Jakou kvalitní zvukovku na hudbu a hry?
Moderátor: CageJ
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Jakou kvalitní zvukovku na hudbu a hry?
Zdravím, sháním zvukovku s kvalitním zvukem, digitálním výstupem a plnou podporou ve hrách.
Prošel jsem několik testů/recenzí a nejvíc se mi zamlouvá Asus Xonar D2 . Taky jsem přemýšlel o nějakém profi řešení ale nejsem si jistý s podporou ve hrách. Takže uvítám vaše názory a návrhy.
Prošel jsem několik testů/recenzí a nejvíc se mi zamlouvá Asus Xonar D2 . Taky jsem přemýšlel o nějakém profi řešení ale nejsem si jistý s podporou ve hrách. Takže uvítám vaše názory a návrhy.
Jen další blázen, v bláznivém království.
- NACH
- Začátečník

ja mam Creative Extreme Gamer a jsem spokojen
MSI B350 TOMAHAW, RYZEN 5 1600, Noctua NH-U12S 2xNF-F12 PWM, Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, Crucial MX100 256GB, WD Black 1TB WD Blue 1TB, LG GSA-H30N SATA, MSI GTX970 4GB GAMING 4G, Creative X-Fi Xtreme Gamer, Enermax Revolution87+ 650W, NZXT S340, Samsung SyncMaster S23A350H, Logitech G300, Bloody B254, Logitech X-230, Logitech G230, Windows 10 64bit, Razer Onza Tournament, ASUS Memo Pad Smart 10,1" + Folio key
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Creative mě zaujala X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition 24-bit 7.1 retail , jenže nemá dig. out a dost dobře nerozumím tomu jak u ní připojit 7.1 přes analog. V popisu je napsáno že se dá dokoupit panel s dalšímy in/out ale ten jsem nikde nenašel.NACH píše:ja mam Creative Extreme Gamer a jsem spokojen
Pak jsem ještě koukal na SOUND BLASTER X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Edition 24-bit 7.1 , ta už dig. out má ale jen na tom předním panelu a to se mi zrovna moc nelíbí (nehledě na to že zbytek toho panelu je mi k ničemu stejně jako dálkový ovládání).
Ten Asus Xonar D2 má tyhle věci udělaný špičkově, jediný z čeho mam strach je že podporuje jen EAX 2.0. Otázka je jestli to skutečně něčemu vadí???
- NACH
- Začátečník

jestli ji chces na hry s 5,1 ber creative, Xonar je spis na hudbu a v ni v testech vytezi ale taky si za tu kvalitu fest zaplatis ja bych petku zani nedal ani omylem az zas takovy rozdili v poslechu tam nejsou spis jen v nejakym prpocitavani nebo co se s hudbou dela, tak daleko me znalosti nesahaji.
MSI B350 TOMAHAW, RYZEN 5 1600, Noctua NH-U12S 2xNF-F12 PWM, Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, Crucial MX100 256GB, WD Black 1TB WD Blue 1TB, LG GSA-H30N SATA, MSI GTX970 4GB GAMING 4G, Creative X-Fi Xtreme Gamer, Enermax Revolution87+ 650W, NZXT S340, Samsung SyncMaster S23A350H, Logitech G300, Bloody B254, Logitech X-230, Logitech G230, Windows 10 64bit, Razer Onza Tournament, ASUS Memo Pad Smart 10,1" + Folio key
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

- F1l1p
- Středně pokročilý

- Jackal
- Mírně pokročilý

Také mám Creative X-Fi Extreme Gamer a naprostá spokojenost. Pomýšlel jsem i o dražším nákupu od Creative, ale nakonec po všech čteních a recenzích jsem usoudil, že větší investice se mi zas tak nevyplatí a že to nepotřebuji, proto jsem zvolil Extreme Games. Podotýkám, že jsem PCI zvukovou kartu kupoval pouze kvůli hrám. Jinak by mě možná i stačil integrovaný kodek co mám na desce. 
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Jasně že je jen ve hrách, ale někde zase psaly že znát není, tak nevímF1l1p píše:Samozřejmě, že rozdíl mezi EAX 2.0 a 5.0 rozdíl je a docela velký. Ale je to rozdíl v efektech ve hrách.
Ještě by mě zajímalo jestli se dá nějak rozumě přidat ten dig. out k X-Fi?
A druhá věc, jaký kabely se používají pokud chci z X-Fi dostat 5.1/7.1 analogově?
Pač v těch linkovejch výstupech jsou tři kanály.
Linkovy vystup 1 Pripojuje se ke vstupu leveho predniho a praveho predniho kanalu systemu aktivnich analogovych reproduktoru nebo externiho zesilovace. Do zdirky lze pripojit take sluchatka(with a 3.50 mm (1/8-inch) plug to this jack).
Linkovy vystup 2 Pripojuje se ke vstupu leveho zadniho, praveho zadniho a praveho bocniho kanalu (pouze v reproduktorovych systemech 7.1) systemu aktivnich analogovych reproduktoru nebo externiho zesilovace.
On 4.1, 5.1 and 6.1 systems: Rear Left and Rear Right
On 7.1 systems: Rear Left, Rear Right and Side Right
Linkovy vystup 3 Pripojuje se ke vstupu predniho stredoveho a leveho bocniho kanalu a subwooferu (pouze v reproduktorovych systemech 7.1) a zadniho stredoveho kanalu (pouze v reproduktorovych systemech 6.1) systemu aktivnich analogovych reproduktoru nebo externiho zesilovace
On 5.1 systems: Front Center and Subwoofer
On 6.1 systems: Front Center, Subwoofer and Rear Center
On 7.1 systems: Front Center, Subwoofer and Side Left
- prd
- Začátečník

-
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je v nabídce i u nás http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51785
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- Infernal
- Začátečník

nazdar oplati sa prechod z Audigy ES na X-FI extreme gamer? jedna sa o pouzitie v hrach a na hudbu, filmy..
reproduktory mam Creative 5500..5.1 , zaroven by som sa chcel opytat ci sa oplatu vymenit ich za nove Genius SW-HF 5.1 5000
reproduktory mam Creative 5500..5.1 , zaroven by som sa chcel opytat ci sa oplatu vymenit ich za nove Genius SW-HF 5.1 5000
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Re: prd - obědnávat ze zahraničí mi kvůli záruce příjde jako velký risk
Re: Quakes - dodací doba neznámá tzn. možná jí seženeme za měsíc, možná za dva, možná vůbec (něco na tenhle způsob mi odpověděl technik czc)
Re: Infernal - přechod z Audigy ES na X-FI extreme gamer se podle mě vyplatí pač X-Fi má lepší podporu u novejch her. Technologie X-Fi je modernější a díky tomu bych čekal i lepší zvuk. S bednama ti moc neporadím, Creative 5500 jsem neslišel (Genius SW-HF 5.1 500 a poslech hudby dohromady moc nejde).
Re: Raoul Duke - ano, na konec odpovím sám sobě (třeba to někomu taky pomůže...)
Připojení analogově

Připojení digitálně

=> připojení je bezproblémové pouze pro 5.1 analogově, kabely pro připojení 7.1 anolog. nebo dig. jsem nesehnal
A teď pár postřehů:
Nakonec jsem kvůli podpoře her koupil X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition 24-bit 7.1 (připojil jsem jí 5.1 analogově).
Ve hrách je zvuk, možná taky kvůli EAX 5.0 parádní. S poslechem muziky je to už horší. Basy jsou trochu přehnané, naštěstí ale nejsou zaduněné a jsou docela přesné. Výšky jsou zase trochu přeostřené. Čekal jsem že zvuk bude celkově lepší, ale v porovnání s tím co je integrováno na P5N32-E SLI PLUS je docela dobrý, takže vyloženě špatná koupě to nebyla.
Až se zlepší dostupnost Auzen X-FI Prelude 7.1, nebo až se konkurence dopracuje k lepší podpoře ve hrách, pude XtremeGamer do bazaru, zatím jsem ale docela spokojen.
Re: Quakes - dodací doba neznámá tzn. možná jí seženeme za měsíc, možná za dva, možná vůbec (něco na tenhle způsob mi odpověděl technik czc)
Re: Infernal - přechod z Audigy ES na X-FI extreme gamer se podle mě vyplatí pač X-Fi má lepší podporu u novejch her. Technologie X-Fi je modernější a díky tomu bych čekal i lepší zvuk. S bednama ti moc neporadím, Creative 5500 jsem neslišel (Genius SW-HF 5.1 500 a poslech hudby dohromady moc nejde).
Re: Raoul Duke - ano, na konec odpovím sám sobě (třeba to někomu taky pomůže...)
Připojení analogově

Připojení digitálně

=> připojení je bezproblémové pouze pro 5.1 analogově, kabely pro připojení 7.1 anolog. nebo dig. jsem nesehnal
A teď pár postřehů:
Nakonec jsem kvůli podpoře her koupil X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition 24-bit 7.1 (připojil jsem jí 5.1 analogově).
Ve hrách je zvuk, možná taky kvůli EAX 5.0 parádní. S poslechem muziky je to už horší. Basy jsou trochu přehnané, naštěstí ale nejsou zaduněné a jsou docela přesné. Výšky jsou zase trochu přeostřené. Čekal jsem že zvuk bude celkově lepší, ale v porovnání s tím co je integrováno na P5N32-E SLI PLUS je docela dobrý, takže vyloženě špatná koupě to nebyla.
Až se zlepší dostupnost Auzen X-FI Prelude 7.1, nebo až se konkurence dopracuje k lepší podpoře ve hrách, pude XtremeGamer do bazaru, zatím jsem ale docela spokojen.
- paulus.u
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
na co je dobrý ten digitální výstup? to kdybych měl ještě mezi zvukovkou a bednama ještě reciever?
Procesor:Intel Core2 Duo E6300Chladič CPU:Zalman CNPS9500 LEDZákl. deska:Gigabyte GA-965P-DS3 - Intel P965RAM:Geil DIMM 1024MB DDR II 800MHz KitGrafika:Asus EAX1950PRO/HTDP/256M 256MB, PCI-EHDD:Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA IIZdroj:Chieftec CFT-500-A12S 500Wskříň:Thermaltake Matrix VD2000BNSVětrák: 2X Noctua NF-S12-1200DVD:Asus DRW-1608P3S OEM černáMonitor:Samsung 19" 970PMyš:Logitech G5Podložka:Steelpad 5LKlávesnice: Logitech OEMRepro:Logitech Z4Gamepad:Logitech Dual Action