Nasel jsem docela zajimavy test nekolika 22" monitoru -
http://www.behardware.com/articles/689- ... -wave.html
Je to rozhodne nadprumerny test, pouzivaji i sondu na barvy a celkove se vyznaji v oboru, je videt ze uz jim par LCDcek rukama proslo. Co me ale velmi prekvapilo je mereni inputlagu (je to hned na strane 2), prekvapily me teda hlavne vysledky. Namerili totiz skoro vsem monitorum inputlag 10-50ms, jedinou vyjimkou je panel iiyama, ktery inputlagem netrpi vubec. Doted jsem veril ze 6bitove TN panely (tzn vsechny 22tky) inputlagem vubec netrpi a potvrzovaly to i testy na svethardware.cz... Nj tak ted cemu verit.
Jeste abych shrnul zavel recenze:
-ciste pro hrace je vitez
iiyama ProLite E2201W
-pro obecne domaci pouziti:
ViewSonic VX2255wmb (ten je pro me nezajimavy, nemaji ho skladem v mem eshopu, navic se mi zda zbytecne drahy a ma webcam+repro coz nevyuziju)
-dalsi doporuceny kousek
Samsung SyncMaster 2232BW - ale pozor u tohoto modelu (jako v pripade 226BW) jsou dva typy panelu (S a C), lisit by se mely pouze barvami, ale to docela vyrazne. Vhodnym nastavenim jdou ale barvy typu C docela vylepsit, i kdyz ani pak nedosahnou kvalit typu S.
Takze pro me to porad vypada na toho samsunga 2232BW, ten monitor neni dokonaly, jenze to neni zadna 22tka. Lepsi kompromis asi nenajdu... ted jenom doufat ze dostanu typ S...