Zamrzání, vypínání monitoru...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Ceneon
Nováček
Nováček

Zamrzání, vypínání monitoru...

Příspěvek od Ceneon »

V této době má moje PC častý problém s grafickou kartou. Velice často se mi stává když hraji náročnější hru, že mi zamrzne obraz, případně se vypne monitor. Nejde zapnout a já musím resetovat PC. S vypínání monitoru jsem nikdy neměl problém, to až poslední týden. Také mi systém teď pořád háže problém s napájením grafické karty. Je tam napsáno zhruba tohle: Byl snížen výkon, aby nedošlo k poškození grafické karty. Tohle mi dokonce může shodit hru na lištu. Když ji nahodím, tak zase spadne na lištu. Je pak potřeba ji vypnout přes správce úloh. Zapnul jsem RivaTuner a díval jsem se na teplotu jádra, když měla GK problém (to okno s napájením), tak se teplota držela u 60°C. Vypadá to podle mně, že ovladač zareaguje u této teploty.
S tím oknem mně štve to, že ho naskáčou desítky (ještě že mám na myši tlačítko 3x stisk :)). Občas se stane, že to okno nejde zavřít (musím chvíli počkat), kvůli nedostatku virtuální paměti. Mám 1024MB RAM i 1024MB virtuální paměti.

To zamrznutí se mi stává tak, že lupne harddisk (asi se vypne). Když lupne, můžu ještě cokoliv dělat asi tak 10s, jak kdyby se nic nestalo (např. ve hře se ještě stihnu uklidit na bezpečné místo a oznámit spoluhráčům, že tu 5min nebudu :D). Pak nastává úplné zmrazení PC.

Nevíte co je zdrojem tohodle problému? PC chce asi už do důchodu, teď bude slavit 4. výročí. Já bych řekl, že to může být zdrojem. Ale když se nyní tak často objevují ty problémy s grafickou kartou, napadá mně, jestli to není grafickou kartou. Ale co pak ten harddisk?

Abych opravil problém, zkouším někdy pohnout napájecíma kabelama ke grafice nebo k harddisku. Pak se ale občas stane, že harddisk lupne a PC je tuhý.

Kdyby někdo přišel na nějaké dobré vysvětlení, případně kdyby věděl, jak ostranit vyskakování toho okénka, tak budu moc rád :).

Grafickou kartu mám MSI 6600 Diamond @ 500/1000 (v podpisu mám jiné takty). Ovladače: ForceWare 163.71.
CPU: i7-6700K @ 4,5GHz 1.3V (H110i GTX); MB: GA-Z170X-Gaming 7; GPU: Sapphire Radeon RX 580 NITRO+; RAM: Crucial 2x8GB @ 3GHz CL15-14-14-30 1.38V
SSD: Samsung 840 250GB; HDD: Seagate 7200.12 1TB; zdroj: Fortron Black Power 550W; skříň: Corsair 760T Arctic White; OS: W10 64-bit;
klávesnice: Logitech G15 v1; myš: Logitech G600; monitor: Samsung 245B; repro: Onkyo HTX-22HDX 5.1; sluchátka: Sennheiser 360
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Prosahal bych grafiku.. smrdi to fakt prehratim.. cidla obcas pisou kraviny.. zkus si sahnout..
Prznaky jsou jednoznacne.. zatez, monitor off.. imho to bude grafikou a teplotama.. to, co ukazuje cidlo jeste nemusi byt jistota..
Ceneon
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ceneon »

No teplá ta grafická karta nijak není. Na HDD mám chlazení, nad 20 stupňů se to moc nedostane.

Pls poraďte někdo, už se to fakt nedá vydržet, ve hře mi to dělá docela často a to i při nízkých detailech. I při pootevřené skříni to má problémy.
CPU: i7-6700K @ 4,5GHz 1.3V (H110i GTX); MB: GA-Z170X-Gaming 7; GPU: Sapphire Radeon RX 580 NITRO+; RAM: Crucial 2x8GB @ 3GHz CL15-14-14-30 1.38V
SSD: Samsung 840 250GB; HDD: Seagate 7200.12 1TB; zdroj: Fortron Black Power 550W; skříň: Corsair 760T Arctic White; OS: W10 64-bit;
klávesnice: Logitech G15 v1; myš: Logitech G600; monitor: Samsung 245B; repro: Onkyo HTX-22HDX 5.1; sluchátka: Sennheiser 360
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“