DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
johnny33
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnny33 »

Kterej byste vybrali z techto dvou a proc:

HP 24" Pavilion w2408h
LG 24" L246WH-BN

:)
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

johnny33 píše:Kterej byste vybrali z techto dvou a proc:
HP 24" Pavilion w2408h
LG 24" L246WH-BN
tady bych se asi dlouho nerozghodoval a bral to HP - proč, no protože podle všeho podává na TN monitor výborné výsledky a navíc má skvěle vyřešený stojan s naprosto úplnou možností polohování. LG nemá PIVOT, což by tak nevadilo, ale nemá ani výškově stavitelný stojan a to se přiznám že teda vůbec nechápu proč se takové monitory vůbec dělají :-(
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

TN panel nebrat ma dost prepaleny barvy. kdyz uz HP tak s S.PVA panelem ten ma barvy uplne nekde jinde.
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Stratos píše:TN panel nebrat ma dost prepaleny barvy. kdyz uz HP tak s S.PVA panelem ten ma barvy uplne nekde jinde.
hmmmm nědko objevil ameriku :-D

no ale o to těd vůbec nejde, pokud nědko vybírá mezi dvěma TN panely za 11 tis, tak je podle mě celkem blbost nabízet mu S-PVA za 20 tis......
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Lister píše:
Stratos píše:TN panel nebrat ma dost prepaleny barvy. kdyz uz HP tak s S.PVA panelem ten ma barvy uplne nekde jinde.
hmmmm nědko objevil ameriku :-D

no ale o to těd vůbec nejde, pokud nědko vybírá mezi dvěma TN panely za 11 tis, tak je podle mě celkem blbost nabízet mu S-PVA za 20 tis......
S-PVA uz stoji kolem 14-15 tis s DPH se vyplati priplatit kvalita barev je uplne nekde jinde a to nepocitam mnohem lepsi podsvetleni a uhly
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Dej nějaký odkaz na S-PVA panel v ceně 14000-15000 s DPH.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jrk píše:Dej nějaký odkaz na S-PVA panel v ceně 14000-15000 s DPH.
http://www.zbozi.cz/?q=HP%20LP2465&refe ... Price=5000
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

ale to jsou ceny nad 15400,- s DPH :roll:
a jestli je monitor Samsung SM 245B za 11300,- s DPH tak už to je celkem dilema co koupit... i když je to TN...
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Stratos píše:......
tak zrovna tohle HP třeba nemá HDCP a to je podle mě hlaví důvod proč stojí to co stojí ( pro mě to je to třeba nepřekonatelný poblém) a pokud jde o kvalitu podsvětlení, tak ta je zrovna u něj poměrně tragická........
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

u 24'' a vys uz je to TN docela problematicke, pamatuji moje prvni poohlizeni po lcd, kdy 24'' stala pouze (jako ze jina cena nebyla) 22k a 26'' 28k (acery, jeste kdyz delali PVA, ted taky tn), vetsina z toho byla pva/s-isp a cena byla realna (20'' 10k, 22'' 15k). cena hrozne klesla umerne s kvalitou, vetsina je dnes tn. takze tady si myslim ze ma cenu si priplatit tech 5 tisic kvuli kvalite, pripomina mi to pristup postupneho vycisteni trhu od ceskych znacek a priliv asiiskych (casto kvalitnich... htc :twisted: )

takze jako mi prijde extrem kupovat 24'' za cenu lepsi 22'', si uvedom co to muze byt za kvalitu. jinak to hp teda tragicky podsviceni nema, alespon to pri praci vubec nepocituji (vlastne v minulosti, ted mi v laborce lezi na stole profi nec 8) ale nejsem na nej sam). hdcp mi fakt nechybi
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Lister píše:
Stratos píše:......
tak zrovna tohle HP třeba nemá HDCP a to je podle mě hlaví důvod proč stojí to co stojí ( pro mě to je to třeba nepřekonatelný poblém) a pokud jde o kvalitu podsvětlení, tak ta je zrovna u něj poměrně tragická........
HDCP ti je k nicemu :) a podsvetleni ma supr prijed se podivat :)
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

Sheep-Master píše:co řikáte na tenhle:
http://www.100mega.cz/product.jsp?artno=MON30106
edit: je za 9*300Kč bez DPH
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

precti si muj predchozi post, porad stejny nazor. jinak uprimne, na praci v nejakem cadu bych ho bral, na neco jineho asi sotva, mozna na filmy. moc mu neverim, myslim ze bude poruchovy, ale zkusenosti s benq mam jen v segmentu 17/19''
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Stratos píše:HDCP ti je k nicemu :) a podsvetleni ma supr prijed se podivat :)
no minimálně podle testů má podsvícení na svoji kategorii podprůměrné a s tím HDCP - no řeknu to takhle, pokud to jde nějak softvarově obejít tak to u PC použíti nemusí být problém, ale za prvé takový monitor se nemusí používat primárně jen jako počítačový zobrazovač a za druhé podle mého názoru, tak do dvou let už bude i u nás celkem běžně dostupné video v HD rozlišení a to pak bude problém........tedy nevím jak ostatní, ale já plánuju monitor minimálně tak na 5 let ne na rok a půl.
IkE Blaster píše:......ze ma cenu si priplatit tech 5 tisic kvuli kvalite,
...............takze jako mi prijde extrem kupovat 24'' za cenu lepsi 22'', si uvedom co to muze byt za kvalitu
No asi tak - pro někoho může být opravdu problém si těch 5 tis připlatit, ono přece jen 11 tis a 16 tis je velký rozdíl. K tomu kupování 24 místo lepších 22, tak tam taky nesouhlasím, protože raději budu mít TN 24 než TN 22, protože prostě to rozlišení je opravdu znát. (širokoúhlé rozlišení 20 a22 panelů mi přijde pro práci ve voknech napraktické, to už raději kalsickou 20)

Né že bych chtěl TN nějak obhajovat, taky mi nesedí, ale chápu že někdo chce 24 TN monitor, zváště když poslední dobou se začínají objevovat kousky, které se kvalitou obrazu můžou směle rovnat běžný (základním) VA řadám, a jejich jediným handicapem jsou pak pozorovací úhly.

Osobně taky preferuju *VA, IPS, ale v tuto chvíli není na trhu takový monitor, který by vyhovoval mojim požadavkům....jestli mi dáš tip S-PVA, A-MVA nebo IPS minotor, který bude mit polohovatelný stojan, pivot, HDCP, bude mít kvalitní intepolaci a ještě musí mít možnsot volby takto intepolovaný obraz zobrazit jako 1:1 nebo alespoň ve správném poměru stran, bude mít slušnou odezvu, kvalitní podsvícení a nebude mít překmit nebo schody při použítí overdrive a ještě aby inputlag byl +-30ms.......no ale hlavně aby to celé stálo do 20 tis, tak to pak pro něj hned běžím.....čekám na návrhy.....jsem zvědav.....protože nic jiného poslední měsíc nedělám....prostě hledám takový monitor.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jak rikam muj kus ma supr posviceni zatim kazdej kdo ho ume videl tak se mnou souhlasil. HDCP je k nicemu HD filmy si poustim uz 2 roky a pohoda. jinak si taky muzu nastavit aby se mi 4:3 hry neroztahovaly a byl zachovan pomer stran + cerne okraje. PIVOT ma taky ale moc ho nepouzivam. Jinak proc pouzivat monitor na neco jineho to uz si radsi kup LCD TV vyjde to levnejc s vetsi uhloprickou.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Ach jaj. Rozlisuj HD video a Blue-Ray/HD-DVD. HD video HDCP nepotrebuje, BR/HD-DVD ano.
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

faugusztin píše:Ach jaj. Rozlisuj HD video a Blue-Ray/HD-DVD. HD video HDCP nepotrebuje, BR/HD-DVD ano.
jo jo to bude ten problém.....už jsem se tady několikrát ptal jestli tohle jde u PC nějak obejít, ale zatím to zůstalo bez reakce......proto na tom pořád trvám.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Nie, nejde to obist. Jedine ak sa ti to podari vyripovat a potom prehravat z HDD.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

faugusztin píše:Nie, nejde to obist. Jedine ak sa ti to podari vyripovat a potom prehravat z HDD.
tak vyripovat to je to nejmensi otazka na pul hodinky
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“