Zdravím,
budu skládat svoje první pc. Prostudoval jsem toho hodně, tak myslím, že to zvládnu. Jen si nejsem jistý kde (na čem) skládat, protože jsem se taky dočetl, že např. na koberci můžu něco odpálit statickou elektřinou. Na čem mám teda skládat. Můžu stavět např. na stole? Nebo na plovoucích podlaze?
Edit: překlepy.
Otázka ohledně stavby pc
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Otázka ohledně stavby pc
Cpu: Barton 2500+@3200+ MB: MSI K7N2 Delta-L Ram: 2*128mb+256mb VGA: Geforce fx5600
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Otázka ohledně stavby pc
Osobně já skládám na té pěnové podložce co máš v krabici od desky, případně na dvojech novinách na stole/i koberci. Na podlahu jen tak bych to nedával, koberec bez novin apod už vůbec ne.tobe.9 píše:Zdravím,
budu skládat svoje první pc. Prostudoval jsem toho hodně, tak myslím, že to zvládnu. Jen si nejsem jistý kde (na čem) skládat, protože jsem se taky dočetl, že např. na koberci můžu něco odpálit statickou elektřinou. Na čem mám teda skládat. Můžu stavět např. na stole? Nebo na plovoucích podlaze?
Edit: překlepy.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Cigi
- Začátečník

-
Jestli skladas poprvy, tak koukni na tenhle clanek - docela se mi libil, a pro zacatecniky je jak delany! http://www.ddworld.cz/sestavy/jak-slozi ... stave.html
Jinak ja osobne skladam na stole, na antistatickym "ubrusu".
Jinak ja osobne skladam na stole, na antistatickym "ubrusu".
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
- xmen2
- Začátečník

-
- tobe.9
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- ladarozan
- Nováček

-
Já skládám na plechové desce, co je v cejsu určená k namontování boardu a klidně na zemi, nic nemůže spadnout. Až mám usazený procesor s větrákem a paměti, tak to jde do skříně a zbytek osadím potom.
Athlon 64x2 4000+, K9N Neo V2, Nvidia 8500 GT, Raid0 SataII,2GB ram, DVB-T HVR-1100, DVB-S SkyStar 2, DVB-T2 USB Digivox