NO zkusit jinej chladič nevim jesli sem to už psal
ve vrcholném zoufalství když sem naměřil 80°C CPU tak jsem hledal a dal jsem kritérium pro sockety AM2+ což je pro 4 jádrové AMD který maj všechny 125W teplenej výkon a vyhodilo mi to jedinej chladič a to byla Noctua NH-U12P za nějakejch 1500,- jenže zase nevim jak je to s uchycenim
jinak dole na obrázku je to co bych asi tak chtěl permanentně při volnoběhu žádný triky v tom nejsou stačí se juknou na napětí 1,14 je to Cool'n'Quit takýže procák běží tak na 1GHz
Ze ty tam mas nejakej starej bios kterej ho nepozna na 100% dobre?
//taky trochu moje blbost... porad jsem myslel na 5000+, ale stejne je to 1.35-1.40V, pricemz ty mas nejvyssi model na 90nm, co cekas? Na defaultni frekvenci uz to jede na hranici.
Jinak v biosu zkus nastavit mene - napr. 1,35V a pak se podivej kolik ti ukazuje CPUZ - na tom tvem screenu je videt 1,44V. Proste to v biosu nastav tak, aby ti CPUZ ukazovalo max tech 1,4V nebo 1,41V nebo tak, teplota urcite pujde dolu
Naposledy upravil(a) fanik dne sob 15. pro 2007, 14:10, celkem upraveno 1 x.
No nevim ten PC je straej cca měsíc tak to bych netvrdil
jinak dole je výsledek testu kterej sem dodělal cca před 2 minutama je to s otevřenou case to si myslim neni až tak hrozný ale jak řikam testuju to vždycky na 15minut nevim co by to udělalo třeba po 30 minutách, ale jinak ta teplota se mi vcelku líbí kdyby byla ještě tak o 10° míň při zavřený case a PC umístěnej na místě který mam pro něj vyhrazený tak bych byl asi nejšťastnější člověk pod sluncem
Podivej se co jsem dopsal vyse... to ze je pc stare 1 mesic vubec neznamena, ze je tam dobry bios =)
To neni vubec o procesoru, ale o tom co mu nastavis, kdyby jsi vzal CPU od Aspon, tak ti bude delat to same a jemu to tve pojede taky ok. teda kdyby to cpu bylo jeho...