DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Stratos píše:tak vyripovat to je to nejmensi otazka na pul hodinky
Samozrejme si Lister bude kazde BR/HD-DVD donesene z pozicovne bude ripovat, aby si ho mohol pozriet. Fakt super napad, ze na to niekto este neprisiel... To, ze ty nepotrebujes HDCP este neznamena, ze je to vsetkym ukradnute.
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Lister píše:tak to vypadá, že je to celý v háji,

Benq FP241W, který jsem si vybral a zdál se býti naprosto ideálním, nakonec padl, kvůli tomu, že neumožnuje zobrazit nenativní rozlišení jinak, než v roztažené formě na celou obrazovku.

.....................
juchůůůů. Problém vyřešen, teda jak je možné že mě nenapadlo dřív pročíst si diskuzi na CC. Tam je totiž napsáno, že monitory s novou revizí FW, které se vyrábí od března 07 mají již podporu jak 1:1 tak scaling na celou výšku se zachováním poměru stran.

Takže já mám vybráno, tímto tento panel splnil veškeré moje požadavky do puntíku........
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

tyjo se hadate jestli jestli vam pujdou hd filmy, kdyz realny vetsi nastup tehle zarizeni je minimalne 2-5 let? trochu moc na me.

v zacatcich dvd jste si taky neprehrali dvd z ameriky, dnes vlozite, pustite utilitu na maskovani kontinentu a jedete... podobny to bude nejspis i u b-r a hddvd
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

Tak sem měl zálusk na HP w2408h, ale asi připatim 4 tisíce za ten Benq FP241W.jak už psal Lister, má opravdu vše. Krom toho tady na pct v recenzi dopadl hodně dobře. To HP má na TN dobrý barvy ale BenQ eště lepší, matnou obrazovku,pip a pozorovací úhly... já našel nejnižší cenu toho Benq za 16200Kč.
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
johnny33
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnny33 »

Tak pak napište jakej je. :D
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Lister píše:
Lister píše:tak to vypadá, že je to celý v háji,

Benq FP241W, který jsem si vybral a zdál se býti naprosto ideálním, nakonec padl, kvůli tomu, že neumožnuje zobrazit nenativní rozlišení jinak, než v roztažené formě na celou obrazovku.

.....................
juchůůůů. Problém vyřešen, teda jak je možné že mě nenapadlo dřív pročíst si diskuzi na CC. Tam je totiž napsáno, že monitory s novou revizí FW, které se vyrábí od března 07 mají již podporu jak 1:1 tak scaling na celou výšku se zachováním poměru stran.

Takže já mám vybráno, tímto tento panel splnil veškeré moje požadavky do puntíku........
Za tu cenu bych monitor s panelem P-MVA nebral...
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

jrk píše:Za tu cenu bych monitor s panelem P-MVA nebral...
....no to klidně můžeš, ale upřímě mě je to úplně jedno, ten monitor je podle všech testů naprosto srovnatelný s tím tady vychvalovaným HP a v hodně parametrech i lepší, tak nevidím důvod proč se omezovat jen kvůli tomu, že je to PVA a ne sPVA nebo IPS.......
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
burosh
Nováček
Nováček

Benq FP241W

Příspěvek od burosh »

Mám ho doma už dva měsíce a jediná jeho nevýhoda je, že moje ATI 1950 pro 512 už na 1900x1200 moc nestíhá. Ale jinak Barvy perfektní, i když se vám bude na plné černé ploše zdát že je světlejší ( záleží na podsvícení ), ale jinak v kontrastu žádný problém. Pozorovací úhly dokonalé, podsvícení rovnoměrné, žádné nažloutlé rohy apod. Žádné vadné pixeli. Stojan a polohování prfektní, vše jde lehce a je stabilní. Odezva v Oblivionu, který právě hraju je naprosto srovnatelná ( tedy žádný pozorovaný problém ) s mojim rok starym LG 1970, který má papírových 2 ms. Input lag nic čeho bych si všiml. Mám hned vedle už zmiňovaný 19" LG 1970 a nedá se t osrovnat, hlavně v barvách a podsvícení.

BTW ten LG Flatron L1970HR je u mě k mání za 5 K, kdyby měl někdo zájem.
Lister
Začátečník
Začátečník

Re: Benq FP241W

Příspěvek od Lister »

burosh píše:Mám ho doma už dva měsíce......
můžu se jenom ještě zeptat na tu intepolaci - jaká je kvalita.

No a potom jestli má všechny režimy zobrazení intepolovaného obrazu - tedy rozáhnutí na celou obrazovku (to je jasný, to mám), pak mod 1:1 podle mojic informací má taky, ale nejsem si úplně jistý jestli má tu verzi scaling se zachováním poměru stran - tedy jestli dokáže roztáhnout rozlišení menší než 1600x1200 na celou výšku obrazovky s tím, že zachová poměr stran 4:3 (event 5:4)
prome
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prome »

docela pěkné stránky, kde je přehled všech 24 ( jejich paramertů a odkazy na recenze)
http://lcd24.asp2.cz/
CPU:opteron 165@2600,MO:MB DFI Infinity nF4 Ultra-U,RAM G.SKill 2x1GB DDR PC400,Zdroj Fortron Blue Storm II 500W,GK 2600xt,M: BenQ FP241W
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

prome píše:docela pěkné stránky, kde je přehled všech 24 ( jejich paramertů a odkazy na recenze)
http://lcd24.asp2.cz/
Tady si zas můžete zjistit technologii panelu u vašeho LCD...
http://www.flatpanels.dk/panels.php
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

hééj sem navážkách, nevim jestli vzít HP w2408h nebo připlatit 4 litry za toho BenQ FP241W
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Sheep-Master píše:hééj sem navážkách, nevim jestli vzít HP w2408h nebo připlatit 4 litry za toho BenQ FP241W
....no to zálěží, jestli ty peníze můžeš dát nebo ne.....no a taky na tom, jaké jsou tvoje priority a jak ho budeš používat.......

já už neváhám a beru Benq......během cca 14 dní by měl být doma, tak pak postnu moje zkušenosti
LukPuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukPuk »

Dej vědět jak s nim budeš spokojenej! Právě se rozmýšlím jestli ten BenQ FP241W nebo HP LP2465....a ne ne se rozhodnout!
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

LukPuk píše:Dej vědět jak s nim budeš spokojenej! Právě se rozmýšlím jestli ten BenQ FP241W nebo HP LP2465....a ne ne se rozhodnout!
já taky ne se rozhodnout :?

Drummer_CZ
Nováček
Nováček

27" Samsung 275T

Příspěvek od Drummer_CZ »

Tak jsem si dnes udělal radost a koupil 27" Samsung 275T ... teď mám na stole 2x 17" tak jsem zvědav na ten rozdíl ... Pamatuji, když jsem přecházel z 15" CRT na 17" LCD jakej to byl mazec. Pro případné zájemce o nějaké informace z praxe - klidně se ptejte.
Apple Mac Studio 2022, procesor M1 Ultra / 64GB / 20CPU / 48GPU / 1TB
nupix
Nováček
Nováček

Příspěvek od nupix »

Po přečtení snad všeho na téma 24" LCD jsem se rozhodl pro HP LP2465, bohužel teď zjišťuju, že snad u všech eshopů co jsem se díval, je nedostupný :-/ Nevíte, kde ho aktuálně splašit?
zany01
Nováček
Nováček

Re: 27" Samsung 275T

Příspěvek od zany01 »

Drummer_CZ píše:Tak jsem si dnes udělal radost a koupil 27" Samsung 275T ... teď mám na stole 2x 17" tak jsem zvědav na ten rozdíl ... Pamatuji, když jsem přecházel z 15" CRT na 17" LCD jakej to byl mazec. Pro případné zájemce o nějaké informace z praxe - klidně se ptejte.
To je super já vybírám mezi 245T a 275T moc by mě zajímalo jak je to s drobotou písmenek při pohodlné pozorovací vzdálenosti??? je jasné že na 24 budou menší, když má menší body a stejné rozlišení. Zajímaly by mě subjektivní postřehy a celkový dojem. Díky za odpovědi
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nupix píše:Po přečtení snad všeho na téma 24" LCD jsem se rozhodl pro HP LP2465, bohužel teď zjišťuju, že snad u všech eshopů co jsem se díval, je nedostupný :-/ Nevíte, kde ho aktuálně splašit?
tady:
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=68459

Drummer_CZ
Nováček
Nováček

Re: 27" Samsung 275T

Příspěvek od Drummer_CZ »

zany01 píše: To je super já vybírám mezi 245T a 275T moc by mě zajímalo jak je to s drobotou písmenek při pohodlné pozorovací vzdálenosti??? je jasné že na 24 budou menší, když má menší body a stejné rozlišení. Zajímaly by mě subjektivní postřehy a celkový dojem. Díky za odpovědi
První dojem byl docela hrozný - musel jsem lehce vyřezat stůl :o) a když jsem si před to monstrum sednul, tak jsem si říkal, jesli jsem to trochu nepřehnal s tou velikostí ( a to jsem původně uvažoval o 30" HP, ale s ohledem na strohé vybavení a nepřítomnosti jiných než DVI vstupů pro signál rozhodlo pro Samsung, i když to rozlišení HPčka bylo velké lákadlo ) - v prodejně prostě nevypadal tak velký. Koukám na něj z cca 80 cm. Přechod z 17" na 27" je opravdu mazec. První večer jsem měl docela unavené oči, protože při takovéhle velikosti už zrakem cestuješ. Velikost fontu ve Vistách je srovnatelná s velikostí na 19" při rozlišení 1280x1024. Používám kompl na střih videa, muziku a hry. Na střih videa a práci s Cubase je to neskutečná paráda - pracovní plocha jako prase a s ohledem na velikost to není titěrné - mám sice oči naprosto zdravé,ale na delší práci se mi zdá větší plocha při stejném zobrazení tj. 1920x1200 lepší. Z her jsem taky úplně vedle, takhle velký monitor už člověka úplně pohltí a absolutně nesledujš nic okolo, protože před sebou máš jen tu megaplochu. Obraz je jedním slovem vynikající - když jsem si vedle toho zapnul TNkový Samsung 17" tak to je jako zlatá cihla vedle blitky :-) Samozřejmě cena je úplně jinde, ale za kvalitku se platí. Jaku druhý monitor jsem si nechal původní EIZO 17". Můj jasný závěr je, že jsem neudělal chybu. Jsem z toho monitoru nadšený - pozorovací úhly skvělé, možnosti nastavení obrazu, S-Video a YUV vstup pro externí video signál s funkcí PIP. Když chci kouknout na DVDčko, tak nezapínám kompl, ale jen stolní přehrávač a monitor.Prostě paráda přesně podle mých představ a potřeb.
Apple Mac Studio 2022, procesor M1 Ultra / 64GB / 20CPU / 48GPU / 1TB
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“