Jaky CRT monitor ?
Moderátor: maXXmilian
- jakub666
- Začátečník

-
Jaky CRT monitor ?
Ahoj ..... na Vanoce si budu porizovat nove PC tak sem premyslel o nejakym vetsim monitoru nez mam ted. Ted mi na stole sedi AOC 17" CRT, ma prekrasny barvy ale uz se mi zda celkem maly.
Premyslel sem o nejakym LCD a porad ctu ze dnesni 22" LCD stoji za prd a ze maji horsi kvalitu nez CRT monitory.
Chtel bych nejakej 21" CRT monitor ale problem je v tom, ze nemuzu sehnat prodejnu, kde bych nejakej ten CRT monitor sehnal.
Nevite o necem ?
Premyslel sem o nejakym LCD a porad ctu ze dnesni 22" LCD stoji za prd a ze maji horsi kvalitu nez CRT monitory.
Chtel bych nejakej 21" CRT monitor ale problem je v tom, ze nemuzu sehnat prodejnu, kde bych nejakej ten CRT monitor sehnal.
Nevite o necem ?
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

CRT seženeš v bazaru, to že 22" lcd stojí za pdr je nesmysl.jakub666 píše:...Premyslel sem o nejakym LCD a porad ctu ze dnesni 22" LCD stoji za prd a ze maji horsi kvalitu nez CRT monitory.
Nevite o necem ?
Až že mají crt lepší obraz? - kvalitní lcd je dnes mnohem lepší volba i přes "horší" obraz lcd válcuje crt ve všech ostatních vlastnostech.
Jen další blázen, v bláznivém království.
- Maxtor
- Začátečník

-
Momentlane jedu na tehle 19"kach.. jsou vyborny..
http://www.boxed.cz/eshop/product/detai ... uct=000202
Neustale mi hlavou vrta tohle.. pac proste.. co dodavat..
http://www.boxed.cz/eshop/product/detai ... uct=000387
http://www.boxed.cz/eshop/product/detai ... uct=000202
Neustale mi hlavou vrta tohle.. pac proste.. co dodavat..
http://www.boxed.cz/eshop/product/detai ... uct=000387
- jakub666
- Začátečník

-
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jestli máš na stole dost místa...
lcd je v tomhle prostě úžasný. potřebuješ velkou plochu 2x24"? žádnej problém. chceš slušnej monitor na stůl na kolej? žádnej problém. chceš mobilní komp na lanparty? žádnej problém.
když nekoupíš nějaký levný lcd s TN obrazovkou tak crt v pohodě nahradí.
když nekoupíš nějaký levný lcd s TN obrazovkou tak crt v pohodě nahradí.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Wuuduu
- Středně pokročilý

oni ich uz davno nahradili... ale neratame 22" TNka za 5000,- korun.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- jakub666
- Začátečník

-
Problem je v tom ze moc financi nemam. Jakz takz bych stacil na monitor za 6000 Kc za coz sem premyslel o 22'' LCD ale kdyz slysim samy nadavani na ty TN displeje tak me to dost odradilo. Takze ted jeste vydrzim s mym 17'' CRT (barvy ma furt krasny, o tom zadna) a pockam na prazdniny, kdy po brigadach schrastim naky penizky a poridim si 24'' LCD. Chcu to hlavne na hry, zatim se mi celkem libi tenhle, jenom doufat ze se do prazdnin jeste zlevni.
Hewlett-Packard LP2465 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37981
Hewlett-Packard LP2465 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37981
- Hrochan
- Začátečník

Jde o to v cemjakub666 píše:A co osobne si myslite o CRT monitorech ? Muzou jeste porad konkurovat LCD monitorum ?
LCD ma mensi spotrebu,je velice setrny k ocim,zabere min mista
Ale je drazsi a pokud nevyberes dobre stoji barvy za prd
me taky lezi na stole 17ka AOC CRT
a na vanoce porizuju 20tku LCD
Sem si myslel ze takovy to :LCD je lepsi na oci blablabla sou nepatrne rozdily
U kamarada sem si zahral na 19ce LCD a narozdl od myho monitoru sem po hodine nemusel mnout oci,po dvou hodinach me nepalili a uz od zacatku sem je nemusel furt mhourit atd
Ted to mozna,stejne jako ja pred mesicem,nevidis ale ver ze kdyz to LCDcko poridis tak se tvym ocim sakra ulevi
K TN displejum:ja nejsem zadnej odbornik ale u jinyho kamarada sem videl Samsung 931C(19p),coz je TN,ale barvy me ohromily...na tom 'zobrazi 98% zivych barev' co je v reklame asi neco bude
a pozorovaci uhly?docela to uslo,ale de o to na co to chces,treba me na nich absolutne nesejde
Osobne kupuju Samsung 2032BW za 6000 20palec
- lukazkiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
LCD/CRT už většina lidí neřeší. CRT už kupuje jen specifická skupina, pro běžné užívání je skoro ve všem lepší LCD. Ale zase bych CRT úplně neodsuzoval, pokud máš opravdu omezené finance, tak bych se kvalitního CRT nebál. Tam už to je tvoje volba-hlavně místo.
Je to podobné, jako když jsme řešili výběr televizoru. Je to cca 1 rok zpět. Tenkrát byl obrovský zájem o LCD a plazmy, které začaly být ohromě moderní. Já jsem se chodil často dívat do obchodů s televizory a nikdy mi ten obraz plazmy, už vůbec LCD, nesedl. Vždy mi to připadalo poněkud umělé (což je z části způsobeno i tím, že prodavači nastavují kontrast a jas do takové podoby, aby to lidi prásklo do očí, ale ani po seštelování to není ono. Dále mi vadila odezva, která je u LCD televizorů dosti patrná a např z fotbalu nebo hokeje nemáte téměř nic, rychlé scény to prostě nezvládá.
Takže jsem řešil problém....Kvalitní baňky už se přestávají vyrábět a obrazy předchozích technologií mě nepřitahují, já ten obraz prostě vnímám víc, pár mojich známých naprosto nechápalo, že chceme dát za "klasickou" televizi i 35k, když můžu mít za 25k to super moderní a "IN" lcd, které jim připadalo jako mimozemský vynález a na jeho obraz koukali s otevřenou pusou.
Takže jsme řešili problém, zda koupit levné LCD, nebo plazmu,( do 50k) jejichž obraz mě odrazuje, nebo jednu z těch kvalitních baněk, co už se díky těmto konkurentům přestaly téměř vyrábět.
Již možná rok jsem měl vyhlídnu televizi, která splńovala všechny mé podmínky kromě ceny. Ta byla tenkrát někde kolem 50k. Jednalo se o PANASONIC TX-32PX30.
Ale mezitím, co jsem sosal veškeré info o televizorech začala jeho cena klesat a jednoho krásného dne měli výprodej posledních kusů s cenou přes 20k. Samozřejmě jsem neváhal a objednal. Nelituji, jsme velice spokojeni.
Ano, doba pokročila, LCD a plazmy se již prodávají za o hodně nižší cenu, ale pořád se mi nezdá jijich obraz není dobrý (šum, digitalizace, odrazy krystalů - Alespoň u těch "levných modelů do 50k).
Tím ale neříkám, že by si lidé měli k PC kupovat CRT, naopak si myslím, že LCD u PC vede na plné čáře. . .
Je to podobné, jako když jsme řešili výběr televizoru. Je to cca 1 rok zpět. Tenkrát byl obrovský zájem o LCD a plazmy, které začaly být ohromě moderní. Já jsem se chodil často dívat do obchodů s televizory a nikdy mi ten obraz plazmy, už vůbec LCD, nesedl. Vždy mi to připadalo poněkud umělé (což je z části způsobeno i tím, že prodavači nastavují kontrast a jas do takové podoby, aby to lidi prásklo do očí, ale ani po seštelování to není ono. Dále mi vadila odezva, která je u LCD televizorů dosti patrná a např z fotbalu nebo hokeje nemáte téměř nic, rychlé scény to prostě nezvládá.
Takže jsem řešil problém....Kvalitní baňky už se přestávají vyrábět a obrazy předchozích technologií mě nepřitahují, já ten obraz prostě vnímám víc, pár mojich známých naprosto nechápalo, že chceme dát za "klasickou" televizi i 35k, když můžu mít za 25k to super moderní a "IN" lcd, které jim připadalo jako mimozemský vynález a na jeho obraz koukali s otevřenou pusou.
Takže jsme řešili problém, zda koupit levné LCD, nebo plazmu,( do 50k) jejichž obraz mě odrazuje, nebo jednu z těch kvalitních baněk, co už se díky těmto konkurentům přestaly téměř vyrábět.
Již možná rok jsem měl vyhlídnu televizi, která splńovala všechny mé podmínky kromě ceny. Ta byla tenkrát někde kolem 50k. Jednalo se o PANASONIC TX-32PX30.
Ale mezitím, co jsem sosal veškeré info o televizorech začala jeho cena klesat a jednoho krásného dne měli výprodej posledních kusů s cenou přes 20k. Samozřejmě jsem neváhal a objednal. Nelituji, jsme velice spokojeni.
Ano, doba pokročila, LCD a plazmy se již prodávají za o hodně nižší cenu, ale pořád se mi nezdá jijich obraz není dobrý (šum, digitalizace, odrazy krystalů - Alespoň u těch "levných modelů do 50k).
Tím ale neříkám, že by si lidé měli k PC kupovat CRT, naopak si myslím, že LCD u PC vede na plné čáře. . .
„Když jde člověk stále rovně, daleko nedojde..."
Tuning, zlepšení jízdních vlastností automobilu, má nejlepší výsledek, pokud zdokonalíme jednu konkrétní součástku. Najdeme ji mezi sedadlem a volantem. . .©
Tuning, zlepšení jízdních vlastností automobilu, má nejlepší výsledek, pokud zdokonalíme jednu konkrétní součástku. Najdeme ji mezi sedadlem a volantem. . .©
- jakub666
- Začátečník

-
No tak uhly taky nemusim mit nejak suprovy ale vadi me to, ze kdyz ve skole na 22'' LCD koukam presne kolmo tak kdyz soupam treba oknem tak navrchu monitoru ma listu tmave modrou a kdyz to soupnu dolu tak uz je to svetle modra.Hrochan píše: a pozorovaci uhly?docela to uslo,ale de o to na co to chces,treba me na nich absolutne nesejde![]()
Ale monitor budu mit na hodne dlouho, proto si zas rikam ze je lepsi dat treba 13 000 Kc za monitor a pak bejt treba 5 let spokojenej jakej sem udelal paradni kauf nez abych dal 6000 Kc za monitor kterej po roce budu menit ponevadz ma spatny parametry a spatne se na nem pracuje/hraje.
- ctrl_j
- Začátečník

-
- jakub666
- Začátečník

-
Me by treba hodne zajimalo jak si vede tenhle monitor
http://www.boxed.cz/eshop/product/detai ... uct=000011
Jediny co me na tom stve je ze by to byla strasne obrovska 30ti kilova krava.
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ten není špatnej, pár sem jich tam prohlíd a kvalita obrazu docela dobrá. Že je to 30kilová kráva, to bych jako čistě negativum nebral, mě osobně se líběj velký a těžký věcijakub666 píše:Me by treba hodne zajimalo jak si vede tenhle monitor
Taky by tě možná moh zaujmout Dell P1230, dvaadvacítka.
- jakub666
- Začátečník

-
Tak po premysleni sem se rozhodl ze asi poridim ten CRT Dell 1130.
Pokud bude stejne kvalitni jako moje nynejsi CRT tak budu navysost spokojen. Problem je v tom ze budu muset vyresit problem s mistem.
Jeste sem taky cetl, ze je LCD setrnejsi na oci. To bych vnimal tak ze kazdy ma oci prizpusobeny nejak jinak. Ja npariklad koukam 8h denne do CRT a zadnou unavu nepocituju a poskozeny zrak taky nemam, brejle nenosim takze pokud nepocitam moji vrozenou ocni vadu tak mam zrak jako rys.
Navic za cenu 2500Kc je to paradni nabidka.
Jeste se ale budu muset pripravit na to, ze mezi ostatnima lidma napr ze skoly budu silne nemoderni a zastaralej ponevadz jeste v tyhle dobe kupuju CRT monitor.
Pokud bude stejne kvalitni jako moje nynejsi CRT tak budu navysost spokojen. Problem je v tom ze budu muset vyresit problem s mistem.
Jeste sem taky cetl, ze je LCD setrnejsi na oci. To bych vnimal tak ze kazdy ma oci prizpusobeny nejak jinak. Ja npariklad koukam 8h denne do CRT a zadnou unavu nepocituju a poskozeny zrak taky nemam, brejle nenosim takze pokud nepocitam moji vrozenou ocni vadu tak mam zrak jako rys.
Navic za cenu 2500Kc je to paradni nabidka.
Jeste se ale budu muset pripravit na to, ze mezi ostatnima lidma napr ze skoly budu silne nemoderni a zastaralej ponevadz jeste v tyhle dobe kupuju CRT monitor.
- Hrochan
- Začátečník

Nebo budes tezce hardcorejakub666 píše:Jeste se ale budu muset pripravit na to, ze mezi ostatnima lidma napr ze skoly budu silne nemoderni a zastaralej ponevadz jeste v tyhle dobe kupuju CRT monitor.
Obcas se vyplati bejt nemoderni a zastaralej,me se taky smali kdyz sem pred 3mi lety kupoval PC za 32.000kc a mel sem tam stary CRTcko
kdyz ted ale vidim co bych za tu cenu koupil za LCDcko tak sem sakra rad
- Maxtor
- Začátečník

-
Sleepy.664 píše:Že je to 30kilová kráva, to bych jako čistě negativum nebral, mě osobně se líběj velký a těžký věci
Jinak co se tyce te 21", velikost je akorat.. vetsi CRT je uz peklo.. i kdyz teda je fakt, ze ja si to 24" wide EIZO asi fakt koupim..
Na druhe strane bych z jejich vyberu 21" asi koukal spise po tom ViewSonicu.. pac 0,21 maska neni od veci..
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jestli tím narážíš na gigantické rozměry CRTček tak souhlasímctrl_j píše:Vtip je v tom ze za tuhle cenu koupis CRT ktere takove LCD strci do kapsy a jeste ti litr zbyde!Wuuduu píše:oni ich uz davno nahradili... ale neratame 22" TNka za 5000,- korun.
Uznávam, že 2x24" plocha u lcd před rokem stála asi 50 tisíc a to crt je řádově levnější. Ale taky vím, jak vypadá na stole 22" crt samsung
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- Dawe111
- Červená karta

-
LCD nic moc, OLED daleko a tohle má 30kg.. ale jestli je to z toho boxed.cz v kvalitním stavu, asi LCD prodám a jdu do té 21" což je na jakýkoli stůl maximum.. ale 22" no fuj..Sleepy.664 píše: Jo, ten není špatnej, pár sem jich tam prohlíd a kvalita obrazu docela dobrá. Že je to 30kilová kráva, to bych jako čistě negativum nebral, mě osobně se líběj velký a těžký věci
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No tak mezi 21" a 22" už zas tak velkej rozdíl neníDawe111 píše:LCD nic moc, OLED daleko a tohle má 30kg.. ale jestli je to z toho boxed.cz v kvalitním stavu, asi LCD prodám a jdu do té 21" což je na jakýkoli stůl maximum.. ale 22" no fuj..Sleepy.664 píše: Jo, ten není špatnej, pár sem jich tam prohlíd a kvalita obrazu docela dobrá. Že je to 30kilová kráva, to bych jako čistě negativum nebral, mě osobně se líběj velký a těžký věci