Řadič na RAID 5

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
celebrant.athlon
Začátečník
Začátečník

Řadič na RAID 5

Příspěvek od celebrant.athlon »

Zdravím, co jsem se tak dočetl, tak výkon RAIDu 5 na int. řadičích v ICH9R apod. je v zápisu o dost menší, než výkon jednoho disku. Podle FAQ pouze 20 MB/s. Jakej přídavnej řadič bych potřeboval, abych neměl při RAID 5 pokles výkonu při zápisu? (rozuměj za kolik Kč.. nebo snad kolik tisíc?)
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

ty levné nemají moc význam (navíc RAID 5 většinou neumí), polovinu toho za ně dělá driver.Nicméně dobrý řadič je poměrně drahá záležitost, kvalitní řadíč s rait 5 pod 5K se moc nevidí.Možná by se vyplatil spíš levnější řadič např. http://www.alza.cz/diskovy-radic-adapte ... d70770.htm a Raid 1 nebo 10 (podle počtu disků) pokud tedy jde o zálohu.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
pepak.net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepak.net »

Skutecne hardwarove radice s RAID-5 zacinaji tak zhruba kolem 8-9 tisic s DPH. Poznas je podle toho, ze maji dost velkou pamet a hlavne vlastni specializovany procesor. Treba tuhle hracku muzu docela doporucit: 3ware Escalade 9500S
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

za tu cenu radeji adaptec
pepak.net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepak.net »

To neumím posoudit, Adaptec jsem měl v počítači jen kdysi dávno SCSI řadič. Tenhle 3ware Escalade ale v počítači mám a jsem s ním naprosto spokojen.
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

adaptec vyrabi drahe serverove radice, ktere osazuji velke firmy do svych serveru (napr. ibm)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“