Nejede mi PC :)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Aiwon
Nováček
Nováček

Nejede mi PC :)

Příspěvek od Aiwon »

Dobry den, predem se omlouvam jestli nazev temata je spatny ale nevedel jsem co jineho tam napsat :)

A ted k problemu:
Koupil jsem si novy pocitac (viz.dole). Poskladal jsem si ho, prekontroloval a spustil.
Po zapnuti jse rozbehl na 2 vteriny a vypnul (tohle uz jsem tady cetl takze to povazuji za normalni :)) opet se sam zapnul ale monitor nejede. Vsechen hardware by teoreticky mel byt vporadku (zadne pipani desky a LEDka sviti zelene). Vsechno vypada jako ze jede vporadku, jenom monitor je vypnuty a chova se jakoby nebyl pripojeny k pocitaci.Monitor mam pripojeny ke grafice pomoci redukce DVI->VGA.
Nejaky ten pocitac jsem uz slozil, nejaky problem sem leckomu vyresil, ale tady si opravdu nevim rady.
Budu rad za kazdou pomoc. Dekuji :)

Sestava:
Asus P5K-E WiFi/AP
ATi PowerColor HD 3870 GDDR4 512MB
Core 2 Duo E6750
A-Data 2x1024MB 800+MHz Extreme Edition
Samsung SpinPoint T166 3.5" 320GB HD321KJ
Seasonic SS-500ET 500W OEM
Samsung SH-S203D černá OEM
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

nemas moznost jine grafiky nebo monitoru? pripadne zkus jumperem resetovat bios, tohle se deje pri prehnanem nastaveni na nekterych deskach

tezce resitelne, ale skoro bych to videl na problem monitor-gk nebo gk-deska (spis to prvni)
Aiwon
Nováček
Nováček

Příspěvek od Aiwon »

diky, ale reset BIOSu nepomohl :( zitra mi ma bratr dovest LcD monitor, tak uvidime
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Máš A-Data EE a ty potřebují vyšší napětí, známému s nimi také nechtělo PC najet, pokud si můžeš půjčit od někoho jiné paměti, vyměň je a nastav jim v BIOSu napětí 2.1V. Pak tam dej zpět ty A-Data.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Zdravim
Nechtel sem zakladat novej therder tak pisu sem :)
Mam takovy vetsi problem vcera sem si rek ze bych si moh uz konecne po dlouhe dobe uklidit ten bordel v pc... :-D
tak sem pc rozebral vse vycistil a zas slozil...
a chtel sem pri te prilezitosti nainstalovat novy winy...
tak sem vlozil dvd a zacal instalovat a co nevidim pri instalici mi komp hodil modrou smrt tak sem to zkusil jeste tak dvakrat a nic porad to sami...
pote sem dal vsechny hodnoty v biosu na default... a ani to nepomohlo...
pote prisel clear cmos a taky nic :(
tak sem zkusil prehodit ramky do zlutych slotu(vzdycky sem je mel v cernych, prtz ve zlutych to blblo a hazelo modrou smrt)
ale tak co nevidim winy se nainstalovali :shock: tak sem pro jistotu zkusil memtest no a pri 1% sem mel kolem 55eroru a pak se komp sek...
zkousel sem i super pi to sami bud se brejkl nebo vyskocila modra smrt...
tak sem zkousel pc rozjet s jednou ramkou kterou sem postupne prehazel do vsech slotu...nic porad to hazelo modrou smrt...
pote sem to zkusil z druhou ramkou a taky nic nepomohlo vse pri starym..
podle me je v haji deska :( uz driv sem mel potize kdyz sem mel pameti osazene ve zlutych slotech...
prece by s niceho nic neodesli obe dve ramky...buhuzel nemam moznost vyzkouset druhe pameti nebo druhou desku coz je na ho....
je to docela pech takhle o vanocich :lol:
jinak moc dik za odpovedi a doufam kdyz sou ty vanoce tak se nekdo snad ozve :roll: thx a vesele vanoce :wink:
jinak hardware na kterym mi to dela je v podpisu...
a tady je ta zminena chyba:
Obrázek
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

UP
hosi tak co nikdo nevi cim by to asi tak mohlo byt??
nebo aspon hodte nakej poznatek...

jeste me napadlo...nema na to vliv zdroj??
je to starej Fortron 350W a jeste neni formatu atx 2.0 tak mozna v tomhle by moh byt problem??
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Up stale nikdo.. :sad:
Grouwr
Černá karta
Černá karta

Re: Nejede mi PC :)

Příspěvek od Grouwr »

Aiwon píše:Dobry den, predem se omlouvam jestli nazev temata je spatny ale nevedel jsem co jineho tam napsat :)

A ted k problemu:
Koupil jsem si novy pocitac (viz.dole). Poskladal jsem si ho, prekontroloval a spustil.
Po zapnuti jse rozbehl na 2 vteriny a vypnul (tohle uz jsem tady cetl takze to povazuji za normalni :)) opet se sam zapnul ale monitor nejede. Vsechen hardware by teoreticky mel byt vporadku (zadne pipani desky a LEDka sviti zelene). Vsechno vypada jako ze jede vporadku, jenom monitor je vypnuty a chova se jakoby nebyl pripojeny k pocitaci.Monitor mam pripojeny ke grafice pomoci redukce DVI->VGA.
Nejaky ten pocitac jsem uz slozil, nejaky problem sem leckomu vyresil, ale tady si opravdu nevim rady.
Budu rad za kazdou pomoc. Dekuji :)

Sestava:
Asus P5K-E WiFi/AP
ATi PowerColor HD 3870 GDDR4 512MB
Core 2 Duo E6750
A-Data 2x1024MB 800+MHz Extreme Edition
Samsung SpinPoint T166 3.5" 320GB HD321KJ
Seasonic SS-500ET 500W OEM
Samsung SH-S203D černá OEM
a mas v grafice pichnutej ten kabel na napájení ??
Intel C2D E2140 | 3,2Ghz 1,37V real rev.M0 - Max 3408Mhz 1,47V | Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B | Gigabyte P31-DS3L | Sapphire Ati Radeon HD2900Pro 256Bit 512MB DDR3 600/1600Mhz @ 850Mhz 1,25V / 2250Mhz | Kingston 2x1GB DDR2 800Mhz 5-5-5-18 | Western Digital Caviar WD2500AAJS-250GB SATA II | Fortron BlueStorm II 500W | Genius Ergo 525 | DWDRW LG SuperMulti GSA-H55L | Windows Vista Ultimate 32bit | 3DMark2006 10441bodů | Genius Ergo 525 | WaterCooling .. dělám na něm
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

zkus, jestli nemas na monitoru prepnuto na DVI, mne to delal samsung na prvni zapnuti protoze sem ho pripojil pres DVI ale defaultne byl na analog. stacilo zmacknout jeden cudlik na monitoru a bylo to ok.
Brezina
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brezina »

Zdravím
Měl jsem stejný problém . Důvod byl prostý ,špatně založený procák .Ne že bych ho dal obráceně nebo tak něco prostě nebyl správně domáčlej . Zkus jej vytáhnout z patice a znovu usadit .Alespoň v mém případě to pomohlo
:)
INTEL CORE 2 DUO 6750 , GIGABYTE P35C-DS3R , DIMM TRANSCEND DDR2 800 DC (2*1024), NVIDIA GF 7900GT, FSP500-GLN 500W AT ,SEAGATE BARRACUDA 320GB SATAII , DWD RW SAMSUNG S320N
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Brezina píše:Zdravím
Měl jsem stejný problém . Důvod byl prostý ,špatně založený procák .Ne že bych ho dal obráceně nebo tak něco prostě nebyl správně domáčlej . Zkus jej vytáhnout z patice a znovu usadit .Alespoň v mém případě to pomohlo
:)
nebo napajeni procesoru, todle se mi povedlo vcera.. delal sem neco s kabelama a tedle sem vytah. pocitac se rozjel ale monitor nerozsvitil.
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightavanger »

koupil sem pc po soucastkach a ted sem ho daval dohromady vse jsed udelal (doufam ze dobre :D) napinavy moment je tady mackam cudlik nazapnuti a ono ... nebudu se vyjadrovat ono nic :D neporadite co vsechno tam ma bejt zapojeny , pripojeny naopojeny, pripadne vypojeny ... :D ?
zde je soustava :
2x Kingmax DIMM 2048MB DDR II 800MHz KLDE88F-B8
Intel Core2 Duo E4500 2,20GHz 2MB 800MHz 775pin BOX
Gigabyte GA-P35-DS3 - Intel P35
Samsung HD321KJ - 320GB SATA II
Seasonic SS-500ET 500W
CoolerMaster Elite 330 RC-330-KKN1-GP
Arctic Cooling Accelero S1
GigaByte Radeon HD3850 GV-RX385256H-B 256MB, PCI-E
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Nemáš přepínačem vyplej zdroj?
Jinak bych asi zapojil desku/cpu/ram mimo a zkusil zapnout...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightavanger »

ne zdroj to fakt neni kontroloval sem to nejmin 10 krat :D :D :D mam pocit ze to je spatne zapojeni zapinaciho tlacitka :D
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“