tak mam zase po case 2 dotazy
Prvni se tyka pretaktovani grafiky. Mam X1950 Pro a kdyz jsem ji mel na stary desce, tak jsem ji mel lehce pretaktovanou. Jak jadro tak pameti. Na tyhle desce se mi vubec nedari ani nepatrne zvednout frekvenci pameti. Jakmile ji zvednu, tak se PC sekne. Tusim ze jsem tu kdysi na foru cetl, ze zvysena FSB muze na nejakejch deskach ovlivnit taktovani grafiky a snad na to bylo i nejaky reseni. Muze to bejt probelm i tyhle desky? A da se vyresit?
A druhej dotaz se tyka meho starickeho PATA disku. Deska se s nim nechce nejak moc kamaradit. Sice funguje uplne normalne, ale treba ve speedfanu vubec nevidim jeho teplotu a ani v zaslozce se smartem neni k nalezeni. V programu HDDscan sice ten disk videt je, dokonce ho muzu i testovat, ale SMART se z nej taky neda precist. V everestu ho vidim jako fyzickou mechaniku, ale teplotu mi to u nej taky vubec neukazuje. Je to normalni? Nebo se ma neco nastavit v biosu, aby mi to ten disk normalne detekovalo?
Diky
EDIT: tak jsem jeste zjistil, ze kdyz dam FSB na normalni hodnotu, tak se ty pameti na grafice stejne nepodari ani kousek posunout. Je to teda problem desky?