náhlý kolaps PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
hanes6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

náhlý kolaps PC

Příspěvek od hanes6 »

Rad bych poprosil o radu. Znicehonic se mi vypnulo PC,ale jen tak, ze se vypnul monitor, ale vetraky se dal tocily a klavesnice svitila stejne jako obe diody na skrini. Pak sem vypnul PC ale klavesnice se nevypnula. Vytahl jsem napajeni PC a po chvili se vypnula dioda na klavesnici. Po znovuzapnuti PC opet nabehly jen vetraky ale uz se nerozsvtila ani klavesnice a DVD rom nereagoval na vysunuti. Navic zvuk pri nabehnuti compu rozhodne neni takovy, jakoby nabihal system. Proste jen hukot vetraku. Baterii jsem zkousel vyndat a znovu zandat. Po opetovnem vypnuti a zapnuti (uz to ted neslo ani vypinacem ale jen na ostro ze zdi) uz se aspon otevrela DVD mechanika po zmacknuti. Ale klavesnice a monitor porad vubec nereaguji. Na skrini ted sviti jen zelena dioda ze je comp zapnuty, ale ta oranzova ani neblikne.
(HW: zdroj EC 350W, deska EPOX 4PCA3I, grafika RADEON 9200 myslim, Pentium IV 2,8GHz, 1GB ram)
Diky za rady
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

deska -> grafika -> zdroj... V tomhle poradi bych to zkontroloval. (koukni na desku, jestli neni necospalenyho nebo vypadlyho (treba zdroj nebo se uvolnila grafika, RAM appod.) - pokud ma deska int. grafiku, zkus grafiku vyndat, a najet jen z integrovany. Pokud nic z vyse uvedeneho nepomuze, zkus vymenit (pujcit si od nekoho) grafiku a zdroj, a zkusit to s tema pujcenyma komponentama - kdyz to nepojede ani s pujcenymi komponenty, tak na 99% je to deska.

Mimochodem, vydava PC po zapnuti nejake pipani? (pokud ano, tak napis jake)
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
hanes6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanes6 »

zdar. dik za rady. az budu doma tak to zkusim. jinak pipani to nevydava zadne. jen se rozhuci vetraky monotonnim tonem a trosku tam neco zaskripe, ale nepipne. a pak uz zadne znamky toho, ze by se snazil nejak nabehnout
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

vies nastavit BIOS? Ak hej, skusil by som ClearCMOS.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
hanes6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanes6 »

no to je pekne ale kdyz se mi nerozjede nic (ani monitor) tak to je trosku tezsi :D
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

clear CMOS sa robi pri vypnutom monitore :wink: , ale ak to nevies potom v BIOSe nastavit, radsej to nerob a skus si zohnat kamosa, co sa na to pozrie.
Zatial nehadz flintu do zita, mozno to nic nie je.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8

hanes6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanes6 »

okey. diky. ale me stejne pripadne podle zvuku huceni, ze se v compu krome toceni vetraku vubec nic nedeje. zadne pipnuti nic...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

hanes6 píše:...me stejne pripadne podle zvuku huceni, ze se v compu krome toceni vetraku vubec nic nedeje. zadne pipnuti nic...
A preve preto sa robi Clear CMOS.

hanes6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanes6 »

tak jsem zkusil pocitac zapnout z jinym zdrojem a nic. porad stejne - monitor ani neblikne a pc ani nepipne Jen se rozjedou vetracky. zkousel jsem dat jinou grafickou kartu a taky nic. Na desce nevidim zadne viditelne poskozeni/spaleni, ale da se teda predpokladat ze to bude asi ta deska? Nebo jaky pls navrhujete dalsi postup, co bych mel jeste zkusit?
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Ještě odpoj vše, co odpojit můžeš (optické mechaniky, floppy, disky a to jak napájecí tak datové kabely) a nechej jen základní desku, procesor a paměti a pak to zkus spustit. Jednou jsem zažil vadnou floppy, která takto blokovala základní desku.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“