Existuje redukce HDMI na s-video nebo scart ?
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Iguka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Existuje redukce HDMI na s-video nebo scart ?
Mám tuto kartu x2600pro http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=104 , která nemá s-video tv-out, ale má pouze DVI, SUB a HDMI výstup. Je nějaká redukce, která by umožňovala pustit obraz z karty na televizi ? Nic nemůžu najít a ani nevím, jestli je to vůbec možný.
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
- scream
- Začátečník

- Iguka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- audis
- Začátečník

-
Re: Existuje redukce HDMI na s-video nebo scart ?
zdravím, znovu bych otevřel toto tema, mám stejn problém. z počítače na scart na koukáni filmů na tv.
pochopil jsem, že redukce z hdmi na scart jednodušše nejde.
a co DVI? co je to ssame co z hdmi?
mám desku GA-MA780G-UD3H http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=3004 , integr. grafika, vzadu
# 1 x D-Sub port
# 1 x DVI-D port (Note 5)
# 1 x HDMI port (Note 6)
# 1 x optical S/PDIF Out connector .
takže, nemám šanci s těmito konektory?
a co redukce vga > scart? chápu, že přes to nepojede zvuk a já ho budu muset dotáhnout jinak, i když ještě nevím jak. a bude to vubec koukatelný? kdo začátečníka uvede do reality? díky.
edit: našel jsem toto http://www.netuj.cz/foto-video-hudba-gr ... ast-kabely je to aktuální a pravdivé? po přečtení přemýšlím, jak donásilnit ode mě videosignál, protože žádný S-video na desce nemám.
pochopil jsem, že redukce z hdmi na scart jednodušše nejde.
a co DVI? co je to ssame co z hdmi?
mám desku GA-MA780G-UD3H http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=3004 , integr. grafika, vzadu
# 1 x D-Sub port
# 1 x DVI-D port (Note 5)
# 1 x HDMI port (Note 6)
# 1 x optical S/PDIF Out connector .
takže, nemám šanci s těmito konektory?
a co redukce vga > scart? chápu, že přes to nepojede zvuk a já ho budu muset dotáhnout jinak, i když ještě nevím jak. a bude to vubec koukatelný? kdo začátečníka uvede do reality? díky.
edit: našel jsem toto http://www.netuj.cz/foto-video-hudba-gr ... ast-kabely je to aktuální a pravdivé? po přečtení přemýšlím, jak donásilnit ode mě videosignál, protože žádný S-video na desce nemám.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ano, pochopil jsi správně. DVI i HDMI jsou digitální rozhraní a SCART je analogový, proto to nejde. Jedinou možností jak připojit televizi přes SCART je ta co je v předchozím příspěvku tj. redukcí/kabelem D-SUB -> SCART (např. tento)
- audis
- Začátečník

-
aha. děkuji za tip. a jaktože jsou redukce DVI>d-sub běžné a DVI > scart technologicky zřejmě nikoliv?
edit:
nejlépe by se mi hodil d-sub > s-video, protože bych pak do slučovače natáhl i zvuk. nic takového se nevyrábí že?
a bude to na tv vubec z d-sub koukatelný? má s tím něco společného, že z vga jde jen 640x480 pixelů?
edit:
nejlépe by se mi hodil d-sub > s-video, protože bych pak do slučovače natáhl i zvuk. nic takového se nevyrábí že?
a bude to na tv vubec z d-sub koukatelný? má s tím něco společného, že z vga jde jen 640x480 pixelů?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
D-SUB (VGA) a SCART pracují na analogovém principu a jsou schopny stejně přenášet RGB signál.
- audis
- Začátečník

-
takže takto asi?
1) redukce d-sub/vga > s-video.... lze ale kolem 1000kč
2) redukce d-sub > scart ....lze ten kabel komel 100kč
3) redukce dvi > d-sub....lze ale nepotřebuju
4) red. d-sub > kompozit .... to mi nepomůže, mám s-video na slučovači
mám takovýto slučovač http://www.monitory-lg.cz/pictures/souv ... -scart.jpg ale jsou na něm ještě dva scart konektory.
budu moci použít ten kabel d-sub > scart do slučovače, zvuk do slučovače, a pojede to? ???? :-/
mám takovýto slučovač http://www.monitory-lg.cz/pictures/souv ... -scart.jpg ale jsou na něm ještě dva scart konektory.
budu moci použít ten kabel d-sub > scart do slučovače, zvuk do slučovače, a pojede to? ???? :-/
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

audis píše:takže takto asi?
Ano pojede, presne tohle jsem ti chtel navrhnout
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- audis
- Začátečník

-
co je pravdy na tom, ze kvalita obrazu pak na tv, z d-sub na scart, je pomerne spatny. resp. neda se na to moc koukat.
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

audis píše:co je pravdy na tom, ze kvalita obrazu pak na tv, z d-sub na scart, je pomerne spatny. resp. neda se na to moc koukat.
To bude nejaka hloupost, ono taky zalezi dost na pouzite TV.Ted jsem mel doma Xbox 360 a zjistoval jsem, jak to pripojit k LCD kdyz nema HDMI, nakonec jsem nasel redukci cinch -> D-sub, podle ohlasu na ruznych forech je tahle varianta v poradku a k nejake deformaci obrazu nedochazi, takze podobne to bude i v tvem pripade.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- audis
- Začátečník

-
a pojedou dva monitorty (z dvi pres redukci do crt monitoru a z d-sub redukce na scart do slucovace a tv) na me desce s integrovanou grafikou? v ati catalitist cosi o dvou monitorech je, ale nikdy sem to nepouzival, tak bych neskoncil treba na tom, ze nejde zaroven d-sub a dvi..
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

audis píše:a pojedou dva monitorty (z dvi pres redukci do crt monitoru a z d-sub redukce na scart do slucovace a tv) na me desce s integrovanou grafikou? v ati catalitist cosi o dvou monitorech je, ale nikdy sem to nepouzival, tak bych neskoncil treba na tom, ze nejde zaroven d-sub a dvi..
Pujde to bez problemu, sam jsem tohle provozoval, akorat na dvou LCDckach
- audis
- Začátečník

-
mnohokrat dekuju za informace a preju hezky den.
jeste podotazka: proc nejde jednodusse dvi na scart, kdyz jednodusse jdou dvi na d-sub ? (a ja pak z toho d-sub se dostanu na scart)
jeste podotazka: proc nejde jednodusse dvi na scart, kdyz jednodusse jdou dvi na d-sub ? (a ja pak z toho d-sub se dostanu na scart)
- beardie
- Středně pokročilý

praveze ani DVI nejde na D-Sub tak jednoducho, DVI vie viest aj digitalne aj analogove signaly
piny 8, C1-C5 su analogove, tie sa prepoja do D-Subu, ostatne su pouzite na digitalny prenos a pri zapojeni D-Subu sa nepouziju
piny 8, C1-C5 su analogove, tie sa prepoja do D-Subu, ostatne su pouzite na digitalny prenos a pri zapojeni D-Subu sa nepouziju
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pouzivaji se 2 verze DVI:
1. DVI-D = jen digitalni signal, redukce na D-SUB nefunguje
2. DVI-I = digitalni i analogovy signal, redukce na D-SUB funguje
http://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
1. DVI-D = jen digitalni signal, redukce na D-SUB nefunguje
2. DVI-I = digitalni i analogovy signal, redukce na D-SUB funguje
http://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- audis
- Začátečník

-
to, ze dvi - d-sub je bezny, sem soudil z toho, ze ji kazdy druhy pouziva. a jaky dvi vystup mam ja? (pisu od rana z pocket pc). pujde mi to?
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Podle webu Gigabytu mas DVI-D, takze ti redukce nebude fungovat. Integrovane grafiky vetsinou zvladaji najednou jen jeden digitalni a jeden analogovy signal.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- audis
- Začátečník

-
takze sem skoncil, protze monitor mam crt dsub a ta tv ma jen scart. takze dokad si nekoupim grafiku s s-video, nebo jiny monitor, tak asi nic. mam doma nejakou redukci dvi-d-sub a nesla mi zastrcit kvuli jednomu kolicku na redukci navic.
panove, doufam ze jsem to pochopil dobre, diky moc. aspon vim, zeto nejde a zbytecne nekupuju. mnohokrat diky hezky vikend!
panove, doufam ze jsem to pochopil dobre, diky moc. aspon vim, zeto nejde a zbytecne nekupuju. mnohokrat diky hezky vikend!