Asus M2R32-MVP (AM2, Xp3200 / 580X) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: LINUX
Tak to já měl v pohodě Ubuntu, Kubuntu, SuSe ... ale jenom na zkoušku...aragor píše:Rozjel někdo na téhle desce nějakou distribuci linuxu???? já ještě ne.. slax ani ubuntu..... ve slaxu se to zastaví při detekci USB ....
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Piso
- Nováček

Toto robi aj mne. Napriklad vcera (vypol som QFan, ventilator isiel naplno, chcel som ho zase zapnut a konecwonknu píše: Jo a v Probe mi taky leccos blbne. Např pokud pohnu u tý volby Q-fan s tím číslem, jakkoliv a dám accept tak mi vytuhne nehorazne pocitac a musim resetnout bios pres jumper. Dělalo to na minuly desce i ted po dnesni reklamaci na ty samy novy.
Musim skusit trocha pretaktovat aj ten svoj procak. Ma niekto odhad pokial by som sa mohol dostat bez zvysovania napetia ? (teraz je to 2.5 GHz)
http://www.abclinuxu.cz/hardware/zaklad ... asus-m2r32aragor píše:Rozjel někdo na téhle desce nějakou distribuci linuxu???? já ještě ne.. slax ani ubuntu..... ve slaxu se to zastaví při detekci USB ....
|MB ASUS M2R32-MVP (0804) |CPU AMD Athlon X2 4800+ EE 2,5 GHz (Brisbane) |VGA ATi Sapphire X1950GT 256MB (500/600) |RAM Kingston 2x1GB 667 CL5 |HDD WD 2500KS |PSU Fortron 400W GLN
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Naco ho potřebuješ? Já ho měl chvili, je horši jak 906ka a navic pri flashovani zpet na 906ku mi odesla deska...fanik píše:potrebuji akutne ten posledni bios a na asus se neda pripojit!!! pls help!! poslete mi to treba na mail
nekde jsem ho mel a nemuzu ho najit
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
- magdaa
- Nováček

-
AMD Athlon X2 BE-2350 EE (45W)
Ahoj, snažím se zjistit, jestli na téhle desce bez problémů poběží AMD Athlon X2 BE-2350 EE (45W). Na stránkách Asusu v CPU podpora jsem ho přímo uvedený nenašla. Tahle deska i procesor prý málo "topí", je to opravdu tak? Jde mi o co možná nejtišší PC, aby se to dalo pasivně uchladit. Moc se mi totiž líbí chladič Zerotherm BTF95. Můžete mi k tomu prosím něco poradit? Možná bych to spíš měla dát do sestav, ale teď mi nejvíc vrtá hlavou deska. Díky moc.
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Protoze mi bez nej nejede x2 5200 rev.G2, proto... poslal jsi mi ho aspon na mail?wonknu píše:Naco ho potřebuješ? Já ho měl chvili, je horši jak 906ka a navic pri flashovani zpet na 906ku mi odesla deska...fanik píše:potrebuji akutne ten posledni bios a na asus se neda pripojit!!! pls help!! poslete mi to treba na mail
nekde jsem ho mel a nemuzu ho najit
magdaa myslim ze pojede, ale asi taky bude chtit posledni bios, coz je ti asi taky jedno, urcite taktovat nebudes
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- glu
- Začátečník

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nacpal jsem tam uz vsechno mozny... dokonce se mi jednu chvili ve spravci zarizeni objevili 2 cpu, ale realne fungovalo porad jen jedno. neni to ma prvni x2, ale takovy trapeni jsem jeste nezazil, nechci verit tomu ze je vadnaglu píše:A to i s dualcore optimizer a dualcore driver zaplatama? Ja osobne je teda nepouzivam, ale mohly by pomoct.fanik píše: v biosu vse ok ...nasobic 13,5, jenze jedu na jedno jadro kurwa
//to me poser... zrovna dojela cista instalace winxp a uz je to ok errr
jako uz treti od rana a najednou to slape
- glu
- Začátečník

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
def. napeti http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=281769
//vzhledem k problemum s nastavenim casovani pameti a rock stable hranici CPU na def. (3200MHz) jsem to nakonec vyresil takhle i se 4x1024MB
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=281812
//vzhledem k problemum s nastavenim casovani pameti a rock stable hranici CPU na def. (3200MHz) jsem to nakonec vyresil takhle i se 4x1024MB
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=281812
- ivoss
- Nováček

-
Mám u téhle desky drobnej problémek - klávesnice má zpoždění, tak čtvrt vteřiny, dost to vadí třeba při hraní her. Dělají to všechny klávesnice PS/2, pokud připojím USB klávesnici, je to trochu lepší, ale pořád to není 100% ok. Nikdo jste to nezaregistroval?
Jinak jsem z té desky trochu rozladěnej. Nejdřív vůbec nešla rozjet, nebootovalo to a sekalo se to i v biosu, protože špatně detekovala cpu, po reflashnutí posledního biosu se rozjela, ale než se mi to povedlo reflashnout tak se to snad 30x natvrdo kouslo... (flashoval jsem přes Flash utility přímo v biosu).
No a SATA řadič se mi povedlo rozjet jenom v režimu Native IDE, tzn. emulace SCSI zařízení, rychlý je to dost, ale žere to hromadu CPU, nepodporuje to SMART atd...
Jinak jsem z té desky trochu rozladěnej. Nejdřív vůbec nešla rozjet, nebootovalo to a sekalo se to i v biosu, protože špatně detekovala cpu, po reflashnutí posledního biosu se rozjela, ale než se mi to povedlo reflashnout tak se to snad 30x natvrdo kouslo... (flashoval jsem přes Flash utility přímo v biosu).
No a SATA řadič se mi povedlo rozjet jenom v režimu Native IDE, tzn. emulace SCSI zařízení, rychlý je to dost, ale žere to hromadu CPU, nepodporuje to SMART atd...
- ivoss
- Nováček

-
Re: Q-FAN
Jj, takhle blbě to reguluje i mně, v case mám 14cm ventilátor a i na nejtišším profilu ho to nepustí pod 1400 ot., takže to fučí pořád víc než je potřeba. Větrák na CPU mám 4-pinový a ani u něj to nereguluje podle mých představ. Doposud jsem měl desku Asus K8N sc.754 a tam tohle fungovalo skvěle, nastavil jsem si přímo v biosu teploty od kterých chci zapínat ventilátory a teploty při kterých mají ventilátory naběhnout naplno. Když pc lenošilo, větráky se ani nehly, většinu práce s pc bylo v case ticho. U téhle desky si asi koukám budu muset nainstalovat nějakou utilitu a kdoví jestli to nastavím tak jak chci.kajak píše:Mám tuto desku asi týden a zatím v poho až na funkci Q-FAN.
toto se píše všude možně: "Asus Q-Fan technologie, která inteligentně upravuje otáčky větráčků podle zatížení"
S touto větou nemůžu v žádném případě souhlasit. Původně jsem si myslel že mě to nefunguje vůbec protože jsem měl otáčky 1400 a teplotu CPU kolem 25° a otáčky ne a ne klesnout. Tak jsem udělal pokusy a zjistil jsem toto:
Nastavení v BIOSu Q-FAN na: OPTIMAL
měřeno přes PCProbeII
43°a výš..............MAX (2300ot)
42°......................2000ot
41°......................1700ot
39°......................1400ot
Nastavení v BIOSu Q-FAN na: PERFORMANCE
31°a výš..............MAX (2300ot)
30°......................2000ot
29°......................1700ot
27°......................1400ot
Nastavení v BIOSu Q-FAN na: SILENT
51°a výš..............MAX (2300ot)
50°......................2000ot
49°......................1700ot
47°......................1400ot
- mirecmu
- Nováček

Zdravím vás. tak po asi hodinovom čítaní tohoto fora som sa rozhodol pripojit
ja mám túto dosku asi cca 6 mesiacov.avšak táto je už druhá.tu povodnu som dal reklamovat z toho istého dôvodu ako wonknu ale povedal som čo sa stalo a v poho za 2 týždne nová doska. zatial zapožičali inú
. inak som spokojny. predtym som mal msi NEO-F. pre mna velka zmena. hlavne taktovanie
. i ked cakal som viac. ale za tie prachy...
a teraz otázka : čo má nové bios 0906 oproti 0804 (ten mam teraz) ?
proc.AMD Phenom X2 550 BE 3,1GHz@3,7GHz,soc.AM2+,MB GB MA790X-UD3P, VGA Gainward GeForce 9600GT, HDD SEAGATE 200 G SATA II + Samsung 400GB,RAM 2x A-DATA Vitesta 2048 800+,Zdroj Seasonic S12-II 500w, cooler AC freezer 64 pro, 120mm+120mm AC, myška logitech MX1000 + G9,klávesnica Logitech wave cordless, monitor LG W2252TQ,repro logitech Z4, bedna Thermaltake M9
- Zhnitos
- Nováček

-
Táraš dve na tri (meleš pátý přes devátý). MOSFETy sú metal-oxid-semiconductor field effect transistor čiže tranzistory riadené elektrickým poľom, pričom samotný polovodič je od kovovej riadiacej elektródy oddelený len tenkou vrstvou oxidu, preto kov-oxyd-polovodič. Asi myslíš SOLID kondnezátory. Na to kašli. Vraj ale kat pri vyššom pretaktovaní tie (nezaliate) cievky pískajú, ale tak si ich zaleješ prinajhoršom - tými PVC tyčinkami, čo predávajú Vietnamci s tými topiacimi pištolami. To by možno pomohlo.glu píše:Mam tuhle desku teprve od vcerejska, takze zkusenosti zatim moc neni, ale vsiml jsem si, ze nema mosfety ale klasicky kondezatory. Vyvozuju z toho, ze se nejspis jedna o starsi revizi, jelikoz i strankach vyrobce jsou na obrazcich mosfety. Zajima me z hlediska stability a zivotnosti, jestli je to na reklamaci, nebo to nemam resit.
.
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To by asi pomohlo, ale nechtěl bych s tím pak jít na reklamaci
říkat, to už bylo takhle opatlaný silikonem 
Jinak, i při přetaktování mi cívky nepískaji, takže to neni nutní bastlit...
Jinak, i při přetaktování mi cívky nepískaji, takže to neni nutní bastlit...
- lordpete
- Nováček

-
mám úplně stejný problém... myslel jsem, že to je ale vypalovačkou tak už jsem si objednal novou. Ach jo.glu píše:Tak to ja zase resim na tyhle desce uz i reklamovanou sata vypalovacku, ktera nechce vypalovat audio cd. Vcera jsem nahodil uz treti bios 1009 (0804,0906), kterej ale tenhle problem neresi a jeste ke vsemu mi rozhodil delicky pameti, tak doufam ze to bude jen v nastaveni biosu.
Když jsem tam zapojiil IDE vypalku, tak šly audio CD vypalovat normálně.
Jestli přijdeš na přičinu tak dej pls vědět. Dík