DOPORUČTE 22" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
G@SPi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od G@SPi »

Tak uz som majitel noveho LCD - SAMSUNG SyncMaster 2232BW
...venoval som sa mu zatial len 15 min , bo nebolo viac casu ..ale prve dojmy su skvele ...nadherne farby, odozva ...no parada ...kazdemu mozem len doporucit :) :wink:

Este by som chcel vediet, ci je nejaky program na rozdelenie obrazu - 2 desktopy ...viem ze nieco umoznuje nvidia panel (tak dajako sa to tu sim vola), ale ja mam ATi, tak preto sa pytam.
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSi GTX 460 Hawk Talon Attack, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB, HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: SB Audigy 4 + Logitech Z-2300, CASE: Antec P183 black, PSU: Enermax EG495AX-VE(W)SFMA, MONITOR: LCD 22" LG W2220P
bhe
Nováček
Nováček

Příspěvek od bhe »

Nasel jsem docela zajimavy test nekolika 22" monitoru - http://www.behardware.com/articles/689- ... -wave.html
Je to rozhodne nadprumerny test, pouzivaji i sondu na barvy a celkove se vyznaji v oboru, je videt ze uz jim par LCDcek rukama proslo. Co me ale velmi prekvapilo je mereni inputlagu (je to hned na strane 2), prekvapily me teda hlavne vysledky. Namerili totiz skoro vsem monitorum inputlag 10-50ms, jedinou vyjimkou je panel iiyama, ktery inputlagem netrpi vubec. Doted jsem veril ze 6bitove TN panely (tzn vsechny 22tky) inputlagem vubec netrpi a potvrzovaly to i testy na svethardware.cz... Nj tak ted cemu verit.

Jeste abych shrnul zavel recenze:
-ciste pro hrace je vitez iiyama ProLite E2201W
-pro obecne domaci pouziti: ViewSonic VX2255wmb (ten je pro me nezajimavy, nemaji ho skladem v mem eshopu, navic se mi zda zbytecne drahy a ma webcam+repro coz nevyuziju)
-dalsi doporuceny kousek Samsung SyncMaster 2232BW - ale pozor u tohoto modelu (jako v pripade 226BW) jsou dva typy panelu (S a C), lisit by se mely pouze barvami, ale to docela vyrazne. Vhodnym nastavenim jdou ale barvy typu C docela vylepsit, i kdyz ani pak nedosahnou kvalit typu S.

Takze pro me to porad vypada na toho samsunga 2232BW, ten monitor neni dokonaly, jenze to neni zadna 22tka. Lepsi kompromis asi nenajdu... ted jenom doufat ze dostanu typ S...
G@SPi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od G@SPi »

No ako pisal IkE Blaster, v strednej Europe urcite kupis Samsung len vyrobeny na SR (Galanta), takze mozes byt kludny, urcite bude S panel 8) :wink

Nikto nepozna ten softik na rozdelenie plochy? :sad: :sad: :sad:
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSi GTX 460 Hawk Talon Attack, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB, HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: SB Audigy 4 + Logitech Z-2300, CASE: Antec P183 black, PSU: Enermax EG495AX-VE(W)SFMA, MONITOR: LCD 22" LG W2220P
Zaba68
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zaba68 »

Jaký máš prosím nastavení monitoru Samsung 2232 BW- kontrast, jas, barvy. Já to pořád nemůžu ideálně nastavit. A ještě mi nejde v ovladačích grafiky 8800GTS nastavit položku zachovat poměr stran, jde ti to?
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

najdi si hack na nastaveni stareho panelu (zmena v registrech), pak to tam zmen a potom znova prepni na novy ovladaci panel

zkus tohle ,nevim jakou moznost ma presne namysli. jinak implentace ploch z linuxu je asi marna, takhle pekne to zrejme nepujde

http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plo ... no]=plochy

http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plo ... &g[oz]=1.4

http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plo ... oz]=2.70.5
G@SPi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od G@SPi »

Neviem co si myslel tym hackovanim panelu, ale za tie linky diky ...myslim ze ten prvy softik bude dobry ...ja som len hladal nieco, co mi rozdeli plochu na 2 samostatne desktopy :)

2Zaba68 - nastavenie teraz z pamati neviem, nie som doma a navyse som este kompletne nedoladil setko ...myslim ze to mam podobne ako IkeBlaster pisal n jednom threade o svojej 2032

...brightness 100, contrast 95, magic color na off, color tone na custom, red46 green50 blue53, gamma mode1, shrapness 60, rta on ---z jeho postu

...ja som si dal bightness na 90 a contrast tiez tusim, bo som to mal strasne svetle

este jedna otazocka na Blastera - ako zistim, ktory typ panelu je pouzity v monitore (ci A alebo S, ...) - to len tak na okraj

:roll:
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jde to pres service menu, ale rozladis si monitor. takze jak chces.

normalne zapnes monak, das contrast a jas na 0 a drzis v jakemkoliv menu tlacitko select, dokud se neprepne. pak vyfot obrazovku (nebo opis), ja ti reknu typ. je to stejne cislovane u vsechn novejsich samsungu.

to s tim hackem na panel bylo pro Zaba68

jo jeste k tomu nastaveni, mam presne jak jsem psal, ale mam v nvidia panelu jas na 96% a gammu na 0,97 :wink: takze to svetly neni, je to akorat. delal jsem to potom podle oka, sonda to zmeri a pak doladim jak potrebuju (mam radsi vetsi kontrastni rozsah)
G@SPi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od G@SPi »

Hmmm a inak sa to neda zistit co? :( :(
..napr z vyrobneho cisla? ...no rozladovat si ho nebudem, zas tak velmi to nechcem vediet :D
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

G@SPi píše:Hmmm a inak sa to neda zistit co? :( :(
..napr z vyrobneho cisla? ...no rozladovat si ho nebudem, zas tak velmi to nechcem vediet :D
Pod pojmom rozladenie rozumej nastavenie kontrastu a svetlosti na minimum (na nulu).
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jeste powerstrip a monitor info. service number. ale z toho se da vycist mene
johnny33
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnny33 »

Cau. Muze mi nekdo poradit s vyberem LCD 22" (jakejkoliv nazor, zkusenost, odkaz na recenzi) okolo 7 000 - 8 000,-? Vybral jsem dva kandidaty:

LG 22" L226WA-WN

Samsung 22" SM 226BW

Zatim me nejvic zaujalo to LG (kladem je doba odezvy, kontrast, pozorovaci uhly, HDMI) Ve srovnani s timto Samsungem ma lepsi podsviceni (viz odkaz http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=240434 ). Ale pry ma problemy s interpolaci pres DVI, coz je pro me dulezity kriterium pac nemam nejvykonnejsi grafarnu.

Ten Samsung je na tom podobne jak to LG, + paradni design, ale horsi je to s tim podsvicenim a ergonomie taky nic moc.

Dik za kazdej nazor. :-D

EDIT: Tak s tou interpolaci jsou pry problemy jenom, kdyz mate grafarnu od nVidie a delaji to spatny ovladace. :lol:
POINT
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od POINT »

ja bych ti doporučil Samsung 226BW odezva 2ms a to jen tak nenajdes,jas 300,bohuzel nad 8000 ale slusny 8) :wink:
POINT
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od POINT »

ale ted sem se podival na to LG..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ZASADNE LEPSI :P
POINT
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od POINT »

ALE DESING MA LEPSI SAMSUNG :shock:
lukee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukee »

Ahoj, vybiram ted monitor a zustaly mi ve vyberu prakticky jen 3 Samsungy.

SAMSUNG 223BW nebo 226BW nebo 2232BW.

Nejlepsi by byl 223BW(kvuli cene). Ted jde o to, jak moc(v cem) jsou ostatni dva lepsi. Parametry jsou prakticky stejen(kdyz nepocitam odezvu, ta mne netrapi) Hry nehraju, na filmy 5ms staci. A jeste by me zajimaly zkusenosti, jak jsou na tom s interpolaci.

Diky za rady
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

POINT píše:ALE DESING MA LEPSI SAMSUNG :shock:
ten prispevek s tema teckama je na facku ti reknu a dalsi vec je ta ze je uplne k nicemu kdyz napises ze je neco lepsi kdyz nereknes konkretne v cem :x
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

tak jsem si donesl ten 2232 ... přes 8litrů, ale snad nějakou dobu vydrží:-)
dost mne zklamalo to podsvětlení, nahoře jakoby vycházel měsíc na černém pozadí je to hnus :( snad to půjde ještě nějak vyladit, další info dám později ;)
Ex
Nováček
Nováček

Samsung SM 2232BW

Příspěvek od Ex »

Tak jsem si také pořídil Samsung 2232BW.

Do teď jsem měl asi tři roky taky Samsung a to 17'' 710T ,ale už mi přestala stačit velikost displeje.

Bohužel jsem zrovna dostal model s vadným bodem,a při nastavení jasu pod 80% slabě píská :x ,tak jsem ho šel vyměnit.

A k té 2232BW musím říct asi toto:

+Plusy

- pro mne moc hezkej vzhled
- pěknej obraz
- výborná odezva

-Mínusy

- podsvícení mohlo být lepší
- první kus měl vadnej bod
- při nastavení jasu pod 80% slabě píská ( u obou kusů co jsem měl)

Takže jsem vrátil i ten druhý.
Ten už byl sice bez vady v obraze ,ale také slabě pískal při nastavení jasu pod 80%. Např. večer když je všude ticho mě to vadilo.
Naposledy upravil(a) Ex dne stř 9. led 2008, 19:52, celkem upraveno 2 x.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jsem zjistil ze podsviceni vynika pri vyssim jasu o hodne vic, nez pri trochu mensim. jednu na jas 92 a pri normalnim obraze pohoda, filmy z dalky tez vyborny
Milky1368
Nováček
Nováček

ktory vybrat?

Příspěvek od Milky1368 »

cital som si tento thread a celkom dobre to vyzera zo samsungacmi a aj kamos mi ho radil ale zaujimalo by ma aky je rozdiel v tychto 2 modeloch okrem dizajnu a samozrejme ktory je lepsi a v com...
ps:a cital som tu daco o A a S paneloch comu moc nerozumiem ale malo by ist o to ze kde to vyrobili(a tym aj o kvalitu S je lespie ako A ale to je vsetko co o tom viem...)....
takze linky:
samsung 2232bw
http://www.alza.sk/lcd-panel-samsung-2232bw-d81942.htm
samsung 226bw
http://www.alza.sk/lcd-samsung-226bw-d72465.htm
:roll:
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“