ATi Radeon HD3870 X2 (R680) - Info, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

No pěkné kolik asi bude stát Kč až přide na trh ??
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

viky58 píše:No pěkné kolik asi bude stát Kč až přide na trh ??
Umis cist a provadet zakladni nasobeni?
no-X píše:HD3870 X2 bude stát pouze $299-$349

http://www.digitimes.com/mobos/a20071219PD206.html
200*20*1,19-350*20*1,19
To budou predbezne ceny...-+
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
graup15
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od graup15 »

re..Gerimo
jen dolar není za 20,ale 18.24 a násobek 1.04(převod),a kouzlo je nechat si to poslat jako sample vzorek...
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

graup15 píše:re..Gerimo
jen dolar není za 20,ale 18.24 a násobek 1.04(převod),a kouzlo je nechat si to poslat jako sample vzorek...
To si ty, Geronimo uvadzal pribliznu hodnotu. A ked ti to vadi, tak ten rozdiel medzi 18,24 a 20 ber ako vopred zaratanu marzu obchodnikov :-).
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

faugusztin píše:
graup15 píše:re..Gerimo
... Geronimo uvadzal pribliznu hodnotu. ... rozdiel medzi 18,24 a 20 ber ako vopred zaratanu marzu obchodnikov :-).
co vice dodat... :roll: Snad jen, dekuji...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ta cena se mi hrube nelibi, jako kdyby to melo mit nic moc vykon, ale jenom to jenom muj dohad, doufam, ze nepravdivy. :)

Zajimalo by me: dokazal by chladic momentalne pritomny na HD 3870 uchladit i HD 2900XT? Ne, ze bych to menil, ale zajima me to. PS: myslim si, ze ne, ale treba mi to nekdo vyvrati.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Aha, takze tebe sa viac lubi 2x219$ (za dve 3870)?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Sobo píše:Zajimalo by me: dokazal by chladic momentalne pritomny na HD 3870 uchladit i HD 2900XT? Ne, ze bych to menil, ale zajima me to. PS: myslim si, ze ne, ale treba mi to nekdo vyvrati.
To je otázka úplně mimo, chladič pro R600 je designován pro jedno GPU a 512bitové paměti a chladič R680 musí chladit 2 GPU a dvě sady 256bitových pamětí. Jinými slovy, nelze jeden chladič použít pro druhou kartu. Můžeme tedy říci, že neuchladí...

// Jé, sorry, já myslel, že se mluví o R680, Sobo ale mluvil o obyč Radeonu HD3870. Platí ale to samé, ty chladiče se vyměnit nedají, takže je to irelevantní...
Naposledy upravil(a) Lukfi dne čtv 20. pro 2007, 18:42, celkem upraveno 1 x.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

Lukfi ale radek 3870 nema R680 nebo snad ano ?
KDO mi odebral moji zlutou kartu
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sobo píše:Ta cena se mi hrube nelibi, jako kdyby to melo mit nic moc vykon, ale jenom to jenom muj dohad, doufam, ze nepravdivy. :)
Zdá se ti, že i HD3850 má vzhledem k ceně nic-moc výkon?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ne, HD 3850 je vynikajici, ikdyz 256MB pameti v dnesnich hrach dost nasere(jak kdy). Ale o cenu mi neslo, moje otazka byla minena jen a pouze z hlediska vykonu, R680 by mela prekonat 8800ultru o nejakych 15%, ovsem podle prezentacnich materialu ATi, takze tak. Ty nejrychlejsi graficke karty se prece odjakziva pohybovaly v cenovych relacich 15k+, takze to na me prozatim pusobi dojmem, ze vykon nebude takovy, jaky ATi chtela, a proto snizuje cenu. Doufam, ze se mylim.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Sobo píše:Ne, HD 3850 je vynikajici, ikdyz 256MB pameti v dnesnich hrach dost nasere(jak kdy). Ale o cenu mi neslo, moje otazka byla minena jen a pouze z hlediska vykonu, R680 by mela prekonat 8800ultru o nejakych 15%, ovsem podle prezentacnich materialu ATi, takze tak. Ty nejrychlejsi graficke karty se prece odjakziva pohybovaly v cenovych relacich 15k+, takze to na me prozatim pusobi dojmem, ze vykon nebude takovy, jaky ATi chtela, a proto snizuje cenu. Doufam, ze se mylim.
ATI uz dlouhodobe prodava sve karty za lepsi cenu nez Nvidie i kdyz sou karty od ATI vykonejsi. Vem si kdyz prisla na trh X1950XTX stala nakejch 11-12 tis s DPH pritom konkurencni 7900GTX stala vice a to neluve o 2x7950.
Kdyz prisla HD2900XT dala se oupit za 9600kc s DPH pritom byla vykonejsi nez 8800GTS 640MB ktera stala kolem 11-12tis. Dale HD2600XT s vykonem na urovni 8600GTS temer za polovicni cenu. a to sem jeste vynechal X1950PRO ktera vykonem dohnala 7900GTX ktera byla az 2x drazsi a ani 7900GS se s cenou moc nepriblizila :)

ATI se proste snazi dodat zakaznikum levnejsi pomer cena vykon a to se jim zatim posledni rok dari.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

specifikace:

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=216664

par dni budu off, tak Hezke Vanocni svatky vsem :) /i NVidiarum :-D /
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

Nevite jak to bude s výkonem, jestli 2xHD3870 na chipsetu P35 bude mít o hodně nišší výkon, než r680..?
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

zavisiet to bude hlavne od ovladacov, ale mali by mat podobny vykon (+-5%)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Z hlediska ovladačů je CrossFire s Radeony HD3870 to samé, jako R680, tady jde o to že CF na P35 pojede na PCIe x16 + x4 a R680 vždycky jako x8 + x8. Mám dojem, že to rozložení x16 + x4 užírá kus výkonu, ale momentálně nemám v ruce test kterým bych to podložil...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

beardie: Já si myslím, že rozdíly budou. A zvlášť pokud budeme uvažovat o čipsetu P35. Protože:

1. R680 má mít čipy na frekvencích HD3870 a paměti na HD3850. Z tohoto hlediska by měl být výkon mezi HD3850 CrossFire a HD3870 CrossFire, ale jelikož jsou všechny čipy R6xx minimálně závislé na propustnosti pamětí, čekal bych (pokud zohledním pouze toto hledisko) výkon mírně pod úrovní HD3870 CrossFire

2. R680 má vlastní PCIe řadič. To je výhoda, protože nevyžaduje desku s podporou pro CrossFire a především (CrossFire standardně komunikuje jak přes můstek, tak přes PCIe sběrnici) a pokud se podíváme na testy X1950PRO Gemini (které mělo také vlastní PCIe řadič), tak zjistíme, že dopadalo v mnohých případech stejně rychle, nebo i nepatrně rychleji, než X1950XTX CrossFire, které má o polovinu vyšší hrubý výkon, což znamená, že v mnoha případech je limitujícím prvkem (přetížený nebo nedostatečně rychlý) čipset. Na základě čehož by R680 (jako Gemini s vlastním řadičem) měl mít výkon vyšší, než dvě samostatné karty v CrossFire

3. P35 má standardně slot PCIe 16x a PCIe 4x. To vede v některých situacích k nižšímu nárůstu výkonu, než u řešení 16x/16x nebo 8x/8x. V této recenzi jsou vidět rozdíly mezi P35 16x/4x, čipset X38, který má dva PCIe 16x sloty (ovšem bez přídavného řadiče/splitteru), takže zatěžuje více chipset a nakonec P35 "blitz" 8x/8x (kdy Asus osadil na desku přídavný PCIe řadič, který dělí PCIe 16x na dva PCIe 8x. Nevím, jestli je to podobné řešení jako u Gemini (kdy spolu grafické čipy mohou komunikovat přímo přes řadič, nebo zda se jedná pouze o splitter a komunikace mezi GPU probíhá přes čipset - to se mi zjistit nepodařilo. Použitý čip je IDT 89HA0324, ale na webu výrobce jsem nenašel specifikace. Každopádně je řešení se splitterem efektivnější, než 16x/4x. Závěr: vzhledem k tomu, že i na klasické P35 pojede R680 v režimu 8x/8x s vlastním PCIe řadičem, kedžto CrossFire pojede 16x/4x přes čipset, by nárůst výkonu R680 oproti CrossFire mohl být opět o nějaké to % lepší.

Můj názor: R680 (pokud se nezmění specifikace :wink: ) bude na P35 rychlejší než HD3870 CrossFire; v některých případech i více než o 10%.

//ed. tak Lukfi byl rychlejší... takhle to dopadá, když píšun post a řeším přitom deset dalších věcí :)
Naposledy upravil(a) no-X dne stř 26. pro 2007, 11:39, celkem upraveno 1 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no-xi, myslis ze pujde mit na P35-DS3P jednu R680tku a jednu HD3870 v CF? :oops: . teoreticky jsou to stejny jadra/rodina ne? diky za info
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

imho to nemá smysl
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

sem myslel treba misto 3x hd3870. pac na amd platformu se me nechce prechazet a jak znamo intel dela jen 2xpci-e :(
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“