Nekvalitní zvuk

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
endy4
Nováček
Nováček

Nekvalitní zvuk

Příspěvek od endy4 »

Dobrý den,
mám integrovanou zvukovou kartu REALTEK na základní desce. Zvuk, který vydá vá je velice nekvaliní. Třeba když hraje hudba, tak nejsou skoro slyšet hlasy nebo hrozně potichu. Kamarád mi říkal, ze mam nekde vypnutou nejakou volbu nebo spatne kodeky. Obe veci jsem vyzkousel a na nic jsem neprisel
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Jaký je to typ?Realteků je hodně druhů.Já mám ALC850 a jsem spokojený.Hraje velmi dobře.Zvuková karta za několik tisíc se nevypatí,pokud nemáš odpovídající repro aspoň za 10k nebo nehraješ hry.A i pokud je hraješ,bez vícekanálového repra se neobejdeš,aby sis naplno vychutnal efekty.
Zkus mi trochu víc nastínit svůj problém,pokusím se pomoci

napiš repro,typ toho realteku,verzi ovladačů a také jaký používáš přehrávač.Nemáš třeba jen blbě nastavený ekvalizér?
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Popiš jakou máš tu zvukovku (typ), Realteků je hodně... Napiš taky co máš za bedničky, jestli za 250Kč Geniusky z Hypermarketu, tak bych se divil, kdyby ti to hrálo šlušně :) Spíš bych ale reinstaloval ovladače od zvukovky, pokud bude přetrvávat problém i po radách zde na fóru, tak je jediná možnost, koupit si zvukovku a k tomu slušné repro, pokud máš nějaké "plechovky". Starší Audigy 2 se dá koupit za pár kil nebo X-Fi již za 2 hadříky...
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

lukasstr píše:Popiš jakou máš tu zvukovku (typ), Realteků je hodně... Napiš taky co máš za bedničky, jestli za 250Kč Geniusky z Hypermarketu, tak bych se divil, kdyby ti to hrálo šlušně :) Spíš bych ale reinstaloval ovladače od zvukovky, pokud bude přetrvávat problém i po radách zde na fóru, tak je jediná možnost, koupit si zvukovku a k tomu slušné repro, pokud máš nějaké "plechovky". Starší Audigy 2 se dá koupit za pár kil nebo X-Fi již za 2 hadříky...
Asi už problém vyřešil,protože se neozývá.
btw. Napsal jsi něco jiného,co už bych nenapsal já?Je mi opravdu líto uživatelů,kteří si ke svým super-duper bednám za litr,v lepším případě za 2 kupují zvukovky za 2 a víc tisíc.Kdyby to vrazili do repra,ta i s průměrným integráčem získají daleko lepší zvuk.Parametry beden k PC,a to i těch dražších, jsou daleko za prametry všech lepších zvukovek.
Honasss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honasss »

Stejný problém zatím neuspěšně řeším taky.
Hudba hraje (nezáleží na repro soustavě) ale hlasy, zpěvy jsou jakoby v pozadí a tlumené podobně jako by byly zapnuté nějaké akustické efekty (bathroom apod.). Kodek je poslední HD audio realtek 1.83, integrovaná zvukovka na MB.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Nemáš nastavené Karaoke v nastavení efektů zvukovky (to potlačuje hlas na úkor hudby)?
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Honasss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honasss »

Karaoke sem zkoušel vypnout a zapnout, ale je to podobné :(. Deska je K9N Neo (ms-7260)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“