Prosím pomozte ohledně koupi sestavy nového PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

martin.developer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.developer »

OK asi to vezmu jen se mi trošku nelíbí to ovládání na vrchni straně. Ale jinak pěkná.
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali. To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď!
jjO0ee
Začátečník
Začátečník

Reakce

Příspěvek od jjO0ee »

martin.developer píše:Dobrý den.
Chci si kupovat nové PC a vybral jsem si toto :

Základní deska - http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=63399
Procesor - http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=63064
Grafická karta - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50643
Paměti - http://www.alza.cz/2gb-kit-2x1gb-ddr2-8 ... d69200.htm

Ostatní věci mám ( HDD, mechaniky ....atd. ).

Myslíte že je to dobrý výběr ?
Zahraju si na tom nějaké hight-end hry na MAX. detaily (Crysis ... ) ??

Děkuju moc za pomoc.
1. Komponenty jsou dobrý, akorát paměti A-Data se obecně nepovažujou za kdovíjak kvalitní, ale znám lidi, co je maj (na starším PC) a OK, tak asi OK. Jinak chválený značky pamětí jsou Corsair nebo Kingston (obojí také dražší než A-Data).

2. Crysis na Very High na tom rozjedeš v případě použití špatných Win Vista, řekl bych jen tak tak, protože ta průměrně dobrá hra má kurevský HW požadavky, ale konkrétní zkušenosti s Crysis na této sestavě s touto kartou nemám, tak úplně přesně nevim.

3. A tak možná budeš potřebovat na Crysis VH detaily 2x 8800GT ve SLI, ale na to bych radši dlabal (ne v každé hře je SLI tak efektivní řešení - spíš vyhozený prachy).

4. Fortron, jak tu někdo radí, bych bral (pokud chceš ušetřit, tak o to je to ještě lepší volba). Viz:

http://www.svethardware.cz/art_doc-12B3 ... 7ED0A.html

5. V případě skříně se vykašli na krásu a koukni na kvalitu. Třeba např. tady si nějakou dobrou vyber (hodnocení 8/10 a víc):

http://ventum.net/casereview
Procesor: Intel Core 2 Duo 6600 2,4 Ghz
Základní deska: Gigabyte GA-965P-DS4
Paměti: Corsair DDR2 2GB 800 Mhz (dualchannel)
Grafická karta: ATI Radeon X1950XTX
Harddisk: Maxtor 320 GB SATA II

PC sestava platná od 12/2006
martin.developer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

OK děkuji za rady ještě se chci zeptat, dostal jsem úkol koupit ( složit ) PC pro bratra, sice to není kdoví jaký pařmen, ale chci aby to vydrželo a tak si chci zeptat jestli by bylo vhodné koupit stejnou sestavu i pro něj ?
A ještě nějaký levnější disk cca 200GB bych potřeboval doporučit.

Mimochoden a to Crysis na XP s upravením na VeryHight pojede bez problémů ( cca 30fps ) ??
A vydrží tato sestava aspoň rok z hlediska výkonu ??

Ještě menší dodatek k té skříni ptal jsem se na ni (Apevia X-Discovery-BK) u Technické podpory CzechComputers a odpověděli mi :
Dobrý den,

co se týká plechařiny, je tato skřín průměrná - rozhodně to není papírák, ale není to ani tank, jako například některé skříně Thermaltake nebo Chieftec. Přenášení zvládne bez problémů, kopání nikoliv.

S pozdravem

Martin Adámek
Co si o tom myslíte, vím že jsem asi stím už hodně otravný ale strašně se mi líbí mooding/tuning PC a taky skříň je podle mých představ :-P.
Popřípadně bych ještě uvítal návrh na nějakou střídmou skřín (nejlépe průhledný bok :-) ).
Děkuju moc.
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali. To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď!
jjO0ee
Začátečník
Začátečník

Reakce

Příspěvek od jjO0ee »

martin.developer píše:OK děkuji za rady ještě se chci zeptat, dostal jsem úkol koupit ( složit ) PC pro bratra, sice to není kdoví jaký pařmen, ale chci aby to vydrželo a tak si chci zeptat jestli by bylo vhodné koupit stejnou sestavu i pro něj ?
A ještě nějaký levnější disk cca 200GB bych potřeboval doporučit.

Mimochoden a to Crysis na XP s upravením na VeryHight pojede bez problémů ( cca 30fps ) ??
A vydrží tato sestava aspoň rok z hlediska výkonu ??

Ještě menší dodatek k té skříni ptal jsem se na ni (Apevia X-Discovery-BK) u Technické podpory CzechComputers a odpověděli mi :
Dobrý den,

co se týká plechařiny, je tato skřín průměrná - rozhodně to není papírák, ale není to ani tank, jako například některé skříně Thermaltake nebo Chieftec. Přenášení zvládne bez problémů, kopání nikoliv.

S pozdravem

Martin Adámek
Co si o tom myslíte, vím že jsem asi stím už hodně otravný ale strašně se mi líbí mooding/tuning PC a taky skříň je podle mých představ :-P.
Popřípadně bych ještě uvítal návrh na nějakou střídmou skřín (nejlépe průhledný bok :-) ).
Děkuju moc.
1. Koupil bych mu asi totéž, pokud hraje hry a chce hrát i ty nejnáročnější. V každém případě to chce koupit jen max. tu JEDNU GeForce 8800GT (nebo ekvivalent od ATI - 3870). V současný době je trh s herními grafickými kartami na tom docela špatně, inovace nic moc a tak rychle zastarávají (uvidíme jestli se to do budoucna nezmění, ale asi ne). Takže do karty bych vložil právě max. jen těch 5500 Kč a to hlavně jenom proto, že levnější modely jsou vůbec výrazně k ničemu, ale jinak i tato částka je vysoká.

2. HDD? Měl by být SATA nebo SATA II (ale to je jasné), 16MB cache (míň nebrat) a jako značku mohu doporučit Western Digital, to je určitě dobrá koupě. Pozn.: Raptory (1000 ot.) = vyhozený prachy, stačí normální.

3. VeryHigh pod XP u Crysis ofic. nejde, to jde ovšem obejít (teď nevim jak - návod na to vygoogluj). 30 fps by mělo jít, viz. tento článek, kde to na XP bylo provozováno na o maličko horší kartě (stará verze GeForce 8800GTS 320MB):

http://www.ddworld.cz/graficke-karty/cr ... sta-4.html

Ale vypadá to, že se to bude hejbat v rozmezí 20 - 40 fps. Pod 30 to asi v řadě případů pude, občas možná i pod 20.

4. Sestava určitě vydrží rok. Procesor na práci věky, na hry taky určitě dlouho, grafická karta může akorát zastarat. Ale Crysis je dnes vyjímečně HW náročná hra, která nemá obdoby a tak to určitě ještě nějakou dobu zůstane i když možná budou brzo následovat další. Většinou to ale z hlediska zábavnosti a příběhu rozhodně nebude špička, takový to typ hry (logicky - musí se zamezit tomu, aby tu graf. bombastičnost náhodou systém hry nebo příběh úplně svou dokonalostí nezastínil, že), můžeme je proto klidně nehrát a hrát méně náročné na HW.

5. Jsem odpůrce modingu/tuningu PC z hlediska použití tzv. neobyčejně "krásné" skříně a různých blikátek apod. Takže radim pouze s výběrem dle Ventumu, nic víc.
Procesor: Intel Core 2 Duo 6600 2,4 Ghz
Základní deska: Gigabyte GA-965P-DS4
Paměti: Corsair DDR2 2GB 800 Mhz (dualchannel)
Grafická karta: ATI Radeon X1950XTX
Harddisk: Maxtor 320 GB SATA II

PC sestava platná od 12/2006
martin.developer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

OK, děkuji všem za rady.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“