mno právě včera jsem koukal na některý testy na AMD/intel platformách a AMD podle těch testů umí ty paměti mnohem líp využívat (zatím nevím proč, ale snad to časem dohledám)
jinak teda znovu jsem nějak přemejšlel a koukal na testy (toms hardware) a některý testy dost nahrávaj nejsilnějšímu AMDčku, ale zase mám stále pocit, že nemaj takovej OC potenciál jako intel, tak mi teďka decánko pomotalo hlavu...
každopádně potřebuju to PC na CADy (hlavně) a pak když se koupí (nebo spíš až budu mít peníze

) tak bude i na hry....
problém je ale v tom, že CADy obecně jsou na štíru s podporou dvoujádrových CPU, ale dnes nemá smysl koukat na starší (pokud se teda totálně nepletu) a mám pocit, že když vyženu C2D na 3 (ideálně 3,5 giga) tak že by to už mohlo šlapat slušně... problém je ale v tom, že neznám nikoho, u koho bych to mohl porovnat nebo kdo by byl schopen a hlavně ochoten mi to testnout/zjistit
jinak ty paměti asi skutečně budu řešit takový, aby z 800 (pokud neseženu 1000) MHz jeli pokud možno na co nejvyšším taktu s co možná nejnižším CL (ideálně 4)... nejspíš bych asi koupil ty co v testu na ddWorldu vyšly jako nejlíp taktovatelný a to byly naprosto nekrytý obyčejný 800MHz Adatky a přikoupím na ně nějaký plechování kvůli chlazení... jako počítám v case "průvan" a to od 5,25 slotů, ve kterym budou disky a to seřazený asi takhle (zepředu) HHD -> FAN -> CPU -> ven
mno a pak nejspíš bude další FAN, kterej bude fučet na VGA až bude ale podle toho, jakej na ní bude chladič... samo sebou tam chci pasiv a dle mýho názoru, kdyby se mi povedl vyvést "nad grafiku" k CPU, tak při slušnym průtoku vzduchu bych mohl všechno chladit jedním FANem... (problém možná nastane, až bych se rozhodl pro druhou grafiku, to už asi budu muset druhej FAN přidat

)