Asus M2R32-MVP (AM2, Xp3200 / 580X) - zkusenosti?

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
aragor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

LINUX

Příspěvek od aragor »

Rozjel někdo na téhle desce nějakou distribuci linuxu???? já ještě ne.. slax ani ubuntu... :-( .. ve slaxu se to zastaví při detekci USB ....
wonknu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: LINUX

Příspěvek od wonknu »

aragor píše:Rozjel někdo na téhle desce nějakou distribuci linuxu???? já ještě ne.. slax ani ubuntu... :-( .. ve slaxu se to zastaví při detekci USB ....
Tak to já měl v pohodě Ubuntu, Kubuntu, SuSe ... ale jenom na zkoušku...
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

hmmm... mě přijde docela divný řešit extrémně násobič HTT, když ta deska v poho zvládá HTT 1500MHz =)
Piso
Nováček
Nováček

Příspěvek od Piso »

wonknu píše: Jo a v Probe mi taky leccos blbne. Např pokud pohnu u tý volby Q-fan s tím číslem, jakkoliv a dám accept tak mi vytuhne nehorazne pocitac a musim resetnout bios pres jumper. Dělalo to na minuly desce i ted po dnesni reklamaci na ty samy novy.
Toto robi aj mne. Napriklad vcera (vypol som QFan, ventilator isiel naplno, chcel som ho zase zapnut a konec :) , este davnesie to zamrzlo ked som zmenil hodnotu na frekvencii pipnutia (je tam 60) (ale bolo to nechtiac) :D ... od PC Probe sa treba drzat dalej.

Musim skusit trocha pretaktovat aj ten svoj procak. Ma niekto odhad pokial by som sa mohol dostat bez zvysovania napetia ? (teraz je to 2.5 GHz)
aragor píše:Rozjel někdo na téhle desce nějakou distribuci linuxu???? já ještě ne.. slax ani ubuntu... :-( .. ve slaxu se to zastaví při detekci USB ....
http://www.abclinuxu.cz/hardware/zaklad ... asus-m2r32
|MB ASUS M2R32-MVP (0804) |CPU AMD Athlon X2 4800+ EE 2,5 GHz (Brisbane) |VGA ATi Sapphire X1950GT 256MB (500/600) |RAM Kingston 2x1GB 667 CL5 |HDD WD 2500KS |PSU Fortron 400W GLN
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

potrebuji akutne ten posledni bios a na asus se neda pripojit!!! pls help!! poslete mi to treba na mail

nekde jsem ho mel a nemuzu ho najit
wonknu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wonknu »

fanik píše:potrebuji akutne ten posledni bios a na asus se neda pripojit!!! pls help!! poslete mi to treba na mail

Naco ho potřebuješ? Já ho měl chvili, je horši jak 906ka a navic pri flashovani zpet na 906ku mi odesla deska...
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
magdaa
Nováček
Nováček

AMD Athlon X2 BE-2350 EE (45W)

Příspěvek od magdaa »

Ahoj, snažím se zjistit, jestli na téhle desce bez problémů poběží AMD Athlon X2 BE-2350 EE (45W). Na stránkách Asusu v CPU podpora jsem ho přímo uvedený nenašla. Tahle deska i procesor prý málo "topí", je to opravdu tak? Jde mi o co možná nejtišší PC, aby se to dalo pasivně uchladit. Moc se mi totiž líbí chladič Zerotherm BTF95. Můžete mi k tomu prosím něco poradit? Možná bych to spíš měla dát do sestav, ale teď mi nejvíc vrtá hlavou deska. Díky moc.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

wonknu píše:
fanik píše:potrebuji akutne ten posledni bios a na asus se neda pripojit!!! pls help!! poslete mi to treba na mail

Naco ho potřebuješ? Já ho měl chvili, je horši jak 906ka a navic pri flashovani zpet na 906ku mi odesla deska...
Protoze mi bez nej nejede x2 5200 rev.G2, proto... poslal jsi mi ho aspon na mail?

magdaa myslim ze pojede, ale asi taky bude chtit posledni bios, coz je ti asi taky jedno, urcite taktovat nebudes
wonknu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wonknu »

Pokusím se :-)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

super. dik uz dorazil

//v biosu vse ok ...nasobic 13,5, jenze jedu na jedno jadro kurwa
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

fanik píše: v biosu vse ok ...nasobic 13,5, jenze jedu na jedno jadro kurwa
A to i s dualcore optimizer a dualcore driver zaplatama? Ja osobne je teda nepouzivam, ale mohly by pomoct.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

glu píše:
fanik píše: v biosu vse ok ...nasobic 13,5, jenze jedu na jedno jadro kurwa
A to i s dualcore optimizer a dualcore driver zaplatama? Ja osobne je teda nepouzivam, ale mohly by pomoct.
nacpal jsem tam uz vsechno mozny... dokonce se mi jednu chvili ve spravci zarizeni objevili 2 cpu, ale realne fungovalo porad jen jedno. neni to ma prvni x2, ale takovy trapeni jsem jeste nezazil, nechci verit tomu ze je vadna

//to me poser... zrovna dojela cista instalace winxp a uz je to ok errr

jako uz treti od rana a najednou to slape
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Tak to ja zase resim na tyhle desce uz i reklamovanou sata vypalovacku, ktera nechce vypalovat audio cd. Vcera jsem nahodil uz treti bios 1009 (0804,0906), kterej ale tenhle problem neresi a jeste ke vsemu mi rozhodil delicky pameti, tak doufam ze to bude jen v nastaveni biosu.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

def. napeti http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=281769

//vzhledem k problemum s nastavenim casovani pameti a rock stable hranici CPU na def. (3200MHz) jsem to nakonec vyresil takhle i se 4x1024MB

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=281812
ivoss
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivoss »

Mám u téhle desky drobnej problémek - klávesnice má zpoždění, tak čtvrt vteřiny, dost to vadí třeba při hraní her. Dělají to všechny klávesnice PS/2, pokud připojím USB klávesnici, je to trochu lepší, ale pořád to není 100% ok. Nikdo jste to nezaregistroval?

Jinak jsem z té desky trochu rozladěnej. Nejdřív vůbec nešla rozjet, nebootovalo to a sekalo se to i v biosu, protože špatně detekovala cpu, po reflashnutí posledního biosu se rozjela, ale než se mi to povedlo reflashnout tak se to snad 30x natvrdo kouslo... (flashoval jsem přes Flash utility přímo v biosu).
No a SATA řadič se mi povedlo rozjet jenom v režimu Native IDE, tzn. emulace SCSI zařízení, rychlý je to dost, ale žere to hromadu CPU, nepodporuje to SMART atd...
ivoss
Nováček
Nováček

Re: Q-FAN

Příspěvek od ivoss »

kajak píše:Mám tuto desku asi týden a zatím v poho až na funkci Q-FAN.
toto se píše všude možně: "Asus Q-Fan technologie, která inteligentně upravuje otáčky větráčků podle zatížení"
S touto větou nemůžu v žádném případě souhlasit. Původně jsem si myslel že mě to nefunguje vůbec protože jsem měl otáčky 1400 a teplotu CPU kolem 25° a otáčky ne a ne klesnout. Tak jsem udělal pokusy a zjistil jsem toto:
Nastavení v BIOSu Q-FAN na: OPTIMAL
měřeno přes PCProbeII
43°a výš..............MAX (2300ot)
42°......................2000ot
41°......................1700ot
39°......................1400ot
Nastavení v BIOSu Q-FAN na: PERFORMANCE
31°a výš..............MAX (2300ot)
30°......................2000ot
29°......................1700ot
27°......................1400ot
Nastavení v BIOSu Q-FAN na: SILENT
51°a výš..............MAX (2300ot)
50°......................2000ot
49°......................1700ot
47°......................1400ot
Jj, takhle blbě to reguluje i mně, v case mám 14cm ventilátor a i na nejtišším profilu ho to nepustí pod 1400 ot., takže to fučí pořád víc než je potřeba. Větrák na CPU mám 4-pinový a ani u něj to nereguluje podle mých představ. Doposud jsem měl desku Asus K8N sc.754 a tam tohle fungovalo skvěle, nastavil jsem si přímo v biosu teploty od kterých chci zapínat ventilátory a teploty při kterých mají ventilátory naběhnout naplno. Když pc lenošilo, větráky se ani nehly, většinu práce s pc bylo v case ticho. U téhle desky si asi koukám budu muset nainstalovat nějakou utilitu a kdoví jestli to nastavím tak jak chci.
mirecmu
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirecmu »

Zdravím vás. tak po asi hodinovom čítaní tohoto fora som sa rozhodol pripojit :) ja mám túto dosku asi cca 6 mesiacov.avšak táto je už druhá.tu povodnu som dal reklamovat z toho istého dôvodu ako wonknu ale povedal som čo sa stalo a v poho za 2 týždne nová doska. zatial zapožičali inú 8-) . inak som spokojny. predtym som mal msi NEO-F. pre mna velka zmena. hlavne taktovanie 8-) . i ked cakal som viac. ale za tie prachy... :-D a teraz otázka : čo má nové bios 0906 oproti 0804 (ten mam teraz) ?
proc.AMD Phenom X2 550 BE 3,1GHz@3,7GHz,soc.AM2+,MB GB MA790X-UD3P, VGA Gainward GeForce 9600GT, HDD SEAGATE 200 G SATA II + Samsung 400GB,RAM 2x A-DATA Vitesta 2048 800+,Zdroj Seasonic S12-II 500w, cooler AC freezer 64 pro, 120mm+120mm AC, myška logitech MX1000 + G9,klávesnica Logitech wave cordless, monitor LG W2252TQ,repro logitech Z4, bedna Thermaltake M9
Zhnitos
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zhnitos »

glu píše:Mam tuhle desku teprve od vcerejska, takze zkusenosti zatim moc neni, ale vsiml jsem si, ze nema mosfety ale klasicky kondezatory. Vyvozuju z toho, ze se nejspis jedna o starsi revizi, jelikoz i strankach vyrobce jsou na obrazcich mosfety. Zajima me z hlediska stability a zivotnosti, jestli je to na reklamaci, nebo to nemam resit.
.
Táraš dve na tri (meleš pátý přes devátý). MOSFETy sú metal-oxid-semiconductor field effect transistor čiže tranzistory riadené elektrickým poľom, pričom samotný polovodič je od kovovej riadiacej elektródy oddelený len tenkou vrstvou oxidu, preto kov-oxyd-polovodič. Asi myslíš SOLID kondnezátory. Na to kašli. Vraj ale kat pri vyššom pretaktovaní tie (nezaliate) cievky pískajú, ale tak si ich zaleješ prinajhoršom - tými PVC tyčinkami, čo predávajú Vietnamci s tými topiacimi pištolami. To by možno pomohlo.
wonknu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wonknu »

To by asi pomohlo, ale nechtěl bych s tím pak jít na reklamaci :-D říkat, to už bylo takhle opatlaný silikonem :-)
Jinak, i při přetaktování mi cívky nepískaji, takže to neni nutní bastlit...
lordpete
Nováček
Nováček

Příspěvek od lordpete »

glu píše:Tak to ja zase resim na tyhle desce uz i reklamovanou sata vypalovacku, ktera nechce vypalovat audio cd. Vcera jsem nahodil uz treti bios 1009 (0804,0906), kterej ale tenhle problem neresi a jeste ke vsemu mi rozhodil delicky pameti, tak doufam ze to bude jen v nastaveni biosu.
mám úplně stejný problém... myslel jsem, že to je ale vypalovačkou tak už jsem si objednal novou. Ach jo.
Když jsem tam zapojiil IDE vypalku, tak šly audio CD vypalovat normálně.
Jestli přijdeš na přičinu tak dej pls vědět. Dík
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“