Dlouhé nabíhání operačního systému XP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
fps
Začátečník
Začátečník

Dlouhé nabíhání operačního systému XP

Příspěvek od fps »

mam problém z pomalím nabíhání operačního systému XP SP2 čas kdy naběhne obrazovka z ikonami je normální ale jak naběhne obrazovka z ikonami tak dlouho trvá než mohu pracovat z PC a dole v liště není vidět start ale jenom modré poličko a to samé kde je zobrazen čas je také zobrazeno modré poličko vše jsem projel antivirem a antispywarem a nic nenašel koukal sem do CodeStuff Starter tam nic zbitéčného co by to mnělo zpomalovat není poraďte někdo co stim díky za rady předem
C2D E8200 2.6@3.2GHz, FREEZER 7 PRO, GB965P-DS4 rev.3.3 Bios F12, Powercolor HD5850, 3xSEAGATE 250GB BARRACUDA, 2x2GB CORSAIR DDR2 800@1000MHz, DVD Samsung+ASUS, THERMALTAKE SOPRANO, CORSAIR 550W, W7 64bit, TV LED LCD LG42SL9000, BlackBerry 9700+4GB KINGSTON Micro Secure Digital
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

nevim jestli to bude tvuj pripad, ale vcera sem resil neco podobnyho.Neskutecne dlouho behala ta modra housenka 8) u uvodni obrazovky a nabeh WinXP SP2 trval snad 5min. Kouknul jsem do spravce zarizeni a IDE radic pro systemovej disk jel v PIO rezimu.Takze odinstal - restart - instal - restart a vse pak bylo OK.Takze se zkus mrknout,jestli to neni taky tvuj problem
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Pouzivat CCleaner, RegCleaner a jednou za cas vymazat obsah slozky C:\WINDOWS\Prefetch ( smazat jen obsah, ne slozku)

Vyuzit TOHOTO programku.

A samozrejme defragmentace celeho disku, nejakym lepsim programem, nez je ten windowsacky..

Me nabiha system celkem svizne. Az najednu vec a tou je icq. 30sec koukam na tocici se kvetinku :x

Pokud jsi pokrocilejsi, napis do Start/Spustit:msconfig

A ziskas prehled i moznost ovlivnit start systemu. Ovsem tady pozor, pokud nevis co nastavujes :wink:
fps
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fps »

všem díky za rady ale je to stále stejné i když jsem udělal vše co ste mi radily použil jsem CCleaner, RegCleaner a Registry Defrag na defragmentaci disku používám diskdefrag vymazal jsem obsah slozky C:\WINDOWS\Prefetch a IDE radič pro systemovej disk jede v DMA ne PIO a v Start/Spustit:msconfig tak tam tápu co stím dělat
C2D E8200 2.6@3.2GHz, FREEZER 7 PRO, GB965P-DS4 rev.3.3 Bios F12, Powercolor HD5850, 3xSEAGATE 250GB BARRACUDA, 2x2GB CORSAIR DDR2 800@1000MHz, DVD Samsung+ASUS, THERMALTAKE SOPRANO, CORSAIR 550W, W7 64bit, TV LED LCD LG42SL9000, BlackBerry 9700+4GB KINGSTON Micro Secure Digital
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

fps píše:v Start/Spustit:msconfig tak tam tápu co stím dělat
Zkus spustit správce úloh a tam by jsi měl vidět, který proces to brzdí, protože bude více či méně zatěžovat procesor. Bude to explorer.exe a pravděpodobně ještě jeden, který právě ten explorer brzdí.
johnn
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnn »

pokud tapes, zkus TuneUp...., mel by te nakopnout spravnym smerem...
pokud dlouho trva start, pravdepodobne OS spousti nakou sluzbu... / ctrl+alt+del napovi /....
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“