Ventilator mi znizuje vykon?
Moderátor: Don
- mross
- Nováček
-
Ventilator mi znizuje vykon?
Zdravim.. mamm neskutocny problem a uz dobre davno..
Mam Acer Aspire 3024LMi s 1256 RAM , grafika Ati Mobility Radeon X600..nahodil som Omega Drivers bez fastwrite
Vsimol som si, ze pri novsich hrach (napr. momentalne Hellgate:London s obmedzenymi detailmy) mi to vsetko zvlada, ale obcas sa viac roztoci ventilator, resp. naplno a poklesne mi vykon (z ~39 - 53 FPS na iba 25) a trva to nejakych 20 sekund a potom sa dostane na mensie otacky a opat sa zvysi vykon a vsetko ide normalne a tak dokola..
Netyka sa to iba tejto hry ale prakticky vsetkych novsich, pri starsich je zas iny problem, tam mi naskoci akokeby slow motion, mouselook ide plynulo, nic neseka, ale je spomaleny pohyb..trva to asi 2 minuty, potom 5 minut ok potom opat..
Skusal som nastavenia ventilatora, vykonu, nejake tweaky, teraz som reinstaloval Win a nic sa nezmenilo..
Neviete mi prosim poradit? Uz som bezradny..
//no-X: přesun z ATi
//D.M. odstraněn přebytek otazníků
Mam Acer Aspire 3024LMi s 1256 RAM , grafika Ati Mobility Radeon X600..nahodil som Omega Drivers bez fastwrite
Vsimol som si, ze pri novsich hrach (napr. momentalne Hellgate:London s obmedzenymi detailmy) mi to vsetko zvlada, ale obcas sa viac roztoci ventilator, resp. naplno a poklesne mi vykon (z ~39 - 53 FPS na iba 25) a trva to nejakych 20 sekund a potom sa dostane na mensie otacky a opat sa zvysi vykon a vsetko ide normalne a tak dokola..
Netyka sa to iba tejto hry ale prakticky vsetkych novsich, pri starsich je zas iny problem, tam mi naskoci akokeby slow motion, mouselook ide plynulo, nic neseka, ale je spomaleny pohyb..trva to asi 2 minuty, potom 5 minut ok potom opat..
Skusal som nastavenia ventilatora, vykonu, nejake tweaky, teraz som reinstaloval Win a nic sa nezmenilo..
Neviete mi prosim poradit? Uz som bezradny..
//no-X: přesun z ATi
//D.M. odstraněn přebytek otazníků
- faugusztin
- Začátečník
-
Re: Ventilator mi znizuje vykon ???????????????????
Asi sa ti prehrieva notebook, ked sa ti "zapne ventilator" tak vtedy ti system asi automaticky podtaktuje procesor alebo aj grafiku, za 20 sekund sa ti system dostatocne ochladi a teda ide spat na povodne takty.
- MireC22
- Začátečník
-
- mross
- Nováček
-
- Quakes
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
První věc kterou bych udělal je prohlédnout zda není chladič zanesený prachem, většinou se na něj dostaneš odšroubováním spodní krytky u výstupu chlazení ale každý notebook to může mít jinak.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- mross
- Nováček
-
- HacIPex
- Začátečník
-
- scream
- Začátečník
- mross
- Nováček
-
hm skor by som ho chcel vystavit naplno, ono mi to nevadi ak fan huci naplno.. stiahol som si amdPowerNow dashboard a teplota cpu mi ukazuje okolo 80°C .. je to normal? Do bookov sa moc nerozumiem.. AMD Sempron 3100+
resp. je nejaka ultilitka kde sa priamo nastavuje rychlost fan-u? aby som ho zapol stale naplno..lebo zatial vsetky co som nasiel sa tykali power savingu..
btw. diky moc za rady, vazim si to!
resp. je nejaka ultilitka kde sa priamo nastavuje rychlost fan-u? aby som ho zapol stale naplno..lebo zatial vsetky co som nasiel sa tykali power savingu..
btw. diky moc za rady, vazim si to!
- CreAtive_34
- Začátečník
-
- WoiTa
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- bukva
- Začátečník