Sparkle GF 8800GT - v 3D režimu podivné zvuky

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Kuwlax
Začátečník
Začátečník

Sparkle GF 8800GT - v 3D režimu podivné zvuky

Příspěvek od Kuwlax »

Zdarec, dnes jsem pořídil 8800GT od Sparkle a vše Ok až na to že po přepnutí do 3D režimu se začne ze skříně řinout divný zvuk. trochu podobný jak když hrabe harddisk ale o vyšší frequenci (intenzita a frequence se mění při změně zobrazované scény), do teď jsem měl 7600GT a nic takovýho jsem nepozoroval, nevíte někdo čím by to mohlo být? dík za každej typ
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Není nějaký "jebnutý" větrák ? Kdyý ho za běhu na chvilku zastavíš, tak ty zvuky přetrvávají ?

Příapdně zkus odhandnout, jaká část karty ten zvuk přesně vyluzuje.
Goldnoob team proud member!
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

To bude skor nejaka cievka, tie piskaju a skvrcia na XY grafikach, prejavuje sa to presne tak ako to popisujes. Nie je to ale ziadna vada, ktora by mala vplyv na funkcnost grafiky.
Naposledy upravil(a) mirkee dne čtv 20. pro 2007, 18:21, celkem upraveno 1 x.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Také možnost, řada 6600GT tím tuším dost trpěla. Ale nemělo by to být jinak nijak na závadu.
Kuwlax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuwlax »

Thellwin píše:Není nějaký "jebnutý" větrák ? Kdyý ho za běhu na chvilku zastavíš, tak ty zvuky přetrvávají ?

Příapdně zkus odhandnout, jaká část karty ten zvuk přesně vyluzuje.
Větrák to určitě není, přesně co mí radíš jsem zkoušel a vpoho, naopak mě mile překvapil, je docela tichý. Spíš to vidím na ty cívky :( , škoda jinak mám vcelku tiché PC a tohle docela ruší, obvlášť přítelkyně bude spokojená, komp mám metr od postele a hraju hlavně v noci když holka spí :-D :oops: , na reklamaci to asi není co?
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Thellwin píše:Také možnost, řada 6600GT tím tuším dost trpěla. Ale nemělo by to být jinak nijak na závadu.
Jo tušíš dobře :) Moje mrcha už píská i ve win a příjemný to fakt neni. Jedno na jakejch frekvencich :roll:
Naposledy upravil(a) pc blazen dne čtv 20. pro 2007, 18:41, celkem upraveno 1 x.
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Mě dělala to samý... Po pár dnech to zničeho nic přestalo. Taky strašně smrděla, jako kdyby se něco pálilo, když byla nová. Teď už je zapečená a žádný pískání ani jiný pazvuky se nekonají.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Dal bych tomu pár dní, jak říká Partyman, třeba to přestane.

Co se týče reklamace, tak netuším, jestli by jsi s tímhle problémem uspěl, ale už se to určitě probíralo v souvislosti s 6600GT tak zkus zapátrat jak to bylo s reklamací tam.
Kuwlax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuwlax »

Thellwin píše:Dal bych tomu pár dní, jak říká Partyman, třeba to přestane.

Co se týče reklamace, tak netuším, jestli by jsi s tímhle problémem uspěl, ale už se to určitě probíralo v souvislosti s 6600GT tak zkus zapátrat jak to bylo s reklamací tam.
Jasné chvíly ji potrápím v nějaké gamese a uvidíme, za ten Sparkle jsem dal 5700,- v kamenem krámně což je si myslím dobrý kauf, těžko říct jak by na tom byl třeba Asus nebo nějaký jiný dražší výrobce, no nic dík za názory chlapi :wink:
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Mně toto "chroustání" dělala MSI X1950Pro, sice jenom velmi slabě ve 3D, ale slyšet to bylo a pokud vím, tak jede dodnes bez problému, takže bych se toho vůbec nebál.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

tak ja mam JetWay 8800GT a vsim jsem si, ze kdyz spoustim Crysis a behaj tam ty ruzny loga EA a nVidie, tak karta podivne piska. Nejspis nejaky civky na ni. Pak kdyz to skoci normalne do menu tak uz nic neslysim. Ani v zadnejch jinejch hrach nebo v cemkoliv se to piskani neobjevuje.
Dokud se to objevuje jen u takovy malickosti, tak mi to nejak nevadi, ale pisu to sem minimalne jako zajimavou haluz :-D
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

robuTEKK píše:tak ja mam JetWay 8800GT a vsim jsem si, ze kdyz spoustim Crysis a behaj tam ty ruzny loga EA a nVidie, tak karta podivne piska. Nejspis nejaky civky na ni. Pak kdyz to skoci normalne do menu tak uz nic neslysim. Ani v zadnejch jinejch hrach nebo v cemkoliv se to piskani neobjevuje.
Dokud se to objevuje jen u takovy malickosti, tak mi to nejak nevadi, ale pisu to sem minimalne jako zajimavou haluz :-D
Tak bych řekl, že máme stejnou haluz. Přesně to mi dělá taky, a taky jen před najetím do menu v Crysis, zatim se to neobjevilo v zadny jiny hře ani v 2D. Mám ju od Asusu.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Kuwlax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuwlax »

robuTEKK píše:tak ja mam JetWay 8800GT a vsim jsem si, ze kdyz spoustim Crysis a behaj tam ty ruzny loga EA a nVidie, tak karta podivne piska. Nejspis nejaky civky na ni. Pak kdyz to skoci normalne do menu tak uz nic neslysim. Ani v zadnejch jinejch hrach nebo v cemkoliv se to piskani neobjevuje.
Jo to můžu potvrdit že je to nejhorší u loadování Crysis u těch reklam, v menu a při hraní je to o něco lepší ale pořád je to slyšet, a to hlavně pro to že zbytek compu mám hodně tichý tak mě to docela ruší, asi ji zkusím v lednu reklamovat uvidíme, mám Sparkle a jinak šlape fpoho..
Kuwlax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuwlax »

Tak v týdnu mi došla trpělivost a kartu jsem kvůli otravujícím pazvukům reklamoval. Až dojde z reklamace dám vědět s jakým výsledkem. Do té doby to musím vydržet se svojí dosluhující 7600gt :( .
Net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Net »

mne to roby na 8800GTX v hrach trocha piska. tak ako pri 8800GT :wink:
Procesor: Intel Core i5 13600k @ 5,1Ghz / Noctua NH-D15 G2 | Operačná Pamät: Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200MHz DDR4 15-17-17-35 1,35V CL15 | Matičná Doska: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Grafická Karta: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G
Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skrina: ColerMaster HAF X | Pevný Disk: Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 2xWD 4TB RED | Monitor:
32" ASUS ROG Swift PG329Q | Operačný systém: Windows® 10 PRO 64-bit CZ | Audio: YAMAHA Receiver RX-V367 Ti + Creative Sound BlasterX AE-5 + JAMO S606 + JAMO S602 + JAMO S60CEN

ASUS N61VN: Procesor: Intel Core Duo 2 T7450 2,13ghz / 1,125V | Operačná Pamät: 2x2 DDR3 1066Mhz | Čipová sada: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M | Displej: 16" HD (1366x768) | Pevný disk: SSD Crucial BX200 480GB | Grafická karta: Nvidia Geforce GT240M 1GB DDR3 | Operačny systém: Windows® 10 Home 64-bit CZ
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

moje to dela jen pri 3Dmarku :D :D :D ... ale fany ji prervou :D
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Ja sem dneska zjistil, že kdyz spouštím Crysis v režimu DX9 tak před najetim do menu (ty reklamy) tam mi GK trochu píská, jakmile najede do menu tak to prestane. Je to jediná hra. A dneska spoustim Crysis v DX10 a ani u tech reklam to nepíská. Ale jakmile zase zapnu DX9 tak to zacne. Takze ja nevim cim toje, rozhodne me to nevadi kdyz je to jen u jedny hry a jeste pred najetim do menu.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Kakin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kakin »

No tak mam uplne ten samej problem mam novou Gigabyte 8800 GTS 512 a v 3D rezimu to piska a hlavne pri spusteni Crysis ....docela me to stve ,mam tichej PC a ted tohle....rikal jsem si ,ze to mozna bude deskou ,ale kdyz to tady ctu tak asi ne :?
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Ona to dělá i řada GeForce 7, zkušenost mám s těmito kartami a všechny hodně pískaly, vrčely
Gigabyte 7600GS - asi nejvíc
Gigabyte 7900GS
MSI 7900GS - řekl bych, že od té doby co chladím mosfety se to hodně zlepšilo, ale jestli je to opravdu tím nevím
Kuwlax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuwlax »

Mno vidím že nejsem sám komu karta zpívá :-D m ,myslíte že je nějaká šance že reklamace bude uznaná, jinak ta karta šlapala vpoho ale ty zvuky jsou fakt opruz... :x
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“