Asus Commando (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Pouzij originalci cd melo by ho ten bios zachranit
vikez
Nováček
Nováček

Příspěvek od vikez »

Ale jak mam orig. CD použít když mám jen černou obrazovku a nic nefunguje ,nějakej nápad pls
Procik Core i7 930 2.8GHz @3,7 GHz, MB Gigabyte X58A-UD7, RAM KINGSTON 6GB KIT DDR3 1800MHz, VGA SAPPHIRE HD 5870 VAPOR-X, Zdroj Corsair HX620.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

vikez píše:Ale jak mam orig. CD použít když mám jen černou obrazovku a nic nefunguje ,nějakej nápad pls
Je tam nejak utilita na obnoveni biosu mel bys jen zapnout komp
vikez
Nováček
Nováček

Příspěvek od vikez »

OK ja to zkusim ale mam mechaniku SATA snad to nevadi
Procik Core i7 930 2.8GHz @3,7 GHz, MB Gigabyte X58A-UD7, RAM KINGSTON 6GB KIT DDR3 1800MHz, VGA SAPPHIRE HD 5870 VAPOR-X, Zdroj Corsair HX620.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

vikez píše:OK ja to zkusim ale mam mechaniku SATA snad to nevadi
Nemelo by
vikez
Nováček
Nováček

Příspěvek od vikez »

Vložil jsem orig CD ale nic se neděje stale jen tma ani monitor ani klavesnice nic se nezapne nejakej další nápad pls
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Normal zapni pc s cd v mechanice,mackej f8 a pak entr
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

zmačni po zapnutí F8 a dej Enter a mělo by ti to butovat s DVD a bios by se měl upgradovat sám na základní protože je nahranej na tom CD k desce
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
vikez
Nováček
Nováček

Příspěvek od vikez »

CD je v mechanice zapnu pocitac ale klavesnice nereaguje ani monitor se nezapne uz mne nic nenapada asi zkusim desku reklamovat ale diky za snahu tady asi nic vic nevymyslime
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

A mas klasickou klavesnici pres ps port?
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

zkus přes PS port ne přes USB
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
vikez
Nováček
Nováček

Příspěvek od vikez »

jo jo mam PS2 ale po zapnuti pc jen bezi větrak prociku a na grafice jinak monitor zustane vypnuty a klavesnice ani neblikne pc vubec nepipne a usb jsem zkousel ty jsou taky vypnuty a na displeji na desce je stale CPU INIT asi se neco odpalilo :(
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

No tak nezbyva nez reklamace skousels jeste vindat baterku?? A odpojit vse co neni bezpodminecne nutny??
vikez
Nováček
Nováček

Příspěvek od vikez »

jo jo zkousel jsem snad vsechno ale diky moc za snahu
RenoVatio
Nováček
Nováček

Příspěvek od RenoVatio »

mám dotaz, jesi commando má funkci jako striker extrem... blíže tady, newím, jesi autor článku odpoví:

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=67

jde mi to ten jakýsi bezpečností réžim, aniž byl předem proveden flash biosu, předem díky :)

budu mít tuhle desku a E4500 a nemůžu sehnat nikoho s jiným C2D :(
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

ta věc se týká jenom nvidia chipsetů a 45nm cpu...commando je i965 a e4500 je 65nm, vrazíš a jedeš :wink:
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

RenoVatio píše:mám dotaz, jesi commando má funkci jako striker extrem... blíže tady, newím, jesi autor článku odpoví:

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=67

jde mi to ten jakýsi bezpečností réžim, aniž byl předem proveden flash biosu, předem díky :)

budu mít tuhle desku a E4500 a nemůžu sehnat nikoho s jiným C2D :(
presne tak. E4500 je 65m procesor. A myslim, ze by snad nebyl problem sehnat treba nekoho s pentiem nebo necim slabsim ne? Preflashujes a hotovo. 45nm podpora na ty desce je, ale nevim jestli opravdu funguje. Mam Bios 1601 myslim, ale neozkousim to.. pac 45nm procesor nemam :-(
RenoVatio
Nováček
Nováček

Příspěvek od RenoVatio »

Problém je právě v tom, že nemůžu nikoho sehnat, a když už někdo má, tak odmítá půjčit, ptže má waterbloky a vytekl mu vodník do compu ... :( :-D

Nevím, jestli jste mě pochopili. Chápu, že se jedná o nV chipset, ale narážel jsem na to, že v tom biosu nebyl napsán microcode pro Yorkfield, ale přesto ho deska "rozeznala", uvozovky protože ho držela v tom jakýsi bezpečnostním réžimu a až poté umožnila flash biosu (o to mi jde). Zajímá mě, jestli to je nějaká funkce, nebo to je tím, že v biosu byla podpora pro Wolfdale.

Každopádně do týdne mi dorazí Commando a E4500 a mě to bude ležet na stole a nebudu vědět, co s tím :lol:
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

commando podporuje e4500 od biosu 1202 link, já jsem svoji kupoval v srpnu a už tam byl 1501...
e4500 je allendale, na 99,9% to pojede hned, normálně, na plno. jinak co vím, tak u intelu když deska ten procesor nezná, tak se nerozjede kvůli napětí.
většinou taky nebývá problém domluvit se prodejcem na flashi nejnovějšího biosu, třeba za nějaký příplatek
RenoVatio
Nováček
Nováček

Příspěvek od RenoVatio »

PetrB píše:commando podporuje e4500 od biosu 1202 link, já jsem svoji kupoval v srpnu a už tam byl 1501...
e4500 je allendale, na 99,9% to pojede hned, normálně, na plno. jinak co vím, tak u intelu když deska ten procesor nezná, tak se nerozjede kvůli napětí.
většinou taky nebývá problém domluvit se prodejcem na flashi nejnovějšího biosu, třeba za nějaký příplatek
Psal jsem prodejci, ale bohužel mi ještě stále ohledně flashe neodpověděl :( Takže i když nebudu mít nejnovější bios, tak se nemusím bát a rozjede se mi to? :)
Odpovědět

Zpět na „Asus“