Stratos píše:
nejlepsi pomer cena vykon ma HP24" s SPVA panelem a umi to zachovani obrazu bez roztazeni
nemá HDCP a to je podmínka.........
tady jsou moje požadavky...
Lister píše:Chtěl bych 24 wide monitor na práci ve woknech, ale hlavně na kvalitní koukání na filmy a občasné hraní her. Podmínkou je že to nesmí být TN - to v žádném případě, ideálně S-PVA nebo IPS, reálná celková odezva do 20-25ms, slušné podsvícení - bohužel na tohle jsem háklivý tak pokud možno co nejrovnoměrnější, kvalitní interpolace, výšková polohovatelnost podmínkou, USB HUB by se hodil, ale nemusí být.
Dále by měl mít HDCP - lépe řečeno musí mít HDCP, pokud mě tedy někdo nepřesvědší o tom že tohle není problém a jde to velmi jednoduše odstranit.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333 Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Stratos píše:
nejlepsi pomer cena vykon ma HP24" s SPVA panelem a umi to zachovani obrazu bez roztazeni
nemá HDCP a to je podmínka.........
tady jsou moje požadavky...
Lister píše:Chtěl bych 24 wide monitor na práci ve woknech, ale hlavně na kvalitní koukání na filmy a občasné hraní her. Podmínkou je že to nesmí být TN - to v žádném případě, ideálně S-PVA nebo IPS, reálná celková odezva do 20-25ms, slušné podsvícení - bohužel na tohle jsem háklivý tak pokud možno co nejrovnoměrnější, kvalitní interpolace, výšková polohovatelnost podmínkou, USB HUB by se hodil, ale nemusí být.
Dále by měl mít HDCP - lépe řečeno musí mít HDCP, pokud mě tedy někdo nepřesvědší o tom že tohle není problém a jde to velmi jednoduše odstranit.
A netrpi vsechny *MVA inputlagem? Radsi si nejaky vyzkousej jestli ti to nevadi, cetl jsem ze nekterym lidem to vadi i pri bezne praci ve windows (pohyb kurzoru), zatimco jini to vubec nepoznaji ani ve hrach.
já bych tenhle préblém tady nějak moc nerozpitvával ať z toho není nějaký děsný flame
Mám ale jednu prosbu na majitele toho Benq monitoru. Prošel jsem všechny možné rezence, pročetl i český návod, ale bohužel nikde jsem nanašel zmíňku o přizpůsobení nenativních rozlišení.......prostě není tam nikde ani funkce 1:1 ani funkce aspect, která to roztáhne na výšku, ale alespoň zachová poměr......je tomu opravdu tak, protože pokud by tohle byla pravda, tak to by byl průšvih, protože jinak jsem se pro něj už na 100% rozhodl.
NEC má totiž nejspíše špatně zvládnutou technologii overdrive - překmit, a Dell je asi naprosto nedostupný....
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333 Monitor 24 LCD - Benq FP241W
několikrát jsem to už zmiňoval - Dell 2407WFP - má stejnou obrazovku jak ten NEC, ale podle všeho lepší elektroniku.....
Ještě by přicházela v úvahu Belinea 24 - ta má velmi dobrý obrazový výkon, ale bohužel nenabízí žádné přizpůsobení intepolovaného obrazu - prostě všechna rozlišení vždy roztáhne na celou plochu......
Cau. Tak podle toho co jsem se tady docetl by byl nejlepsi v me cenove hladine HP 24" Pavilion w2408h. Jeste neni spatnej Samsung 24" SM 245B ale u nej mne vadi ze nema HDMI. Dalsi co by mohl by problem je hrani her. Mam grafarnu Sapphire X1650Pro 256MB GDDR3 coz neni zadna naslapana grafarne, takze to 1920x1200 rozhodne neutahne. To vede ke koupi nove grafiky, jenze moje zakladovka nema zadnej PCI-e vystup, jenom AGP tak to by se muselo zainvestovat i do ni. Tak bych to postupem casu asi vyresil ze na hry bych k LCD napojil PS3 a na filmy a praci s grafikou kompl. Co vy na to?
Naposledy upravil(a) johnny33 dne sob 15. pro 2007, 22:29, celkem upraveno 3 x.
johnny33 píše:............ Mam grafarnu Sapphire X1650Pro 256MB GDDR3 coz neni zadna naslapana grafarne, takze to 1920x1200 rozhodne neutahne..............
pokud jde o to HP tak tam problém u grafiky nebude, protože zrovna tenhle monitor má nadstandartní možnost zobrazení nenativních rozlišení ve všech možných poměrech stran a interpolace je u něj na vysoké úrovní, takže se není čeho bát, ani kdybys hrál např v 1024x768......
Neslysel jsem moc pozitiv na typ displeje TFT TN. Je to moc spatny? Vyplatilo by se pak spis investovat do LP2456 ktera ma S-PVA(ta zas nema HDMI)? TAky jsem se dival na BenQ 24" FP241W. Sice stoji 16 000 a ma P-MVA, ale vyplati se dat o 4 litry vic jen kvuli P-MVA, lepsi by bylo S-PVA
johnny33 píše:Neslysel jsem moc pozitiv na typ displeje TFT TN. Je to moc spatny?........
záleží jak jsi náročný.
Jestli umíš anglicky nebo německy, tak níže je odkaz na je rozsáhlou recenzi a tam se dozvíš vše podstatné o tom HP - na TN podává opravdu moc hezké výkony, a jedinou jeho zásafdnější slabinou jsou horší pozorovací úhly a lesklá obrazovka.
johnny33 píše:Neslysel jsem moc pozitiv na typ displeje TFT TN. Je to moc spatny?........
záleží jak jsi náročný.
Jestli umíš anglicky nebo německy, tak níže je odkaz na je rozsáhlou recenzi a tam se dozvíš vše podstatné o tom HP - na TN podává opravdu moc hezké výkony, a jedinou jeho zásafdnější slabinou jsou horší pozorovací úhly a lesklá obrazovka.
chci se zeptat majitele w2408h ,mam zatim nouzove pripojenej tento lcd prez D-sub ,,,"kabel DVI-HDMI me prijde mozna uz v pondeli" ,,ale v menu namam funkcni ikonu nastaveni barev ,proc? je jakoby vybledla nejde na ni macknout ,je to tim ze to mam propojeno zatim analogove? dik
tak to vypadá, že je to celý v háji, jsem tušil, že nic není dokonalé, ale když chci vypláznout za monitor skoro 20 tis, tak už bych předpokládal, že by měla být většina věcí tak nějak vychytaná.
Benq FP241W, který jsem si vybral a zdál se býti naprosto ideálním, nakonec padl, kvůli tomu, že neumožnuje zobrazit nenativní rozlišení jinak, než v roztažené formě na celou obrazovku. Belinea 2485 S1W má výborný obraz, skvělou intepolaci, ale má stejný problém jako Benq a navíc nemá HDCP HP 2465 je taky skoro ideální ale nemá HDCP NEC LCD2470WNX má jednak nezvládnutou funkci overdrive a navíc je přesvětlený a jas nedá se stáhnout na pohodlnou práci v noci Dell 2407WFP má stejnou obrazovku jako NEC a trpí stejným problémem s jasem a navíc se nedá sehnat HP Pavilion w2408h - je skvěle polohovatelný, má několik možností zobrazení intepolovaného obrazu, elegantní design, na svou kategorii špičkový obratz, ale je to prostě pořád jen TN - což bych vzhledem k cěně asi překousl, ale tu lesklou obrazovku to už ne Acer AL2423WD - by vzhledem k technickým parametrům mohl nabízet slušný výkon, ale je ještě neotestovaný a navíc nemá prakticky žádnou možnost polohování.
No a zbývají už jen kousky od FS nemají jen Pivot, ale zase na druhou stranu jak často to u takových monitorů využijete že), které by snad mohly splňuvat všechny moje požadykvy, ale už jsou krapet dražší na a nakonec ještě Samsung 244T, ale ten už je nad moje možnosti, stejně jako všechny Eiza........
Nějaký nápad ???????
MiP píše:A co ten FSC P24W-3 ??? Ten se ti nelibi? M.
No libí, však jsem právě psal, že to je v tuto chvcíli asi jediná smysluplná varianta, jen by mě zajímal nějaký test a jaký je rozdíl mezi ním a tou verzi 24-1?????
Jen jsem chtěl původně dát raději 15-17 tis než 20 tis
Lister píše:tak to vypadá, že je to celý v háji, jsem tušil, že nic není dokonalé, ale když chci vypláznout za monitor skoro 20 tis, tak už bych předpokládal, že by měla být většina věcí tak nějak vychytaná.
Benq FP241W, který jsem si vybral a zdál se býti naprosto ideálním, nakonec padl, kvůli tomu, že neumožnuje zobrazit nenativní rozlišení jinak, než v roztažené formě na celou obrazovku. Belinea 2485 S1W má výborný obraz, skvělou intepolaci, ale má stejný problém jako Benq a navíc nemá HDCP HP 2465 je taky skoro ideální ale nemá HDCP NEC LCD2470WNX má jednak nezvládnutou funkci overdrive a navíc je přesvětlený a jas nedá se stáhnout na pohodlnou práci v noci Dell 2407WFP má stejnou obrazovku jako NEC a trpí stejným problémem s jasem a navíc se nedá sehnat HP Pavilion w2408h - je skvěle polohovatelný, má několik možností zobrazení intepolovaného obrazu, elegantní design, na svou kategorii špičkový obratz, ale je to prostě pořád jen TN - což bych vzhledem k cěně asi překousl, ale tu lesklou obrazovku to už ne Acer AL2423WD - by vzhledem k technickým parametrům mohl nabízet slušný výkon, ale je ještě neotestovaný a navíc nemá prakticky žádnou možnost polohování.
No a zbývají už jen kousky od FS nemají jen Pivot, ale zase na druhou stranu jak často to u takových monitorů využijete že), které by snad mohly splňuvat všechny moje požadykvy, ale už jsou krapet dražší na a nakonec ještě Samsung 244T, ale ten už je nad moje možnosti, stejně jako všechny Eiza........
Nějaký nápad ???????
Co se týče toho přejasení, dají se někde najít minimální jasy jednotlivých monitorů? Často pracuji s textem a jsem zvyklý mít jas dost stažený. Maximální jas uvádí všude, ale o minimálním jsem se nikde nedočetl.
serizovatel píše:chci se zeptat majitele w2408h ,mam zatim nouzove pripojenej tento lcd prez D-sub ,,,"kabel DVI-HDMI me prijde mozna uz v pondeli" ,,ale v menu namam funkcni ikonu nastaveni barev ,proc? je jakoby vybledla nejde na ni macknout ,je to tim ze to mam propojeno zatim analogove? dik
Taky by mě zajímal názor někoho kdo má w2408h, protože to pro mě je kvalitní lcédéčko za dobrou (pro mě přijatenou) cenu. Ty zápory bych dokázal překousnout. Tak sem s tím...
Můžu mít dotaz? Když budu mít LCD s podporou HDCP a grafarnu bez HDCP tak mně to přes DVI-HDMI nepřehraje jenom HD-DVD a Blu-Ray? A jestli přehraje DVD, může dosáhnout nejvyššího rozlišení 1080p?
zdravim, v lete jsem resil taky problem koupe LCD. Behem mesice jsem vyzkousel 4 kusy a nakonec jsem skoncil u Samsungu 226W.
mel jsem taky HP2465 zrvona kdyz byl v akci mel jsem ho za 15k i s dani. Nakonec jsem ho vratil z nekolika duvodu.
1. blbe nastaveni, kdy jsem musel lezt do menu a nenasel jsem tam zadnou moznost rychlych profilu stiskem jednoho tlacitka, ktere ma Samsung i LG a asi i dalsi znacky.
2. Odezva. proti Samsungu byla proste slabsi a v nekterych hrach me to docela rusilo.
3. Sum ve filmech. Kdyz jsem poustel filmy, tak at jsem delal cokoli, tak jsem mel hodne rusivy sum a to i pri hodne kvalitnich videich a to byl taky jeden z hlavnich duvodu vraceni.
4. graficka karta. 1900x1200 proste moje grafika neutahla a ja nechtel hrat na interpolovane rozliseni, i proto zvitezil ten samsung 226W
Samozrejme proti tomu samsungu a vsem TN mel tento monitor paradni uhly, kdy jsem se mohl koukat zhora zespodu a zboku a porad pohoda proti TN.
Skvela polohovatelnost, to klobouk dolu.
Hodne lepsi barvy proti TN.
Uz od ledna ale zacnu znovu hledat nejaky 24 model abych mohl cucet v plne krase na FullHD videa, ikdyz mozna si na praci necham svoji 22 a pujdu rovnou do FullHD TV, preci 40 palcu je zase nekde jinde nez 24