Je dobré vzít monitor s HDMI?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

a můžete mi ještě někdo objasnit jak je to stim zvukem přes HDMI? nedokážu si to představit...
Edit: mám repro Genius HT 5,1 a zvukovku Audigy 4 tak k čemu by mi to bylo vést ten zvuk ještě přes grafickou kartu???? Jedině do repráčků na monitoru?
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Ano. Do reproduktorov v monitore, alebo beznejsie to bude asi skor pustane do LCD TV (ja ho napr. planujem vyuzit prave takto - ked budem prehravat film, tak ho pustim na TV aj so zvukom).
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

faugusztin píše:Ano. Do reproduktorov v monitore, alebo beznejsie to bude asi skor pustane do LCD TV (ja ho napr. planujem vyuzit prave takto - ked budem prehravat film, tak ho pustim na TV aj so zvukom).
Vtom případě je aspon pro mě HDMi zbytečnost, akorát tam je lepší kvalita obrazu? budu mít 24" LCD takže Full HD tam to asi bude znát
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

kvalita hdmi a dvi je stejna, pokud se ptas na to
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

IkE Blaster píše:kvalita hdmi a dvi je stejna, pokud se ptas na to
jj, takže HDMI pro mě žádnej význam nemá

Fichtl
Nováček
Nováček

DVI

Příspěvek od Fichtl »

Chtel bych si pustit televizi na mém LCD Asus VW202S který má vstup VGA. Chtel bych to vést přez HDMI pomocí HDMI/DVI/VGA je to možné ?
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

sry ae jeste jsem nevidel televizi s vystupem, jak to chces vest? radsi si uz porid tv kartu

jinak teoreticky to mozny je, ale nevim jestli nebude problem s casovanim
Fichtl
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fichtl »

IkE Blaster píše:sry ae jeste jsem nevidel televizi s vystupem, jak to chces vest? radsi si uz porid tv kartu

jinak teoreticky to mozny je, ale nevim jestli nebude problem s casovanim

To by se muselo nějak vyřešit třeba Audio/Video
silas15
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silas15 »

no tak já mám 22" monitor LG, vstupy jak DIV-I tak HDMI, když sem gk. propijil přes DIV-I, tak obraz ok, pak sem vzal redukci na HDMI to DIV-I a propojil HDMI kabelem (pozlacenej), no obraz má najednou o dost sytější barvy, a celkově se zdá jinej, třeba červený písmenka mám pocit, že se do seve slívají, vlastně ta červená se mi zdá nějaká "divná". nevíte čím to může být?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

U TV je to jasne, tam maju na niektore HDMI vstupy aplikovane efekty pre zlepsenie obrazu (hovorime samozrejme o vysielani TV, nie o pouziti ako monitor). Vacsinou je ale jeden HDMI vstup s urcenim na pripojenie PC, na ktorom sa tieto "vylepsienia" neaplikuju.

Vyuzitie takejto funkcie u LCD monitora si ale neviem predstavit.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Čistě prakticky - k tomu notebooku se ti to bude lépe připojoval - lepší konektor, tenčí kabel...
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
faugusztin
Začátečník
Začátečník

petr_ píše:Čistě prakticky - k tomu notebooku se ti to bude lépe připojoval - lepší konektor, tenčí kabel...
Ehm, ja som hovoril o "vylepsovani" obrazu a nie o tom, ci ma HDMI tensi kabel :-).
jogy
Nováček
Nováček

Příspěvek od jogy »

ja tiez budem kupovat novy LCD s HDMI aby som na nho mohol pripojit aj Xbox360 :wink:

E2160@3.2GHz GA P35 DS3 4GB 800MHz Leadtek 8800GT @730/2200 Fortron 400W Samsung HD753LJ 750GB 24" LG L245WP-BN Habu Mice
silas15
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silas15 »

možná ten monito má nějaký vylepšení obrazu na HDMI, protože v CCC sem nastavoval sytost barev a podobný, ale obraz vypadap stejně, akorád barvy se pochpitelně měnily.
AMD Athlon X2 BE-2350 2100MHz, GIGABYTE GA-MA69G-S3H, 2x2GB RAM - OCZ, ATI HD 3870 512MB, 2x Seagete 250GB, Audigy 2, Fortron Blue Sorm II 400W, 22" LG, Logitech G15, Razer Copperhead temptest blue. OS MS Vista 64bit
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“