Problém s Adaptec Serial ATA RAID 1210SA + Hitachi 160GBSATA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
GeorgeDOA
Nováček
Nováček

Problém s Adaptec Serial ATA RAID 1210SA + Hitachi 160GBSATA

Příspěvek od GeorgeDOA »

Mám problém s řadičem Adaptec Serial ATA RAID 1210SA + Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLSA80 - 160GB SATA. Pokud použiju tento řadič + tento HDD tak mě WinXP nenabootujou při instalaci jsem zkoušel všechny drivery od Adaptec, ale veškerý pokus marný HDD to prostě nenajde. BIOS řadiče najde HDD bez problémů, ale to je asi všechno. Zkoušel jsem to s HDD Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023AS - 160GB SATA a s tím to šlo naprosto bez problémů. Nejspíš bude problém s ovladačema od Adaptecu, ale jsou zatím asi jen 3 ver a s žádnýma to nejde. S HDD Hitachi by problém být neměl mám 2ks a nejde to ani s jedním.

Díky za radu
CPU: Intel Core i7-6700K + Noctua NH-U14S RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666 MB:ASUS Z170 PRO GAMING VGA: MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming HDD: WD Black 3TB SSD: Samsung SSD 850 EVO - 250GB, Basic PSU:Corsair RM750i 750W LCD: 23" EIZO FORIS FS2333-BK OS: W10 x64 Pro CASE: CoolerMaster Storm, Trooper Edition
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

moment - "nenabootujou", tzn. když tam strčíš disketu s ovladačema, tak to ten disk najde, a pak po restartu to ten disk nenajde (respn nenabootuje), ok ? pokud jo, tak to nebde problém ani ovladačů, ani řadiče, ani disku, ale nejspíš toho, že na tom disku není žádná AKTIVNÍ partition :wink: - takže zkus fdisk nebo disketu s PM8.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
GeorgeDOA
Nováček
Nováček

Příspěvek od GeorgeDOA »

To je všechno v pohodě partition je samozřejmně aktivní, jinak to mám na řadiči co je na desce a tam je to v poho, ale i když jen připojím jeden ten Hitachi na Adaptec a normalne nabootuju z Promise co je na desce tak ten na tom Adaptecu neni ve WinXP ani videt. PM jsem zkousel a ten je vidi bez problemu ale WinXP proste ne:-( pravě proto si myslim ze to bude těma ovladačema. Pokud připojím Seagate tak ten je naprosto bez problémů :( Jak jsem už psal zkoušel jsem i nahodit novou instalaci a asi 3 ovladače přes F6 s disketou Hitachi to prostě nevidí ani jeden a Seagate jo.
CPU: Intel Core i7-6700K + Noctua NH-U14S RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666 MB:ASUS Z170 PRO GAMING VGA: MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming HDD: WD Black 3TB SSD: Samsung SSD 850 EVO - 250GB, Basic PSU:Corsair RM750i 750W LCD: 23" EIZO FORIS FS2333-BK OS: W10 x64 Pro CASE: CoolerMaster Storm, Trooper Edition
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

GeorgeDOA píše:...ale i když jen připojím jeden ten Hitachi na Adaptec a normalne nabootuju z Promise co je na desce tak ten na tom Adaptecu neni ve WinXP ani videt.
zkoušel jsi správce disků ? tam ten oddíl vidět je ? pokud jo, tak pravý tlačítko a importovat...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
GeorgeDOA
Nováček
Nováček

Příspěvek od GeorgeDOA »

tak jsem se dostal o kousek dál. Když mám k tomu Adaptecu připojenej ten Hitachi a přeinstaluju drivery tak se ve Win objeví ve správsi disků je jako aktivní, ale po restartu zase zmizí :x Jo ještě pro upřesnění pak už je pod Win nevidí ani PM, ale ten kdyz nabootuju z disket tak uz jo.
GeorgeDOA
Nováček
Nováček

Příspěvek od GeorgeDOA »

Tak už je to všechno jasný. Psal jsem na support Adaptecu a o tomhle problému ví, buď se to bude řešit novým driverem pro řadič, nebo firmwarem a nebo firmwarem pro HDD Hitachi. Dokud tohle nebude tak to zatím nepůjde. To kdy to bude ještě ani oni sami neví :(
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“