redukce s-video(scart) na dvi(vga)

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Roadse
Nováček
Nováček

redukce s-video(scart) na dvi(vga)

Příspěvek od Roadse »

Chtěl bych se zeptat, zda existuje redukce ze scartu nebo s-video(4 pin) na dvi nebo vga vstup.

Chtěl bych to z dvd přehravače na můj LCD monitor(má dvi i vga). Kdyby nějaká redukce byla možná, mohl by mě někdo poskytnout schema zapojení, nebo ještě líp jestli by se to dalo někde koupit popř. link. Moc díky všem.
CPU:AMD Sempron(tm) 2300+ 1580 MhZ MB:PC Chips M863G RAM:Transcend 256 MB DDR PC3200 GK: Jetway ATI Radeon 9600XT 128MB/128bit HDD: Seagate Barracuda 7200.7 40 GB ATA
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Připojení přez S-Video je podle mě nekvalitní. Mnohem výhodnější je použít RBG scart.

Z DVD leze R, B, G, CSynch (sdružená synchronizace) signály.
Do LCD vztupuje R, B, G, HSynch (horizontální synchronizace), VSynch (vertikální synchronizace) signály.
Rodíl mezi VGA, analogovou částí DVI-I a DVI-A neni.

Takže přímému propojení brání jen ten problémek, že HSynch a VSynch pro LCD je zakódován v CSynch z DVD.

Možnosti jak nad tím zvítězit:
1. Někdy je možné připojit CSynch signál z DVD do HSynch na LCD a VSynch nepoužívat. Pochybuji, že to tvoje LCD podporuje - jedině zkusit.

2. Koupit nebo postavit převodník který rozloží CSynch z DVD.

Hledej v google a dej vědět jak to dopadlo.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“