Modra SMRT! - restart

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Modra SMRT! - restart

Příspěvek od Walker »

Tak je zhruba 2 mesice co sem si koupil new comp......je to asi mesic co mi to pri praci ve win hodilo z niceho nic modrou smrt a restartovalo se to..potom se nic takoveho nestalo az do dneska..zase pri praci ve win modra smrt a azse restart...pri hrani her je vsechno ok.....hral si i v kuse 8 hodin a nic...nevim cim to muze bejt....docela me to stve todle... dik za jakoukoliv radu ....
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

zeby vadne ramky?... pust si ORTHOS test pres noc a zcekni jestli projde nebo jestli se ti PC behem toho restartne, zatuhne, nebo hodi BSOD. Jinak pocitam ze sestavu nemas taktovanou, jestli jo, tak to muze byt taky tim.
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

taky bych se klonil k ramkam... projed je memtestem
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

from_CZ píše:zeby vadne ramky?... pust si ORTHOS test pres noc a zcekni jestli projde nebo jestli se ti PC behem toho restartne, zatuhne, nebo hodi BSOD. Jinak pocitam ze sestavu nemas taktovanou, jestli jo, tak to muze byt taky tim.
EE sestavu taktovanou nemam, jediny co je je zmeneny casovani na ramkach.....az to testnu dam vedet..
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

A tak hlavně nám sem postni co je na tom BSOD.
RAM nastav dle te nejpomalejší, případne by spd.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Tak sem delal ten test pres Orthos...jeden test sem enchal bezet asi 8 hodin a druhej test sem enchal bezet 12 hodin.....ani v jednom se to neseklo, nerestartovalo ani nenahlasilo chybu....tak nevim
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Hod casovani na default. A otestuj memtestem. Pravdepodobne to bude prave tim casovanim..
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Palec123 píše:Hod casovani na default. A otestuj memtestem. Pravdepodobne to bude prave tim casovanim..
Hodil sem zpet na default casovani.....na to testovani podle me staci i ten Orthos ssnad ne? Jinak ted mi bezi zase test..10 hodin a aztim bez chyby.....ale pocitac se chova divne uz od zacatku uz se mi par krat stalko ze kdyz sem vyhcazel z biosu a to i s tim ze si ukladam nastaveni nebo ne ze proste dam SAVE and EXIT ..pocitac by se mel restartovat..ale PC udela to ze se vypne uplne...3-5 sekund se nic nedeje a pak se sam zase zapne.....todle opravdu nechapu...
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ne je dulezite, aby bylo otestovan cela pamet - pouzij memtest!

To zapinani - vypinani. Neco je nekde spatne. Nenastavoval jsi neco v biosu ohledne power managmentu, ci obdobne polozky ?.
Ja kdyz nastavuji bios jakehokoliv pc, nastavim jen datum, prioritu disku, boot a povipinam co vim ze nepotrebuju. Napr RAID, COM port atd..

Zbytek nechavam na default a tahle metoda me zatim nenechala ve stychu. Pokud jsi nejsem necim jisty, nechavam default, tim nemuzu nic zkazit.

Mas do desky zapojene vsechny prislusne napajeci konektory? I ty pridavne?
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Tak to vypinani z toho biosu je prej deskou je to jejich funkce nebo co...kamos ma asi Asuse Striker bo co a jemu to taky dela pri zmene nebo vybehnuti z biosu....tak snad je to tim :)
mmetest udelam pozdejc
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Tak zase nastala Modra Smrt...v bisou je vse default a nahral sem i nejnovejsi bios..... fotka je niz...... dyz damSpravce zarizeni tak mi tam stviti otaznik s malym vykricnikem u PCI Device..nevim co to je

Obrázek
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Driver zvukovky.

Kód: Vybrat vše

http://www.file.net/process/cmaudio.sys.html
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Palec123 píše:Driver zvukovky.

Kód: Vybrat vše

http://www.file.net/process/cmaudio.sys.html
jo? ja sem si preinstaloval zvukovku a furt to tam pise v tom Spravci o tom PCI Device
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Memtest sem provedl a azdna chybka...pameti zrejme sou ok
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Tvuj problem je v driveru ke zvukovce.To je cely.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

godlike píše:Tvuj problem je v driveru ke zvukovce.To je cely.
Mam pocit ze problem byl v cely zvukovce ..vyndal sem ji..ted jedu na integrovany a zadnej konflikt zarizeni ve Spravci nemam...
wisper
Nováček
Nováček

modra neni dobra

Příspěvek od wisper »

Cau, tak mam podobny problem, kdyz hraji nejakou hru (mam to vyzkousene u warcraft 3 a wow) a prepnu to ze hry do winu kombinaci atl+tab a nebo jen tlacitkem win asi tak 10-20x ne nutne hnedka za sebou, tak mi to hodi chybove hlaseni a restart pc. Nevim cim to muze byt ramky jsem testoval a meli by byt dobre. Taky sem mi parkrat stalo ze se mi ve wow zacnou delat jakoby pres obraz ruzne cary a jine obrazce.. Pls poradte, Dik

C2D E6550
Asus 8800GT 512
2x DDR2 Zeppelin 1024MB 800
Corsair 520W Power Supply HX520
MB ASUS s.775 P5N-E SLI
HDD Seagate Barracuda. 250GB, SATA, 16MB
Cigi
Začátečník
Začátečník

Re: modra neni dobra

Příspěvek od Cigi »

wisper píše:Cau, tak mam podobny problem, kdyz hraji nejakou hru (mam to vyzkousene u warcraft 3 a wow) a prepnu to ze hry do winu kombinaci atl+tab a nebo jen tlacitkem win asi tak 10-20x ne nutne hnedka za sebou, tak mi to hodi chybove hlaseni a restart pc. Nevim cim to muze byt ramky jsem testoval a meli by byt dobre. Taky sem mi parkrat stalo ze se mi ve wow zacnou delat jakoby pres obraz ruzne cary a jine obrazce.. Pls poradte, Dik
Ty cary a obrazce jsou pravdepodobne tim, ze se prehriva grafika (artefakty) - pokud mas GK nejak pretaktovanou, dej vse na default... Co takhle nam napsat, co je to za chybove hlaseni???
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
wisper
Nováček
Nováček

Příspěvek od wisper »

grafika by se prehrivat nemela, neni nijak taktnuta a jak se podivam na teplotu tak ma max 60C , ale pro jistotu jsem nastavil lepsi chlazeni.

ta chyba je:

0x0000001A (0x00041790, 0x08010B0, 0x0000FFFF,0x00000000)
wisper
Nováček
Nováček

Dodatek

Příspěvek od wisper »

kdyz se jeste podivam do podrobosti o problemu:

Soubory umožňující popis problému:
C:\Windows\Minidump\Mini010908-05.dmp
C:\Users\Jirka\AppData\Local\Temp\WER-39577-0.sysdata.xml
C:\Users\Jirka\AppData\Local\Temp\WERD1AF.tmp.version.txt
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“