teprve bude, nebo už není?) a následně GTS-512MB (G92-based), se kterou to zatím nevypadá o moc líp, než s GT.
GeForce 8800 GTS-320MB - karta s naprosto neadekvátní cenou, životností a hromadou problémů způsobených řadičem neoptimalziovaným pro specifickou šířku sběrnice a kapcitu paměti; problémy, které půl roku nVidia neřešila a v době, kdy byly částečně vyřešeny, už hry vyžadovaly větší množství grafické paměti, než jakým tato karta disponnuje a s jakým je schopna efektivně nakládat. V mnoha současných hrách už je na tom GTS320 stejně nebo hůř, než skoro dva roky stará X1900XTX, bezproblému ji překonává o několik tisíc levnější HD3850.
GeForce 8800GT - produkt, kterým nVidia chtěla cenově i výkonem rozdrtit ATi, ale který se jí absolutně nevyplácí (prodávat čip >300mm2 za mainstreamovou cenu je sebevražda), takže je dodávána kusově a za ceny naprosto jiného segmentu, než pro který tuto kartu nVidia slibovala. Širokou dostupnost nVidia slibuje už 6 týdnů, stále jde o kusové dodávky, které jsou rozebrané dřív, než se dostanou na pulty a ctěný pan Staněk nás chlácholí pohádkami o "zajímavém" množství dodaných karet (mezi námi, je skutečně zajímavé, když je mainstreamová karta dostupná hůř, než patnáctitisícový high-end a místo po desítkách tisíc dodávána po desítkách pro celou střední Evropu...)
GeForce 8600GTS - další ukázka monopolu - za 10% výkonu oproti konkurenci o 2/3 vyšší cena. Poměrem cena/výkon outsider v mainstreamu.
GeForce 8600GT - jediný produkt nVidie pro mainstream, který má slušný poměr cena/výkon, bezproblémovou dostupnost a kterého se netýkají problémy memory managementu
Pokud odečteme nedostupné, předražené a problémové karty, co nám zbyde? Dva zajímavé produkty? Tak to opravdu nVidia rulezzzzz
Kde je problém ATi? Nejspíš v tom, že nemá žádný předražený high-end, nad kterým by 99,9% uživatelů slintalo, zatímco by se tu s ním jeden uživatel, který si ho může dovolit, naparoval. ATi teď nabízí bezkonkurenční mainstreamové produkty (HD2600XT: super spotřeba, poměr cena/výkon, podpora pro video, HD3850: nejlepší poměr cena/výkon na trhu, pasivně uchladitelná, dostupná, tichá s dobrým OC potenciálem, doprodejová HD2900PRO, která má v základu úžasný poměr cena/výkon a s trochou štěstí jí lze přetaktovat i na víc než 800MHz a dostat se na výkonnosntí úroveň 2x tak drahé GF8800GT). Jakou kartu od 3,5-7 tisíc od nVidie bys nám doporučil? Předraženou GF8600GTS, nedostupnou GF8800GT, nebo problémovou GF8800GTS-320, když - jak říkáš - nVidia rulezzz?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Damianus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
sorry vim ze tu mas asi vetsi hlas ale stejne ti k tomu musim rict ze nevim proc komentujes jen 8800 protoze pro main stream existuje rada i 8600 a nevidel jsem ze by ATI mela na toto odpoved v stejne cene navic jsem si nevsimnul ze by se konalo co ati reklo nase HD 3870 bude sice mene vykone vsak cenove dostupne a za cenu 8800 GTS si budete moci koupit dva!Cena se mela pohybovat kolem 3500,-
sice se HD 3870 vykonostne rovna Ge 8800GT + - v 3D marku ale ATI prisla trochu po funuse a karty Ge force jsou ted hit Nvidia rekla ze to je jejich nejlepsi produkt co udelali (8800GT) az ceny pujdou k normalu kde maji byt a nebudou predrazene svou nedostatkovosti. Sam pouzivam ATI ale uz koukam po 8800 
- Thellwin
- Administrátor

- Wuuduu
- Středně pokročilý

Pekny, jednostranny pohlad... lets flame:no-X píše:A co dokázala nVidia u současné generace?
A co dokázala Ati u současné generace? Vlastne, co dokazala u minulej generacie aka 2900? Ati uz vlastne dost dlho nedokazala vobec nic.
Ohladom toho, co kto dokazal... pozri si prieskum GPU od Valve... tam uvidis, kto co dokazal. Ved takmer ani vsetky Ati GPU v teste ked zratas dokopy, neprekonaju mnozstvo 8800viek... takze hovorit oi tom, ze niekto nieco nedokazal mozeme, ale musime to nafarbit na cerveno.
A jej karty su pred vianocami rovnako nedostupne ako NVidie, dokonca ako pozeram cenniky VO, castejsie sa tam objavia 8800GT/GTS ako akakolvek 3850/3870, ktore su cenovo na tom presne ako Atiny, o kolko su vykonnejsie v priemere, o tolko su v priemere drahsie - ved to totalne sedi na percenta.
Ale z tychto dvoch firiem si IBA nvidia moze dovolit take ceny, prave AMD/Ati je v srabe na to, aby dumpovali ceny... nie nvidia.
Naozaj to nevidis?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- no-X
- Středně pokročilý

8600 jsem zmiňoval. GTS je vzhledem ke svému výkonu předražená a oproti GT je stojí HD2600XT.Damianus píše:pro main stream existuje rada i 8600 a nevidel jsem ze by ATI mela na toto odpoved v stejne cene
Wuuduu: Prodejnost nijak nesouvisí s poměrem cena/výkon nebo kvalitou hardwaru. Myslíš, že Karty jako TNT2 Vanta, GeForce 2 MX 200, GeForce FX5200 nebo GeForce 6200 byly tím nejlepším, co se dalo koupit? Všechno to byly nejprodávanější produkty nVidie minulých let
- Thellwin
- Administrátor

- no-X
- Středně pokročilý

On ho někdo odemknul?
...a to jako dobrovolně?
Jinak i já jsem měl za starých dobrých dob Vantu, ale po třech měsících laborování a zkoušení všemožných driverů (jsem náročný uživatel, vyžaduju, aby fungovalo video i běžené hry) jsem to vzdal, zadlužil se a koupil R7200...
...a to jako dobrovolně?
- Thellwin
- Administrátor

On ho někdo zamknul ? Já myslel že pořád funguje
Ale vzhledem k tomu, že toto je teď thread pro +/- 30 vyvolených, tak tu snad bude klid
Napůl dobrovolně. Po masáži všude možně, jsem se rozhodl, že musím svůj PC také poctít návštěvou "nejlepší grafiky" své doby a to GF2 MX. V obchodě mi řekli, že není, ale nabídli mi model MX200 s tím, že ve hrách je rozdíl minimální. No neber to, zvlášť, když jsem tenkrát nedokázal poznat zvukovku od grafiky
A 6200TC mi skoro rok posloužila jako náhražka za PCIe kartu. Co na tom, že jsem si novou desku pořidil právě kvůli upgradu an solidní PCIe GK, protože se mi nechtělo vrážet peníze do AGP. A tak jsem se přes plánovanou GF 7600GT, X1800GTO, GF 7900GT dopracoval až k tomu, že jsem skoro po roce koupil X1950Pro
Ale vzhledem k tomu, že toto je teď thread pro +/- 30 vyvolených, tak tu snad bude klid
Napůl dobrovolně. Po masáži všude možně, jsem se rozhodl, že musím svůj PC také poctít návštěvou "nejlepší grafiky" své doby a to GF2 MX. V obchodě mi řekli, že není, ale nabídli mi model MX200 s tím, že ve hrách je rozdíl minimální. No neber to, zvlášť, když jsem tenkrát nedokázal poznat zvukovku od grafiky
A 6200TC mi skoro rok posloužila jako náhražka za PCIe kartu. Co na tom, že jsem si novou desku pořidil právě kvůli upgradu an solidní PCIe GK, protože se mi nechtělo vrážet peníze do AGP. A tak jsem se přes plánovanou GF 7600GT, X1800GTO, GF 7900GT dopracoval až k tomu, že jsem skoro po roce koupil X1950Pro
Goldnoob team proud member!
- no-X
- Středně pokročilý

Vidíš, to já plánuju podobě. Od roku 2002 jsem si nekoupil novou grafiku, nový hry už nehraju dávno, nechybí mi to, ale když už mi nešly přehrávat ani trailery, tak mi došlo, že by to vážně chtělo něco novýho a po pěti letech jsem si na video koupil HD2600XT Turbo IceQ
Je to fajn i na starej Unreal Tournament, kterej si sem tam pustím - s FSAA 16x - 24x vypadá zase o dost líp, než jsem byl zvyklej 
- Wuuduu
- Středně pokročilý

a ja som druhy tyzden na 8800GT, po tom, co som odlozil Radeona X1950Pro do ladu...
Podla man je pre vyrobcov najdolezitejsia predajnost, to je to, z coho maju prachy a prachy = vyvoj a vyvoj = stale lepsi HW.
Podla man je pre vyrobcov najdolezitejsia predajnost, to je to, z coho maju prachy a prachy = vyvoj a vyvoj = stale lepsi HW.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
- no-X
- Středně pokročilý

Pro výrobce je důležitá prodejnost, ale pro zákazníka ne. Pro zákazníka je prvořadý poměr cena/výkon.
Jinak ani jeden z obou největších zvratů v historii 3D grafiky - Voodoo Graphics a Radoen 9700 - nesouvisel s dobrou prodejností předchozích produktů (u 3Dfx to byl první produkt a u ATi produkt po finanční krizi, která nastala s příchodem R100 a která trvala i po vydání R200)
Jinak ani jeden z obou největších zvratů v historii 3D grafiky - Voodoo Graphics a Radoen 9700 - nesouvisel s dobrou prodejností předchozích produktů (u 3Dfx to byl první produkt a u ATi produkt po finanční krizi, která nastala s příchodem R100 a která trvala i po vydání R200)